Пратка до Русия - Москва

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Пратка до Русия - Москва

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 11 яну 2011 21:45

Колеги подзкажете, как да изпратя пратка до Москва, която да не пътува един месец?
Миналата година, може да е и заради празниците, пратих колетче до приятели в Москва, което горе долу месец пътура от нас към тях. Пратих го по Български пощи. В обратната посока малко преди това, пристигна за около 8 дни, през Руската и Българската пощи.

Приемат се разни и разнообразни варианти, въпросът е да не пътува цял месец нататък.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Пратка до Русия - Москва

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 11 яну 2011 21:49

миналата година, пращах документи към москва с DHL, експресна поръчка, за 3дни бяха там. Взеха ми към 60лв.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Сря 12 яну 2011 0:28

работя с Русия, пращам само документи с DHL. Преди бях пробвала и с други, но тези най-ми допаднаха, знам ли защо.
Иначе всичко друго - от пощата
По-евтин вариант от това нямаш. Освен ако някой ходи натам и се съгласи да ти занесе колета.
Ако е просто за приятели едва ли си заслужава да платиш сума ти пари, мое мнение. Но ти си знаеш.
Аз лично само за документи не се доверявам на пощите. Но вече пет години, да не чуе дявола mhihi , всичко е пристигало.
И не само нашите са мизерници - случвало ми се е да ми пратят от там и да го чакам и повече от месец. Но две хубавини в едно няма....

Забравих - има и друг вариант, пробвала съм го, но с Украйна. но май той влака е един и същ до Киев и до Москва. Отиваш на гарата, даваш на някой от служителите на вагоните и няма да имаш проблем. Избери руски "проводник", отзивчиви са. Лошото е че трябва там твоите хора да чакат влака като пристигне и да им се обаждаш точно в кой вагон е. В обратна посока също е пробвано и работи.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 12 яну 2011 9:03

Какво точно искаш да изпратиш?

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 12 яну 2011 9:46

Дрешки, за дете на година и нещо. Ще ги опаковам в кашонче. Миналата година пратихме по нашите пощи колетче между коледа и нова година, и пътува около месец. Пристигна в края на януари. Не е толкова спешно, но чак месец не върши работа. Щото може да се получи така, че детето да израсте, и да не му станат дрешките. :Mr Green Fun

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 12 яну 2011 10:36

Според мен вариантите ти са:
Булпост
TNT
DHL

Ако предния колет си го пратил между коледа и НГ бъди сигурен,че е тръгнал чак след нова година.Със сигурност от това идва част от забавянето.Аз преди съм пращал документи с БулПост и не са се бавили чак толкова,но винаги когато искам да се пратят сигурно и бързо пращам с ТНТ.Подпитай при кого колко ще струва според мен.Цената няма да е в пъти по-висока.
Аз бих ти предложил да ти го пратя с някой камион нагоре,но има вероятност да изчезне на някоя граница,а и твоите хора ще трябва да ходят да си го вземат някъде от подмосковието,защото там са митническите терминали.
Според мен след като са дрехи няма да е кой знае колко тежък колета и не би бил много по-скъп с някоя по сериозна куриерска компания.

Едит:Сега пуснах в сайта да го изчисли:
ЕМС-Международен куриер на Български пощи.
Пратка от Бг до Руска Федерация до 5 кг излиза 115.50 лв

ТНТ-Успях малко по-точно да го изчисля:
Кашон 40см*40*40 с тегло 5 кг е на цена:

9:00 EXPRESS 483.10BGN
10:00 EXPRESS 473.10BGN
12:00 EXPRESS 463.10BGN
EXPRESSPRIORITY 453.10BGN
EXPRESS 443.10BGN
12:00 ECONOMY EXPRESS 282.45BGN
ECONOMY EXPRESSPRIORITY 272.45BGN
ECONOMY EXPRESS 262.45BGN

Тея услуги обаче не ги знам какво значат.Може да питаш ако искаш.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 12 яну 2011 14:27

los_tigros написа:Според мен вариантите ти са:
Булпост
TNT
DHL

Ако предния колет си го пратил между коледа и НГ бъди сигурен,че е тръгнал чак след нова година.Със сигурност от това идва част от забавянето.Аз преди съм пращал документи с БулПост и не са се бавили чак толкова,но винаги когато искам да се пратят сигурно и бързо пращам с ТНТ.Подпитай при кого колко ще струва според мен.Цената няма да е в пъти по-висока.
Аз бих ти предложил да ти го пратя с някой камион нагоре,но има вероятност да изчезне на някоя граница,а и твоите хора ще трябва да ходят да си го вземат някъде от подмосковието,защото там са митническите терминали.
Според мен след като са дрехи няма да е кой знае колко тежък колета и не би бил много по-скъп с някоя по сериозна куриерска компания.

Едит:Сега пуснах в сайта да го изчисли:
ЕМС-Международен куриер на Български пощи.
Пратка от Бг до Руска Федерация до 5 кг излиза 115.50 лв

ТНТ-Успях малко по-точно да го изчисля:
Кашон 40см*40*40 с тегло 5 кг е на цена:

9:00 EXPRESS 483.10BGN
EXPRESS 443.10BGN

За Русия 9,10,12:00 EXPRESS не важат
EXPRESS-пратката лети със самолет за 2-3 работни дни е там.
ЕCONOMY EXPRESS-пратката пътува с камион 5-7 работни дни.
9:00,10:00,12:00-са фиксирани часове за доставка,пратката се доставя не по-късно от посочения час.
PRIORITY-пратката се доставя с приоритет по-маршрута на куриера.
За Русия със сигурност ще мине митница без значение на каква стойност ще я обявиш,човека който ще я получава трябва да си я освободи от тяхната митница.
Ако не ти е спешна я прати по-пощата,ако е спешна и имаш излишни 400-450 лв. я пусни със TNT,DHL,UPS,FEDEX
Цените на всички тези куриерски фирми са почти еднакви,някъде може да има разлики но най вероятно ще са минимални.
Успех :да:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 12 яну 2011 14:43

цената на арамекс до 5кг е 192лв.
Доставка 2-3 дни,но както каза колегата горе,ще им се наложи да я освободят от митницата.Пък там цените за това са около 200$ :lol:
Пращай с пощата :wink:

Последна промяна от LILO&STICH на Чет 13 яну 2011 12:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Сря 12 яну 2011 15:20

Е колко са ценни тези дрехи, че да си струва да се плаща такава пратка?

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Сря 12 яну 2011 17:25

los_tigros написа:9:00 EXPRESS 483.10BGN
EXPRESS 443.10BGN

Сори за офа, ама за тея цени колегата ще си вземе самолета до Москва и обратно - около 400-440лв е!!!! а и ще пренесе 20 кг багаж!! :screwy

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 12 яну 2011 17:41

Тези цени ги има в сайта колежке.На мен също ми се виждат невероятни.Не си мисли,че предлагам услугите на фирмата. ;)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 13 яну 2011 8:01

los_tigros написа:Тези цени ги има в сайта колежке.На мен също ми се виждат невероятни.Не си мисли,че предлагам услугите на фирмата. ;)

Ми не са невероятни,срещу това една пратка да тръгне от точка А и да стигне до точка Б за 24 или 48 часа хората и разходите по-веригата са много.
Цените не са толкова високи,колегите в чужбина прехвърлят огромни обеми на ден,просто на нас всичко ни е адски скъпо защото работим за малко парички :evil:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 13 яну 2011 12:32

В крайна сметка май ще бъде по пощата. Дрешките не са толкова ценни, въпроса е че там са доволно скъпи, а пък детето ще ги израсте за няколко месеца...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 13 яну 2011 12:48

само като знам,че меню в донълдса там е около 60$,представям си дрехите как са mhihi

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Чет 13 яну 2011 16:03

LILO&STICH написа:само като знам,че меню в донълдса там е около 60$,представям си дрехите как са mhihi

Това кой ти го каза????????? :shock
Нещо бъркаш.... Понякога се учудвам как може да се пишат неща, ей така, приказка да става...
В момента не мога да си спомня цените специално в Макдоналдс, но не е чак толкова. Поне в Петербург - а там цените са почти като в Москва, особено по време на белите нощи. Последно май м.г. бях там - и спокойно си хапвах в Макдоналдс - и нямам спомен да е такива баснословни суми...
За ресторант - да, спокойно може компания от 3-4 човека да плати над стотина евра, при това за нещо съвсем елементарно.
Но тук става въпрос за двата им най-скъпи града, където и заплатите са други. Извън тях е мизерия ...

ПП.
И защото ме провокира - ето тук http://umcd.ru/index/0-4 цени на макдоналдс В Москва..... ще се учудиш, но менюто е колкото нашето почти - като сметнеш грубо че 1000 рубли са 50-55лв - смятай :beer

Последна промяна от Aneto на Чет 13 яну 2011 16:17, променено общо 2 пъти.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”