Хубава видеокарта за 100-ина лева?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Хубава видеокарта за 100-ина лева?
Ще си копувам нова видеокарта щото старата я дадох на бащами да свърже PC-то с телевизора и ся си търса карта за 100-ина лева.Някои да е в час с този ценови диапазон кое е наи-доброто.Ако някои продава няква профи-карта на старо също де пише.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
AGP или PCI-E ?
AGP вариант
PCI-Express вариант
Но е добре да уточниш за каква конфигурация става въпрос
AGP вариант
PCI-Express вариант
Но е добре да уточниш за каква конфигурация става въпрос

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Компа е Gigabyte8IPE1000 865PE-чипсет,P42,8(800шина и 1 MB кеш),AGP8x,2X512 Ram,80GB Maxtor 8MB Cache,и в момента с 16MB Matrox G440 карта
щото дадох моита която също не беше цвете GF 4 MX
Ползвам го предимно за работа 3DMax,ACad,Nemetschek и отвреме на време цъкам ама игрите дет играя не са с некви особенни изисквания за тва не ми е тупнало тупана за чисто геим карта.Аз за тва писах че ако някои продава на страро няква професионална карта за тез пари бих я взел(е да не е мнооо дърта де че тои и Матрокса е профисонален даже дуал хед
)

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
значи този вариант е ОК за теб:
sapphire 9600PRO/256mb
П.П. Какво разбираш под "професионална"
Ако ти трябва за игри, за 100 лева няма по-Убава, ако не ти пука за игрите и ти трябва 2D (за Photoshop примерно) - и матрокса ще ти върши работа.
sapphire 9600PRO/256mb
П.П. Какво разбираш под "професионална"

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Тука не си прав.Аз сам малко бос в GPU-тата.Но имаи предвид че с COREL сам превил машините на работата дет са за доста пари зууума да прескача кат развалено видео.За PHOTOSHOP още по зле работата.Преди 1-2 години имах съквартирант които учеше компютри в НБУ и се занимаваше яко с графични програми(бачкаше реклами,визитки и т.н.)и ми обясняваше за тогавашните карти и ми демонстрираше работата м/у наточена геимърска и орязана професионална за едни и същи пари и разликата в COREL PHOTO-PAINT беше голяма.Имаики предвид че за 1-2 години нещата са се променили яко може и да няма вече такива истории но ме самнява някои да вкарва в евтини карти бързи 2Д чипове!Ясно ми е и че за 100 ина лева няма кво толкова професионално да намера ама се пак ако някои има впечатления?Иначе сигорно ще взема тая дето ми казваш.
- POLOver
- Автомобил:
- Двигател:
Ако наистина ти трябва "про" карта за 100 лв. виж тук 

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам, как ги карате да прескачат тези зуумове и т.н на корел и фотошоп, но аз 5-6 години се занимавах професионално с предпечатна подготовка и мога смело да твърдя, че откакто АТИ пуснаха прослувутите си Rage128 видеокарти с 4МБ памет (после си купих още 4- имаше слот) и интел измислиха Pentium II не съм имал проблем с 2Д графиката в Corel и Photoshop 

- Rabbit_TDI
- Контакти:
musura написа:Незнам, как ги карате да прескачат тези зуумове и т.н на корел и фотошоп, но аз 5-6 години се занимавах професионално с предпечатна подготовка и мога смело да твърдя, че откакто АТИ пуснаха прослувутите си Rage128 видеокарти с 4МБ памет (после си купих още 4- имаше слот) и интел измислиха Pentium II не съм имал проблем с 2Д графиката в Corel и Photoshop
ЕЕЕЕ ти ме разби.От 4 години ги ползвам тез програми да не говоря колегите ми дето работят.Не става вапрос да отвориш фаил на корел и да го разглеждаш , а да почнеш да дърпаш нагласяш и т.н.-само да вметна че докато бях на Целерон на 2 Гхз тия процедури ми трошаха нервите.
Кво ви е мнението за тва http://sms.bg/catalog/product_info.php? ... ts_id=2769 . Просто ми попадна.Или за Radeon 9550
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:ЕЕЕЕ ти ме разби.
Няма нищо разбиващо

Иначе за парите си и до 100 лева в момента AGP карти, които си струват са Asus Radeon 9550GE и Sapphire 9550/9600/9600PRO и за малко повече $$$ Sapphire 9600XT
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Разликата между 9550 и 9600?А нвида ги отхвърляш защото вече са изцяло зле или в до 100 лева са зле?Малко станах нагал с вапросите ама просто искам да се просветля.
9600 е със същото ядро като 9550, но работи на по-високи честоти - ако ти се занимава и вземеш добра 9550 - може да я "накараш" да заработи като 9600.
Нвидия в този ценови сегмент единственото добро решение за мен е 6600, което е доста по-добро от 9600, но е около 100 долара...
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”