Бошовското съм го ползвал и се справя добре. Но съм го ползвал само за лакове на водна основа. Щото не знам с друго после как ще го мия и съответно не ми се рискува.
Иначе за лак на водна основа - пръскаш после вода 2 резервоара, разглабяш и ако някъде е останло нещо - миеш. Ето какво може да се получи като се заиграе човек:
И бялото, и черното са правени с този пистолет. Добър разход на боя, доста добър резултат. На всичкото отгоре се оказа здраво - до сега не е мръднало.
От тия евтините измислици по 30лв съм пробвал с един. Плюса му е, че може да понесе доста по-гъсти бой спрямо бошовското. Минуса му е, че нанасянето е под всякаква критика - на едри капки и неравномерно. Чувал съм, че става за латекс. Боша с латекс не мисля, че ще се справи, защото ще му дойде гъстичък.
Двете работят на коренно различен принцип.
Евтините по 30лв имат нещо като мини компресорче реализирано от електромагнит работещ на 50 херца. В компресора постъпва боята, нагнетява се и под високо налягане се изплюва през дюза която я разпръсква доволно неефективно.
Скъпите с вентилатора работят като тия старите пистолети дето правеха от прахосмукачки навремето. Имаш компресор с малко налягане но голям дебит, който помпи въздух. Част от този въздух (малка) влиза в резервоара с боята и я избутва към дюзата. Другата част от въздуха (голяма) хваща боята точно след дюзата и я пулверизира. С това колко ти е отворена дюзата регулираш колко боя се нанася за единица време.