Борба/Ходене по мъките срещу ЗК"Уника",Райфайзен банк и КФН

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Борба/Ходене по мъките срещу ЗК"Уника",Райфайзен банк и КФН

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 30 яну 2011 19:55

Чудех се дали да пиша или не ,но в крайна сметка реших да споделя,не толкова да се хваля,колкото да насърча българина да си търси правата до последно(ако разбира се е в правото си).

Случката е следната:Преди 2 месеца ме наводняват над мен съседите,като за последните 6 месеца това е втория път,като първия път бяха засеганти само тавани на WC и на мокрото помещение,стената в коридора,като за тази щета ми бе изплатено около 200лв.(както и да е не ми се покри ремонта напълно,но все пак беше нещо от колкото нищо).Второто наводняване обаче беше много по мащабно,а именно целия коридор таван и стени,вратата на WC+баня и най-важното кухнята ми която беше и повода за разправията.Както и предния път така и сега заведох щетата и при правенето на огледа от оценителите ми беше подметнато че застрахователя няма да ми признае щетите по кухнята тъй като застраховката покривала само недвижимо имущество,а именно тавани,стени подови настилки и вратите към помещанията.На подмятането от страна на оценителя не оспорих просто го помолих да си опишеме всички щети и да си приключи огледа и да видим какво ще се признае от застрахователя и какво не,като аз се заех да си прочета застраховката от А до Я.
След направения щателен прочит на полицата с Общите условия к-т установих че НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ че не се застрахова движимото имущество,а се застрахова само недвижимото такова.Така реших спокойно да изчакам отговора на страхователя.При мен беше обаче по-трудно т.к. апартамента ми е с ипотека през Райфайзен банк-пълни нещасници,по надолу ще опиша и срещата си с тях с управителя на клон 11(НДК) към който ми е кредита.През по-голямата част си кореспондирах именно с човек от Райфайзен Брокерс ООД,който отговаря по принцип точно за това-връзката между техния клиент и застахователя,който искам да спомена е препоръчна от тях и самата застраховка е направена по тяхно искане,като досега само ми се викаше дай толкова пари за това,дай толкова за онова и така до оня ден.Един ден докато чакам ми се обажда лицето от банката и ми казва.."вижте сега застраховката не ви покрива това-за кухнята става въпрос,но вие си изгответе проформи за ремонта на кухнята и на вратата,защото застрахователя ще ви плати за стари врати,независимо че вие сте сменили интериорните врати с нови".Викам си Ок,обаждам се до двете фирми изпълнителки и доставчици на вратите и на кухнята,идват хората прават оценка на щетите и ми издават проформи фактури,който аз давам на хората от брокерската къща към банката,който те нагледно с писмо изпаращ до застрахователя и копие до мен и започваме да чакаме.След около 3 дена ми се обажда жената и ми казва че щетата ми е готова и ще ми се преведе сумата Х,която обаче невключва щетата за кухнята,защото било движимо имущество ,а застарховката непокривала такова.След проведения разговор от мен със отдел ликвидация на ЗК"Уника" ми беше обяснено че това не е техен проблем а проблем на Райфайзен,защото те не са обяснили на клиента си,а те нямат достъп до самия клиент да му обяснят те.След този разговор правя среща с управителя на клона на банката,като на тази среща заявих че тез пари аз си ги искам и чакам да ми се изплатят,като между другото предварително бях подготвил всичките документи копия от щетата,застр.полица и кореспонденцията ми с банката и ЗК"Уника",като по-голямата част ставаше по мейл и се бях обадил в "Комисията за финансов надзор",защото тези учреждения подлежът на контрол именно на КФН.След като ми преключи разговора с управителя на банката ми беше казано че те ще подготвят писмо официално и ще го изпратят до ЗК"Уника" и ще чакат да им отговорят,след което ще ми се обадят и ще ми отговорят какво е решението,като между другото аз вече бях пуснал Жалба до Уника и чаках отговор,който да приложа към моя набор от документи преди да ги подам към КФН.Е така до онзи ден в който ми се обадиха от Райфайзен и ми казаха че ще ми бъде платено и това обезщетение за щетата по кухнята.

Затова просто хора четете си документите хубаво,сле дкоето ако сте в правото си то вие го гонете до края,защото ако е така няма институция която да ви откаже защита :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

П.С.Дълго писмо,но пък си заслужаваше да го прочетете,защото това е начина да си търсим правата,а не като викаме ,абе аре заслужава ли си за 50-100лв. да се занимавам,ДА е отговора ми ,защото сега ако си направя нова застраховка,то тя ще бъде така че да ми е от полза на мен ,а не на банката и тя неможе да ми каже нищо :idea:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Борба/Ходене по мъките срещу ЗК"Уника",Райфайзен банк и КФН

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 30 яну 2011 20:17

Браво колега, честно казано се възхищавам на хора като тебе, който си знаят правата, и не си поплюват да си ги искат! :applause:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 30 яну 2011 20:31

Евалата Мите... :bowdown

Така се прави !!! :012:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 30 яну 2011 20:40

Браво!Много полезна информация!Всеки трябва да си знае правата и да си ги търси!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 30 яну 2011 20:43

IceHeart написа:Браво колега, честно казано се възхищавам на хора като тебе, който си знаят правата, и не си поплюват да си ги искат! :applause:

Браво! Ето такива моменти показват искрица надежда за нашата кочина, опс страна.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 31 яну 2011 8:25

Евала :applause: :applause:

Абе тия комшии отгоре кво им е?
Айде то бива един път, случва се... Ама два пъти?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 31 яну 2011 8:50

Оказа се,че жената над мен е освидетелсвена от психо диспансер,сега задействам да я приберат малко че явно има нужда :bishop :bishop :bishop :bishop

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 31 яну 2011 9:14

Брао Мите,
опит имаш със застрахователите,ама от друго място mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 31 яну 2011 9:34

Само едно обаче немога да разбера,защо аджеба като има ясен причинител на проблема,застрахователя се дърпа да плаща ,при условие че може да го осъдят човека и да си вземат обезщетението до стотинка :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 31 яну 2011 9:43

Митак колко народ си търсят правата?
ето ти и простия отговор

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 31 яну 2011 10:14

MITKO_DVD написа:при условие че може да го осъдят човека и да си вземат обезщетението до стотинка :idea: :idea: :idea:

изобщо не се взима така лесно от длъжници, много по-лесно е да не ти дадат парите mhihi

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 31 яну 2011 10:18

Браво колега.
Друг е въпроса кога тези институции ще спрат да се правят на интересни- това ще платим онова няма.Като си правиш застраховката мазниииииииии донемай къде.В нормалните държави не е така.Искам и при нас да е като при тях.Още веднъж евала.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 яну 2011 13:36

Браво
само така !

Потребителите имаме много права, за които не знаем или в повечето случаи ни мързи да си ги търсим!

Докато не стане масова практика, ще се пробват да ни цакат с топла бира и с номера - ако мине :)

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 31 яну 2011 13:41

One написа:Браво
само така !

:)

:да:

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Пон 31 яну 2011 20:10

MITKO_DVD написа:Само едно обаче немога да разбера,защо аджеба като има ясен причинител на проблема,застрахователя се дърпа да плаща ,при условие че може да го осъдят човека и да си вземат обезщетението до стотинка :idea: :idea: :idea:

Осведетелстваните психично болни, не носят наказателна или имуществена отговорност!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”