Не правете така като ходите на почивка!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Не правете така като ходите на почивка!

Мнениеот versace » Пон 24 юли 2006 0:16

Колеги в Неделя ходих на плаж на "Паша Дере" на 20 км на Юг от Варна. До преди две три години никой не го знаеше и беше ОК. Но тогава там потъна печално известния MOON LAKE (мисля че така се казваше кораба) и мястото придоби публичност и там почна да се изсипва всякаква сган от региона и най-вече от вътрешността на страната. Искам да подчертая, че месността е със статут на резерват, заради лимана който се намира на 30 метра успоредно от морето (последната снимка е негова).
Проблемът е в това, че кой каквото прави си хваща багажа и си тръгва, като си остава свинщината след себе си сякаш там някой ще мине да изчисти след него или пък му е длъжен.
Същото е положението и на север и на юг от Варна с изключение на големите курорти. Имам възможност да обикалям всякакви места с мотора и констатирам, че всяка година става все по-мръсно. И лошото е, че въпросната паплач освен че мърси си лежи на плаща в чуждите боклуци и и е много приятно (като прасе в кочина) . ДА АМА НА МЕН НЕ МИ Е!!!
Това което искам да кажа с темата е: моля Ви като ходите на почивка където и да е , вземайте си боклуците с вас и ги изхвърляйте където трябва На тези които го правят преди да са чели настоящата тема им благодаря. Мисля че всички трябва да се замислим кой какво и как прави и после какви претенции имаме към другите и към държавата.

П.С. Нядявам се никой то форума да не се разпознае в гореописаното!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

[size=18]КРАСИВО Е НАЛИ???[/size]
Изображение

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 24 юли 2006 2:28

колега похвален ти е призива за по4истване ,ама за6то само на по4ивка;все пак културата е за вси4ко така 4е колеги замислете се по въпроса за ли4ния пример ;не е сме6но а траги4но,нали всеки претендира 4е е ЛИ4НОСТ а не един от многото!!!!!

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 24 юли 2006 6:17

После били сме готови за Европа :(

Германия е събрала 3 млн деца от цял свят и им плаща по 40 евро на ден да изчистят цяла Германия от хартиики и боклуци след световното.

//може да не ми е съвсем точна информацията ,но се надявам ,че схванахте идеята :)

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 24 юли 2006 8:50

аз боклуците винаги си ги събирам, където и да ходя. И ги изхвърлям в кофата пред блока. Нямам нужда от поучения!

А за германците нека да добавя - пазят си само тяхното, иначе по-големи свине от тях няма.

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Пон 24 юли 2006 9:42

ila написа:аз боклуците винаги си ги събирам, където и да ходя. И ги изхвърлям в кофата пред блока.

И аз така! Много е неприятно да отидеш някъде сред природата (или пък дори и на спирката за рейса) и да завариш купчина боклук. ... а често дори и не на "купчина", а просто разхвърлян!
Виждал съм пушач, който си отваря пакета с цигари на спирката, разкъсва и пуска целофанчето до него (при наличието на кофа за боклук на метър и половина от него!), след това се повтаря операцията със станиолчето и когато дойде автобуса - и фасът отива на земята!!!!
Не всички пушачи са такива (извинявам се на тези от вас, които не правят така), но при официална глоба от 50лв. за замърсяване на София май никой не е глобяван както трябва?

Да не говорим за кучетата в парковете - имам дете на годинка и не смея да го пусна да потича сред тревата, защото не знам какво ще намери и глътне!

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Пон 24 юли 2006 10:11

Хватката е не само да пазим и подържаме , трябва да учим и тези които идват след нас , защото ако "акаме" в това темпо върху МИЛАТА НИ ТАТКОВИНА скоро ще е по зле от лунен пеизаж.

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Пон 24 юли 2006 16:46

Beast написа:Хватката е не само да пазим и подържаме , трябва да учим и тези които идват след нас , защото ако "акаме" в това темпо върху МИЛАТА НИ ТАТКОВИНА скоро ще е по зле от лунен пеизаж.

В същият тон искам да добавя, че не само по спирките и по кътчетата за отдих се хвърлят боклуци безразборно. Пресен пример от вчера:
пътувам вчера по пътя от Враца към София, малко след Враца има един прав участък с еднопосочно движение , две платна в посока, разделени с мантинела( сигурно се сещате), та карам си и по едно време ме задминава Сеат Толедо с монтанска регистрация, шофиран от мъж, който возеше малкото си дете на задната седалка. Та задминава ме и по едно време от прозореца гледам се подава една малка ръчичка и една кора от банан полетя право към мойта кола.

...хайде сега кажете ми от къде детето се е научило да си хвърля боклуците през прозореца??? :evil:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 26 юли 2006 2:11

Найстина е гадно, ама така са повечето хора, не им пука, аз така на един му загрях вратът (ам не издържах :oops: ) и сега той загравя

:wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 26 юли 2006 20:42

Мда ами и в края на март положението беше почти аналогично. пластмасовите остатъци не се разлагат.Бяхме спретнали 1 походче до там от спирката след моста/ Аспаруховият/. запалихме огън посъбрахме боклуци и ги изгорихме, но няколко човека не могат да насмогнат.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”