Честитка от данъчните

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Честитка от данъчните

Мнениеот eos » Чет 23 дек 2010 18:07

Онзи ден в пощата гледам писмо за мене от Столична община. Отварям го и вътре не беше Коледна картичка, а неприятното уведомление, че съм длъжен да си регистрирам колата в данъчното.
Бая коли съм сменил, за първи път получавам честитка, явно най-сетне са направили някаква връзка между Кат и Данъчното :idea: Два пъти късам гуми за по 400 кинта в разни ями по София, сега ще трябва да им дам същите пари за данъци, като че ли ще ги оправят д***ба техната майка :banghead:

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Re: Честитка от данъчните

Мнениеот theraven » Чет 23 дек 2010 18:09

:censored: :censored: :censored:
А с кои пари очакваш да оправят пътищата?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 23 дек 2010 18:10

Май имаш някъкъв срок мисля че беше 10 дневен срок да регистрираш колата в даначното, след тези дни се начислява лиХфа на глобата. Не чакай а ходи я оправяй че после разправиите са голями!
Да щом минеш през кат, те ти търсят платен данък на колата, (ако преди това е била регистрирана) и след това трябва да ходиш в даначното, ако не отидеш пращат съощение (Цигански СМС)

п.п А относно късането на гуми, всеки го е приживял, всички се палиме че няма да плащаме, ма в кайна сметка си плащаме като попове! :012:

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Чет 23 дек 2010 18:12

Договора оригинал си носи за покупко-продажба, но имай в предвид, че ако са минали 2 год. и поне два месеца от датата на договора няма да плащаш лихви, данък.... за изминал период.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 23 дек 2010 18:14

IceHeart написа:
п.п А относно късането на гуми, всеки го е приживял, всички се палиме че няма да плащаме, ма в крайна сметка си плащаме като попове! :012:

:да:

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Чет 23 дек 2010 18:25

vanko_VW написа:
IceHeart написа:
п.п А относно късането на гуми, всеки го е приживял, всички се палиме че няма да плащаме, ма в крайна сметка си плащаме като попове! :012:

И това е така, ама някак си става кофти като плащаш сума ти пари /не говориме за данъци от 50-100лв/ и след това си махнеш предницата в някой ров. А съм сигурен, че едно 50-60% от колите в София са без платен данък-кой се пише на тарикат със селската регистрация SHA, кой дошъл от прованса, без изобщо да знае в кое данъчно е..абе е такива работи като се съберат и почваш да се палиш :twisted:

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 23 дек 2010 18:58

eos написа:
vanko_VW написа:
IceHeart написа:

И това е така, ама някак си става кофти като плащаш сума ти пари /не говориме за данъци от 50-100лв/ и след това си махнеш предницата в някой ров. А съм сигурен, че едно 50-60% от колите в София са без платен данък-кой се пише на тарикат със селската регистрация SHA, кой дошъл от прованса, без изобщо да знае в кое данъчно е..абе е такива работи като се съберат и почваш да се палиш :twisted:

колега ако искаш да кажеш,че колите от провинцията са с по-нисък данък не си прав
данъка на Пасат Б5 110кс. в мойто село е около 300лв.(казвам около 300лв. защото не съм сигурен за точната цифра)

много хора си мислят,че данъците извън София са по ниски,но не е така
нали общините си определят тези работи сами и може би в това е причината

да уточня,че не се заяждам с никой,а просто споделям това което знам и не искам пак да почва спора София-провинция

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 23 дек 2010 19:06

venko_vw Toчно така, самата община си определя данъка на автомобилите, и то е според Конските сили!
Давам пример!
Мерцедес Ц 250 Дизел 120 коня! Плаща надък около 150 лева!
Камаз (товарна кола) Конски сили около 100 също плаща 100 лева!

Е според вас. Колата или Камаза изхабява повече настилката! Ем не справедливо е ма е така!

Докато не се научим да сме взаинмни, ще си плащаме за да си трошим колите!

А относно колегата пуснал темата, да знае че не е 1-вият нито последният, ако не си плати данъците те се натрупват, зарежи тая работа с 2-те години давност, ако лежиш на тая страна, има вероятност да заспиш и когато се събудиш да работиш за данъците!
Ходи ги плащай, освен ако нямаш човек, който да те уреди и да не регистрираш колата в даначното, много хора направиха колите си на Инвалид и не плащат данък, и отгоре на това Винетките им са безплатни!
За застраховките също имат отстъпки, дайте да ставаме инвалиди! mhihi

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 23 дек 2010 19:10

Ауууууу... и ко стана бре?
Да не дойде Видовден?!? :Mr Green Fun

Пожелавам по-големи лихвички на всички терикатчета!

Весели празници! :drunk

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Чет 23 дек 2010 19:10

Няма такова нещо колега, нещо не си ме разбрал. Идята ми беше за тези от провинцията, които са се преместили да живеят за постоянно в София, продължават да си карат с "чуждите" регистрации, а в същото време трошат пътя наравно с тези, които са изрядни и си плащат всичко.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 23 дек 2010 19:13

eos написа:Няма такова нещо колега, нещо не си ме разбрал. Идята ми беше за тези от провинцията, които са се преместили да живеят за постоянно в София, продължават да си карат с "чуждите" регистрации, а в същото време трошат пътя наравно с тези, които са изрядни и си плащат всичко.

Според твойта логика, ако аз съм от Велинград, и съм решил да поживея 2 години в София, да не идвам с колата, шот си плащам данъка в друга община, или да пререгистрирам колата, в София, за 2 години, да плащам данъците в София, и когато реша да си ходя във Велинград, пак да пререгистрирам колата !?! Няма логика!?
Би трябвало да се плаща еднакво на всякъде без значение от общината!
Нещо бъркаш нещата, Ти като дойдеш примерно във Благоевград за 2 месеца или за не определен срок, що не се регистрираш в Блг, и да смениш номера на колата, за да плащаш данък в Блг област! :screwy

Пътищата се трошат, шот се мята пясък и Сол, и отгоре на това повечето улици в София или из цяла БГ са от живково време, на дали на запад се асфалтира на 10 години 1 път!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 23 дек 2010 19:15

Ама тоя данък за 2 години си отива от каде си си, а караш тука и после аз съм платил 500лв и винетки за 2 години и кво получавам ? Един голем и дебел... и един кашон носачи на боклука

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 23 дек 2010 19:20

eos написа:Няма такова нещо колега, нещо не си ме разбрал. Идята ми беше за тези от провинцията, които са се преместили да живеят за постоянно в София, продължават да си карат с "чуждите" регистрации, а в същото време трошат пътя наравно с тези, които са изрядни и си плащат всичко.

IceHeart написа: Би трябвало да се плаща еднакво на всякъде без значение от общината!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 23 дек 2010 19:25

IceHeart написа:

Според твойта логика, ако аз съм от Велинград, и съм решил да поживея 2 години в София, да не идвам с колата, шот си плащам данъка в друга община, или да пререгистрирам колата, в София, за 2 години, да плащам данъците в София, и когато реша да си ходя във Велинград, пак да пререгистрирам колата !?! Няма логика!?

Как да няма логика?! Щом амортизираш улиците в един град - там трябва да си плащш и данъка :idea:

Решението е елементарно: Всеки по-голям град да стане синя зона и само местни коли да могат да паркират безплатно. Всички други да си плащат. :idea: Е тогава всички ще се принудят или да си плащат или да си пререгистрират колата където живеят и да си плащат данъците в общината където живеят :idea:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 23 дек 2010 19:31

Vlad777 написа:
IceHeart написа:

Как да няма логика?! Щом амортизираш улиците в един град - там трябва да си плащш и данъка :idea:

Решението е елементарно: Всеки по-голям град да стане синя зона и само местни коли да могат да паркират безплатно. Всички други да си плащат. :idea: Е тогава всички ще се принудят или да си плащат или да си пререгистрират колата където живеят и да си плащат данъците в общината където живеят :idea:

Значи когато дойдеш в Благоевград или в околните провинциални селца, и решиш да дойдеш на гости на някой товй роднина и решиш да останед 2 седмици (примерно) ще си плащаш защото колата ти е паркирана на центъра на селото по 1 лев на час!? Или ще предпочетеш да вкараш колата у двора за да не плащаш!
Според мен е твърде не справедливо, но всеки си има виждане към нещата!
ВИе говорите за тея който не са Софиянци а си правят колите със Софииски номер и тея дето си карат със чуждите номера из София и си плащат данъка в родния си град!
Според мен трябва да се промени политиката, всички да си плащат където и да е, и парите да се разпределят на всички общини равномерно, няма значение дали си от село или от София, на всякаде да се ремонтира както трябва асфалта, но това няма как да стане, щото се краде да поразия!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”