Кран за мивка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Кран за мивка
Тук се въртят какви ли не теми в рубриката "полезно инфо", та рекох да пусна поредната. Крана в банята е доста остарял и мисля да го сменя. Разбрах че имало "нова" система с керамика вместо гумички за спиране на водата. Уж по-добра. Направи ми впечатление, че има само 90° ход на врътката. Някакви минуси имат ли спрямо варианта с гумички или превъзхождат твърдо? Става дума за вариант с 2 врътки (топла/студена), а не тия със сферичния смесител.
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Re: Кран за мивка
Навсякъде в нас ги смених с такива,но безконечни,смисъл неможе да ги презатегнеш въртят се до безкарай назад.Просто проблемите с капането приключиха.Родих се,беше ми писнало от смяна на гумички било силиконови било какви ли не.Вече над година съм с керамика.Слагай смело. 

- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
използвам го тези кранове и сам много доволен,поради простата причина,че на тези кранове ходът им е много по малъk oт старите кранове,като качество са добри
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
mirkata 4020 написа:Навсякъде в нас ги смених с такива,но безконечни,смисъл неможе да ги презатегнеш въртят се до безкарай назад.Просто проблемите с капането приключиха.Родих се,беше ми писнало от смяна на гумички било силиконови било какви ли не.Вече над година съм с керамика.Слагай смело.
И аз съм с безконечни!Много доволен!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Persin написа:използвам го тези кранове и сам много доволен,поради простата причина,че на тези кранове ходът им е много по малъk oт старите кранове,като качество са добри
Добри, добри, колко да са добри, още като го монтирах, почна да сълзи, дали аз съм кърък или съм купил някой менте!
Поръчах на чичо ми от Испания, и когато си дойде ми докара от там, чесно да си кажа, няма нищо общо с нашите!
Но новото си е ново, но на какви ще попаднеш не се знае!
п.п На пералнята отзад на маркуча 2 крана сменях, за пускане и спиране на водата, щом го сложа и сълзи от капачето горе което спира и пуска водата, да съм го пренавил, не съм!
Желая късмет на колегата, ма по-добре да си вземе нещо качествено, че разликата от страите до новите е голяма, няма как новите да изкарат колкото тея от едно време!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
mirkata 4020 написа:Навсякъде в нас ги смених с такива,но безконечни,смисъл неможе да ги презатегнеш въртят се до безкарай назад.Просто проблемите с капането приключиха.Родих се,беше ми писнало от смяна на гумички било силиконови било какви ли не.Вече над година съм с керамика.Слагай смело.
Безконечните не са керамични, а пластмасови и въпреки това са за предпочитане пред керамичните, поне аз ги предпочитам. Проблема пред керамичните е че в чистата минала през пречиствателна станция

IceHeart написа:Добри, добри, колко да са добри, още като го монтирах, почна да сълзи, дали аз съм кърък или съм купил някой менте!
Поръчах на чичо ми от Испания, и когато си дойде ми докара от там, чесно да си кажа, няма нищо общо с нашите!
Но новото си е ново, но на какви ще попаднеш не се знае!
п.п На пералнята отзад на маркуча 2 крана сменях, за пускане и спиране на водата, щом го сложа и сълзи от капачето горе което спира и пуска водата, да съм го пренавил, не съм!
Желая късмет на колегата, ма по-добре да си вземе нещо качествено, че разликата от страите до новите е голяма, няма как новите да изкарат колкото тея от едно време!
Ако говориш за безконечни патрончета, е възможно самите легла на батерията да се нуждаят от райбероване за подравняване на повърхностите.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Безконечните не са керамични, а пластмасови и въпреки това са за предпочитане пред керамичните, поне аз ги предпочитам. Проблема пред керамичните е че в чистата минала през пречиствателна станциявода има доста пясък. Като попадне песъчинката между двете керамични плочки на врътката, не затваря хубаво и почва да капе, а може и да се спука керамиката.
Прав отвсякъде ...Системата е 15 годишна ..керамиката.Поне аз съм от толкова с такива ама по горе изложените причини ги изхвърлих
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
безконечните са пластмасови ДА но са в пъти по-добро решение от керамичните да не говорим обикновения патрон с гума
вървят по 8-9 лв комплекта - търси едни червени
керамични ако решиш да слагаш читавите са по 3 лв парчето

вървят по 8-9 лв комплекта - търси едни червени
керамични ако решиш да слагаш читавите са по 3 лв парчето
Преди да си монтирам смесители, бях сложил на всички батерий като това долното на снимката. Години ползване без проблем, така че сменяй смело струва си.
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако е качествена гумата и старите си вършат работа - аз за 10 години 1 гумичка съм сменил и то говоря за 3 апартамента. А искат да ни карат да купуваме непрестанно нови и нови неща - така им изнася и ни промиват съзнанието да преминем към консуматорско общество 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
само да кажа,че керамичните думкат,ако им идва повече налягането 

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
LILO&STICH написа:само да кажа,че керамичните думкат,ако им идва повече налягането
Вярно е

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Mihailov78 написа:LILO&STICH написа:само да кажа,че керамичните думкат,ако им идва повече налягането
Вярно е
и решението е,редуцир вентил

май тка беше

Други пък си слагат и филтри още на входа на водата.Ставала друга

Кво ще рече това думкат? Аз ползвах такива керамични врътки години и нищо не ми думна. След това смесители пак с керамични глави и пак нямаше думкане. А налягането при нас е добро, като пусна слушалката на душа на макс ти мести ръката. Нещо ментета сте слагали, иначе що.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”