Въпрос относно годишен отпуск
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Въпрос относно годишен отпуск
Здравейте, искам да питам ако има колеги занимаващи се с ТРЗ или нещо подобно за следния казус. Понеже имах доста платен годишен отпуск и започнах да го чистя през годината и ми бяха останали около 20 дни за декември. И си пуснах първо 9 дни след това 7 неплатен понеже ни ги изискват за да направим икономия и от 30 си пуснах още 11 дни.И днес ми се обаждат че тези 10 дни които се прехвърлят за 2011 изгаряли. И щяло да се вземе от отпуската за 2011г. При положение е, че е започнала през 2010 имат ли право да го направят това.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос относно годишен отпуск
Мисля, че гласуваха да не се прехвърля отпуската. Трябва в рамките на текущата година да я използваш или да ти я платят.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
След това гласуваха че няма проблеми!Може ли да кажеш къде работиш?Ако е в частна фирма ще те прецакат със сигурност!Ако тръгнеш да си търсиш правата ще те изгонят!Аз имам още 14дни отпуск и не е проблем да ми остане за догодина!
- vwfena
- Контакти:
В държавна съм и досега водим спорове с ТРЗ-то. Ама като е пусната и разрешена от тази година може ли ми изгори.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
могат да се прехвърлят до 10 дни от текущата за следващата. не могат да горят така. пък камо ли от следващата да взимаш през настоящата.
И аз съм в държавна, и току що ми се обадиха че съм 4 дни отпуска в началото на януари, тези 4 дни ми остават от отпуската за 2010! Нещо те ментят!
- vwfena
- Контакти:
ivo_555 написа:И аз съм в държавна, и току що ми се обадиха че съм 4 дни отпуска в началото на януари, тези 4 дни ми остават от отпуската за 2010! Нещо те ментят!
На теб поне ти я дават на мен искат да ми вземат от тази за 2011

При нас казаха, че който иска да му се прехвърлят тези 10 дни, трябва да си пусне молба за тях, ръководителят да я откаже по производствени причини и по този начин ще се прехвърлят за 2011 г. Обясниха ни, че ако не си пуснем такива молби за отказване, отпуската ни ще "изгори".
П.С. Работя във фирма, собственост на държавата
П.С. Работя във фирма, собственост на държавата

vwfena написа:ivo_555 написа:И аз съм в държавна, и току що ми се обадиха че съм 4 дни отпуска в началото на януари, тези 4 дни ми остават от отпуската за 2010! Нещо те ментят!
На теб поне ти я дават на мен искат да ми вземат от тази за 2011
Май пак се опитват да ни прекарат поради това че не си знаем правата. Дано излезе някой който знае закона, че да ни светне за тия отпуски, теб де , то на мен ще мия дадат!

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000101
СЪВЕТИ
Ако човек иска да запази 10-те дни, които може да прехвърли по производствени причини, задължително трябва да подаде молба, за да може работодателят писмено да му откаже с този мотив. "Задължително е някъде да е отразено, че отпускът е отложен по производствена необходимост. А отразяването може да стане само с писмено волеизлеяние на работодателя", обясниха юристи. Всички действия, които работодателят предприема, трябва да са писмени и облечени в заповед. Освен това според промените работникът е длъжен да си поиска отпуска в рамките на календарната година и ако не го направи, се приема, че сам се е отказал от правото си да го ползва. Друг съвет е новата година да започне с ползване на дните от старата, защото те повече не могат да се прехвърлят. Не е ясно обаче как това ще се отчита от специалистите по човешки ресурси
СЪВЕТИ
Ако човек иска да запази 10-те дни, които може да прехвърли по производствени причини, задължително трябва да подаде молба, за да може работодателят писмено да му откаже с този мотив. "Задължително е някъде да е отразено, че отпускът е отложен по производствена необходимост. А отразяването може да стане само с писмено волеизлеяние на работодателя", обясниха юристи. Всички действия, които работодателят предприема, трябва да са писмени и облечени в заповед. Освен това според промените работникът е длъжен да си поиска отпуска в рамките на календарната година и ако не го направи, се приема, че сам се е отказал от правото си да го ползва. Друг съвет е новата година да започне с ползване на дните от старата, защото те повече не могат да се прехвърлят. Не е ясно обаче как това ще се отчита от специалистите по човешки ресурси
- vwfena
- Контакти:
vw_golf_4_tdi написа:http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7824§ionid=16&id=0000101
СЪВЕТИ
Е да де аз точно това правя излизам тази година и продължавам следващата с платен годишен отпуск. Имат ли право ми вземат оставащите 10 дни от сега заявения отпуска, който ми е разрешен от отпуска ми за 2011, а не за 2010.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vwfena написа:vw_golf_4_tdi написа:http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7824§ionid=16&id=0000101
СЪВЕТИ
Е да де аз точно това правя излизам тази година и продължавам следващата с платен годишен отпуск. Имат ли право ми вземат оставащите 10 дни от сега заявения отпуска, който ми е разрешен от отпуска ми за 2011, а не за 2010.
явно съм от тъпите и не мога да ти схвана мисълта
- vwfena
- Контакти:
vw_golf_4_tdi написа:....
Значи да не ми изгорят дните, оставащи ми от отпуската за 2010, съм си пуснал 11 дни, които започват от 30.12.2010 отпуската ми е разрешена от шефа. И днес ми се обажда ТРЗ-то и ми казва че можела да ми пусне само един ден от тези 11, а другите 10 щели да бъдат от полагаемата ми отпуска за 2011. Има ли това право и на какво основание ще ми изгорят отпуската за 2010 като през годината съм изчистил отпуската за 2009 останалата част за 2010 + неплатени за да се направят икономия и да няма съкращения във работата. Това ме интересува.

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ми трябвало е да си я пуснеш по - рано тая отпуска за 2010. пусни молба със задна дата, която да ти я откажат и да ти се прехвърлят.
vwfena написа:vw_golf_4_tdi написа:....
Значи да не ми изгорят дните, оставащи ми от отпуската за 2010, съм си пуснал 11 дни, които започват от 30.12.2010 отпуската ми е разрешена от шефа. И днес ми се обажда ТРЗ-то и ми казва че можела да ми пусне само един ден от тези 11, а другите 10 щели да бъдат от полагаемата ми отпуска за 2011. Има ли това право и на какво основание ще ми изгорят отпуската за 2010 като през годината съм изчистил отпуската за 2009 останалата част за 2010 + неплатени за да се направят икономия и да няма съкращения във работата. Това ме интересува.
Искат да те цакат и аз съм на държавна работа. Имам колеги със над150 дена със сигурност отпуска, от минали годиин включително и 2010. Ама и така не си ги пускат, за сега. Ще им ги дават в последствие.
А ако излизаш отпуска от 30.12.201ог. знаи че 31.12.2010 е неработен. Отработихме го една събота скоро. ТРЗ-то каквото и да е то прави целия филм ми се струва.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”