колеги,тъй като съм абсолютен лаик моля за вашата помощ.
предстои ми ремонт на офис-50кв.м,като ще се прави основно-теракот навсякъде,фаянс тоалетна,изграждане на 2 стени от гипскартон,сваляне на една стена,която е от гипскартон,смяна на дограма,три вътрешни врати.нова ВиК и ел.инсталация,монтаж на 3 радиатора,2 моноблока,3 мивки
изглаждане на неравности по стените и латекс
за това ми искат около 20хиляди лева,като говорим за материали нисък клас,бих казал,че не са и среден
моля ако има някой разбиращ да консултира
уж ремонтите през зимата били по-евтини с 30%,но това ми се струва доста-около 200евро на кв.м.,като не говорим за никакъв лукс
съвет за ремонт на офис
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: съвет за ремонт на офис
Имаш ЛС...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Тия са те хванали за супер балък
За тия пари могат да ти го направят, но лукс
Търси други колега, пък ако искаш ми пиши ЛС, мога да ти намеря майстори

За тия пари могат да ти го направят, но лукс

Търси други колега, пък ако искаш ми пиши ЛС, мога да ти намеря майстори

-
- Автомобил:
- Двигател:
в тази цена ми влизат и материалите,но са евтини-теракот-12лвкв.м,фаянс-12лв.кв.м,два моноблока по 125лв,3мивки по 40лв,3 радиатора по 200лв.,осветителни тела-общо 300лв
за дограмата и трите врати днес ходих в ролпласт и ми дадоха оферта от 1680лв с монтаж
не знам цените на гипс,теракол и гипскартон,както и на тръбите за Ви К инсталацията и за ново ел табло и контакти
за дограмата и трите врати днес ходих в ролпласт и ми дадоха оферта от 1680лв с монтаж
не знам цените на гипс,теракол и гипскартон,както и на тръбите за Ви К инсталацията и за ново ел табло и контакти
- hooligans
Сметни колко ти излизат само материалите и виж колко ти взимат за труд..
оферта имаш ли?
оферта имаш ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
20000 лв. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ами материалите са под 4500лв,като тук не вкючвам гипс,теракол ,латекс,гипскартон,тъй като си нямам представа от това колко като количество ще са необходими
с офертата ме мотаят от няколко дни и засега нямам
като говорим за "майстор",а не фирма,не издава фактури ,че иначе ставало "двойно"
с офертата ме мотаят от няколко дни и засега нямам
като говорим за "майстор",а не фирма,не издава фактури ,че иначе ставало "двойно"
- hooligans
искат ти над 10 000 за труд
зарежи ги тия....
зарежи ги тия....
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
bimmoby написа:моля ако има някой разбиращ да консултира
уж ремонтите през зимата били по-евтини с 30%,но това ми се струва доста-около 200евро на кв.м.,като не говорим за никакъв лукс
общо взето същото - плюс минус 20%, пак с възможно най-евтини материали - ми излезе грубо 10000 лв преди 3 години - когато беше най-скъпо всичко

а 100 квадрата преди 1 година - около 7-8 хиляди, с безбожно евтини вече материали.
търси познат да те консултира, не се хвърляй от раз
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Работя в сферата на ремонтите последния ми обект баня + тоалетна с материали среден клас с сменени водопровод , две врати алуминиеви ,направа на тавани от ПВЦ и аксесоари излезна на 6000лв с труда.Мисля че цената която са ти дали е напълно нормална. 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ето защо форуми от вида напривисам, бгмайстор и т.н.т с в прогрес!
За гипсокартона материалите за 20 кв.метра таван или предстенна обшивка преко сили излизат 300лв сигурно, като цената мърда заради конструкцията! За стена може и да излезнат повече, защото има картон и от двете страни, но цената на лист в магазина 2600х1200х12,5 е около 10 лева

За гипсокартона материалите за 20 кв.метра таван или предстенна обшивка преко сили излизат 300лв сигурно, като цената мърда заради конструкцията! За стена може и да излезнат повече, защото има картон и от двете страни, но цената на лист в магазина 2600х1200х12,5 е около 10 лева
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Според мен, ако искаш адекватен съвет, дай да видим офертата. Никой не може да ти отговори на подобен въпрос, ако не видим какво е включено в нея. 20-30 000 може да са много но може и да са малко. При интриора никога наяма точна цифра! Ако е груб строеж е друго - 240/270 евро на квадрат.
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искай подробна колечествена- стойностна сметка с офератата. Но за целта и ти трябва до опишеш подробно какво искаш да се направи - точка по точка. В тяхната количествена сметка искай цените да са разбити на две: материали и труд. Тази сметка ще е приблизителна разбира се, но ще даде възможност да се добавят допълнителни неща - такива винаги излизат.
След това с тази оферта и количествена сметка я дай на друга фирма. Така ще сравняваш ябълки с ябълки.
Ако се спреш на друга фирма все пак ги накарай да изготвят нова количествена сметка по твоето подробно задание - за да няма недоразумение.
Ако искаш мога да съдействам с електроматериали, осветителни тела и консултации в тази област /те ще са безплатни
/ - пиши на лично.
Също мога да ти препоръчам електричар - ако имаш нужда.
След това с тази оферта и количествена сметка я дай на друга фирма. Така ще сравняваш ябълки с ябълки.
Ако се спреш на друга фирма все пак ги накарай да изготвят нова количествена сметка по твоето подробно задание - за да няма недоразумение.
Ако искаш мога да съдействам с електроматериали, осветителни тела и консултации в тази област /те ще са безплатни

Също мога да ти препоръчам електричар - ако имаш нужда.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
bimmoby написа:моля ако има някой разбиращ да консултира..
За да получиш адекватна консултация ще трябва да дадеш по-подробна информация за това, което искаш да се направи.
По-детайлно за самия ремонт. 50 кв.м. е площа на пода и толкова на тавана и поне 100кв.м стени

Така, че това 200 евро на квадрат си е обобщение на агенциите за недвижими имоти.

Нисък - висок клас материали е разтегливо понятие.
Това, че нещо струва колосална сума в магазина не го прави качествено.
Ако имаш покажи офертата кое, какво и те така...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”