:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Какво мислите за акцията на двете млади майки ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Какво мислите за акцията на двете млади майки ?

Мнениеот kossel » Вто 30 ное 2010 6:31

Какво мислите за акцията на двете млади майки - "с отвертка и спрей в джоба" ?

Как е започнало всичко, докато детето на едната майка се връщало от кварталния магазин, бива ударено от кола и е със счупен крак. Детето се е движило по тротоара, но за малко е излязло на платното да заобиколи неправилно спряла кола на тротоара тогава го удря колата и му чупи крака. Така двете жени решават да се въоръжат с къса отвертка и спрей с боя (някаква зеленикава) и на всяка неправилно спряла кола на тротоар, пред вход, в градинка и прочие гравират по нещо с отвертката и спрея, показаха ми и малко снимки ...(може след време да има такъв стил в изкуството :mrgreen: ) В началото бях скептичен, но вече мисля, че има ефект и на мен почна да ми писва от хора които искат да влязат в входа на блока с колата или спират на тротоара и трябва да ги заобикалям като излизам на пътното платно. Ако пък им направиш забелижка те гледат нагло и казват "какво искаш бе ...'

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Re: Какво мислите за акцията на двете млади майки ?

Мнениеот zloby3400 » Вто 30 ное 2010 6:45

Ами ако наистина няма къде да се спре? То вярно че много мързеливи станахме - никой не иска да спре 10-15 метра по-далече, всеки спира пред входа на блока или на магазина, един така беше спрял пред тото пункта че едвам му се отваряше вратата / на тотото/. Но понякога от нямане на място си принуден да се катериш по тротоарите и на никого няма да е приятно да си намери колата обезобразена. Жалко за детето, но тази акция не решава проблема с паркирането.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 30 ное 2010 6:48

най-много да се приберат отверките отзад и да са им боядисани обръснатите от някой бесен собственик главите
аз ако я видя че ми боядисва колата ще пробвам чрез закона да я съдя за материални щети
ако не стане ще хвърля нещо по нея друг път като минава под терасата ми

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Вто 30 ное 2010 7:37

parno написа:най-много да се приберат отверките отзад и да са им боядисани обръснатите от някой бесен собственик главите
аз ако я видя че ми боядисва колата ще пробвам чрез закона да я съдя за материални щети
ако не стане ще хвърля нещо по нея друг път като минава под терасата ми

А ако видиш как заради някой нарушител премазват детето ти и то вече никога не става и законът дава "условна" присъда на убиеца?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 30 ное 2010 7:39

Да пробват някоя вечер около мутренските заведения в столицата. Най-вероятно пак ще станат майки mhihi
Не съм фен на просташкото и дебилно паркиране, ама тия пачи си просят белята :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 30 ное 2010 7:41

като няма къде да се паркира така ще е - ти спираш на тротоара нали?
не се правете на много безгрешни!
ти се адаптираш към тротоара , пешеходците трябва да свикват с препятствията по него - това е!
по-скоро не толкова паркираната кола е проблем колкото това че пешеходците гледат в космоса като пресичат а по улицата карат с 200
ай тая тема е дъвкана 800000 пъти и винаги се стига до някакъв спор - колите много ,паркоместа малко
СОри майки

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Вто 30 ное 2010 7:48

Не, не паркирам на тротоара, ако това е задоволителен отговор, а сега мога ли да получа отговор и на моя въпрос.И не, не се заяждам - просто питам.

Хубав ден :)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 30 ное 2010 8:00

knight-errant написа:А ако видиш как заради някой нарушител премазват детето ти и то вече никога не става и законът дава "условна" присъда на убиеца?

И какво правиш? Грабваш пирона и спрея и наказваш жестоко всички коли на света?

Насилието ражда насилие или както казват старите хора - "каквото почукало такова се обадило"
Не можеш да шариш по чуждите коли с пирон и боя и да не рискуваш да ти пукнат тиквата някъде.

Наистина е ужасно това което се е случило на детенцето, но подобна "наказателна" акция нито е справедлива, нито е обективна. Да ходи да "накаже" бързащите по платното, общината за това, че няма паркинги, маркировка и пешеходни пътеки, съдебната система за това, че не наказват обективно нарушителите и тн. и тн. и тн.

Акцията "с отверка и спрей в джоба" е напълно малоумна, рискована и НЕЗАКОННА. Респективно няма да доведе до нищо хубаво, нито пък ще промени света. За да си въобразиш, че можеш да ходиш да дереш на хората автомобилите само и само за да се почувстваш по-добре... явно нещо ти хлопа.

Лично аз вероятно няма да викна полиция ако хвана някоя такава дама, но както предложи колегата по-горе може да я върна на мъжа и с бръсната и боядисана в зелено глава :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 30 ное 2010 8:04

Че какво е виновна колата, че собственика и е чук, какво е виновна, че майката не е научила детето, че това е потенциално опасна ситуация ..... ако детето е малко и не може да се научи на това защо го е пуснала сама ...... защо майката, бидейки жена и съответно страхлива до смърт и не мислеща трезво .... ще надраска Голф 3, а като и слезе някой красив и властен чичко от S-клас ще изпусне отверката и шпрея и ще и се размекнат колената :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 30 ное 2010 8:07

деца още нямам
а като имам ще ги науча как се пресича
в повечето случай когато е ударено малко дете на улицата причината е в неправилно пресичане
утре ако детето ти пресече на червено и го блъсна ще дойдеш ли да ми дереш колата с пирон ?
май май не си го научил кое червено кое зелено
да не говорим повечето днешни майки с фаса в устата как изобщо не гледат къде щъкат лапетата

как ти звучи отговора ми?

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Вто 30 ное 2010 8:37

ДЕЦАТА НЯМАТ СПИРАЧКИ!!!!
Колкото и добре да му се каже, кога, и как се минава,то е дете!!!
Не може да изискваш да мисли като възрастен то е дете!!!
по темата за майките,не са виновни нито колите,нито тези които са ги спрели там, виновни са общините че не са осигорили място за паркирване,а са взели пари за това.Не паркирам по тротоари или тревни площи,вярно че ми струва време или пари за паркинг ако не си намеря място но до сега не са ми драли колата.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 30 ное 2010 9:03

Като ги нама органите (щот ги мързи да изпълзят от дупките си, ама ния им плащаме заплатите) които да налагат съществуващите закони - така ще е !!!

аз съм ЗА наказване на всички олигофрени, които си мислят. че всички са им длъжни и трябва да се съобразяват с тях !!!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 30 ное 2010 9:24

ами не са прави майките. много пъти и на мен ми е идвало да правя мизерии по неправилно спрените автомобили, но съм се спирал. най-много да се разходя по капака на някой, който е опрял бронята в стената на сградата.

миналата седмица един юнак ми беше спрял пред гаража и то не защото няма място, а просто защото е идиот. обадих се на паяците, дойдоха след 20 минути взеха го, аз доволен, нарушителя наказан и няма повредено имущество

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 30 ное 2010 10:08

1z написа:ДЕЦАТА НЯМАТ СПИРАЧКИ!!!!
Колкото и добре да му се каже, кога, и как се минава,то е дете!!!
Не може да изискваш да мисли като възрастен то е дете!!!
по темата за майките,не са виновни нито колите,нито тези които са ги спрели там, виновни са общините че не са осигорили място за паркирване,а са взели пари за това.Не паркирам по тротоари или тревни площи,вярно че ми струва време или пари за паркинг ако не си намеря място но до сега не са ми драли колата.

Колегата донякъде е прав!НО, НЕ СА НИ ВИНОВНИ ОБЩИНИТЕ И ОРГАНИТЕ!
Имам син първокласник и косата ми настръхва като пресича улица.Аман от съзтезатели на пътя,никой не пазят - деца,майки,баби и т.н!!! :twisted:
Не дай Боже да се случи нещо лошо,директно го "съкращавам" виновника,нямам нерви да чакам "органите" да си свършат работата!
Като онзи педал Ставийски какво му направиха -НИЩО!!!

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Вто 30 ное 2010 10:38

Не оправдавам майките по никакъв начин или каквато и да е подобна форма на действие, но най-се дразня от остатъците от Бай Тошовското мислене и от изявление от рода на:
Ми, като няма къде да се спре, спирам където мога.
Абе хора, като няма къде да спрете си намерете такова място, че да не пречите на останалите, както не искате да пречат и на вас.
Детето били виновно, че слязло на улицата................... А олигофрена, който запушва тротоара си спинка с чиста съвест, щото видиш ли, понеже няма къде да спре(никой не му е осигурил място), едва ли не се счита за жертва на безобразния градски уличен трафик, жив да го ожалиш. Също така съм сигурен, че същият този "несретник", ако види човекът, който заобикаля по платното кола, паркирана като неговата, ще тръгне да го храни и гони, понеже пътните платна са само за движение на ППС и никоя низша твар, наречена пешеходец, няма право да му се мотка пред продължението на мъжкото му/и достоинство.
Ами ако заради някой такъв "несретник" ударят Ваш близък или не дай си боже Вашето дете дали ще мислите по този начин?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”