Конкурс за МВР,дайте подробности!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Конкурс за МВР,дайте подробности!

Мнениеот Golf_Blade » Нед 06 дек 2009 0:38

Така,колеги пред голяма дилема съм! Има конкурс във СТЗ за полицаи кат.Е свободни 50вакантни места и за сега съм на етап потготвена документация,на 15 Декември е техния медицински. Идеята на тази тема не е да хвалим или ругаем полицаите,а искам няколко кокретни мнения за работата във системата като цяло,заплащане,условия на труд и прочее. Аз съм със висше икономика,и скоро взимам магистратура пак икономика.Имам ли някакъв шанс като цяло,а за израстването във йерархията как стоят нещата?

Благодаря предварително за надявам се обективните мнения,не искам да обидя никой със темата а искам малко инфо,че полицаите като цяло не са разговорливи хора! :lol:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Конкурс за МВР,дайте подробности!

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 06 дек 2009 10:22

Категория Е І,ІІ и ІІІстепен /преди сержант, ст.сержант, гл. сержант/, медицински прегледи, изпит за езикова грамотност, физическа подготовка и психологически преглед. Първоначално се кара курс по първоначална полицейска подготовка. После те поема службата, пеши и автопатрул и така, заплатата 500 и малко лева, върху тях ако имаш някакъв приравнен трудов стаж по 2 процента на година, отпуска 40 работни дни годишно. С висшето образование имаш шанс да кандидатстваш пак с конкурс за освободена длъжност от по - горните категории. За условията на труд, тая година няма дрехи, складовете са празни до дупка, министерството дължи колкото казаха по телевизията пари на доставчици, няма бензин за патрулките, та затова повече пеши патрули и те така! Повечко информация можеш да прочетеш покрай коментарите в електронните вестници и форуми, когато се пушиха цигари и се пи вода.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 06 дек 2009 10:29

като имаш висше най-добре следи за конкурси за оперативни работници, районни инспектори и т.н,щото като почнеш обикновен серж., после има да чакаш да порастнеш mhihi

bak6i6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bak6i6a » Нед 06 дек 2009 16:25

Условията на труд са доста мизирни,няма пари за бензин,радио станции,за тази година дрехи не съм взел и незнам кога ще взема,повечето от оборудването си го купуваме сами.Като те назначат ти дават пистолет,палка и белезници на които не можеш за разчиташ . Винаги си виновен за нещо според началниците повечето от които нямат и един ден служба на улицата а почват да ти обесняват как да работиш.Това че имаш визше образование не се надявай да станеш офицер ако чичо ти не е началник в министерството, за това много добре си помисли дали искаш да работиш в системата на МВР,тъй като те назначат подписваш 5 годишен договор за работа и не можеш да напуснеш освен ако не си платиш обучението което излиза около 8000лв

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Нед 06 дек 2009 17:06

като подадеш документите минаваш през една пресявка за одобрение,ако нямаш човек който да ти побутне документите ме съмнява да стигнат далеч/не искам да те разочаровам ,но е така в тази държава,досега къде и да съм кандидатствал за работа винаги е ставало с познат/.После почват да те викат на физически изпит/лесен е за човек с обща физическа култура-40 лицеви опори,скок от място-2.40см,800м тичане за 3.30мин,40 коремни преси,совалка 4 за 16сек,доколкото знам спринта и клековете са отпаднали но не съм 100% сигурен/имаш тест по български език ,преглед в МВР-Болница,ако всичко е наред отиваш и на психотест в академията за психологическо иследване на МВР.Минеш ли ги тези работи с одобрение ставаш един от най оплюваните хора в страната,независимо колкото и добре да си вършиш работата :D .Пращат те на 9 месечен курс за квалификация и да те подготвят за улицата.Заплата и социални придобивки не очаквай кой знае какви,заплата около 600лв,купуваш си доста от снаряжението,като кобури,калъф за палнител,калъф за белезници,тактически колан/това си го взимаш ако искаш да ти е по удобно,ако не си взимаш тези които ти дават,кожени и много амортезирани и никакво удобство/.Получаваш и постоянно пилене на разводите от началството,много трудно израстване без стабилни хора във "върхушката" на системата и така нататък.Отпуската е 30 дена годишно и плюс ден за всяка година трудов стаж,но максимум 40 дена достигаш и до там,но да вземеш отпуск е доста трудничко някой път.Успех с начинанието. :да:

Потребителски аватар
Golf_Blade

Мнениеот Golf_Blade » Нед 06 дек 2009 21:13

И кво се оказва сега,че по добре във частна фирма но по-добре заплатен,отколкото сигурната държавна работа без шанс за растеж! И там шуробаджанащина викате,ба.... майката! :обичам ви

Кога ще ги стигнем Американците? Отговор:като еволюираме от маймуни във хора!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 06 дек 2009 21:39

Golf_Blade написа:И кво се оказва сега,че по добре във частна фирма но по-добре заплатен,отколкото сигурната държавна работа без шанс за растеж! И там шуробаджанащина викате,ба.... майката! :обичам ви

Кога ще ги стигнем Американците? Отговор:като еволюираме от маймуни във хора!

Ехееееее... приятелче не се отчайвай :)
Това е КАТ все пак. Службата на неограничените финансови възможности ;)

Ако си добър колега и не си тропаш другарчетата бързо ще те вкарат в далаверката. В началото дори да изкарваш по-малко много скоро заплатата за която работиш ще ти се струва като просто джобни. Ще си купиш ТТ или някой лачен баварец, ще си купиш жилище и когато те хванат в злоупотреби ще гризнеш едно порицание и дисциплинарно уволнение, а в същото време ще си си уредил живота. Ще се хванеш в някой СОТ на частно и си ти ;)

Имам тука в махалата един сопол за пример. Постъпи в КАТ преди десетина годинки и сега не може да се говори с него... Още е в системата и като го гледам хич не се оплаква и доста е загладил косъма... :drunk

Потребителски аватар
Golf_Blade

Мнениеот Golf_Blade » Нед 06 дек 2009 21:43

Там е работата приятелче ,че аз не се имам за сопол и искам да се развивам,било то само до офицери или лейтенант. Със 2 висши и да си остана цял живот серж е все едно съм хвърлил парите на наще и моите за образованието си на някой клошар. А как стоят нещата със вътрешните конкурси?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 06 дек 2009 21:54

Golf_Blade написа:Там е работата приятелче ,че аз не се имам за сопол и искам да се развивам,било то само до офицери или лейтенант. Със 2 висши и да си остана цял живот серж е все едно съм хвърлил парите на наще и моите за образованието си на някой клошар. А как стоят нещата със вътрешните конкурси?

Чакай, чакай. Не съм искал да те обидя. Просто дадох за пример човек който не е достоен за подражание и е в системата на МВР.

За мен като обикновен гражданин нещата в момента са ми оставили следното впечатление специално за КАТ:

Или скачаш в далаверата и се нагушваш здравата или цял живот блъскаш за оня дето клати гората и гниеш като червей за сметка на няколко които се издигат вместо тебе.

Може и да греша, но се съмнявам. Безспорен факт обаче е, че тук в този форум надали има човек който да не е чувал репликата "...и ся кво ше праим?" или подобна.
Не разбирам защо катаджиите които ежедневно срещам вместо да вземат участие в регулирането на претъпканите кръстовища стоят на 30 метра след тях и чакат да захлебят някой с лачена каляска минал на червено... Не разбирам защо ми искат пари на улицата като и без това им плащат заплати пак от моите данъци...
Май излиза, че КАТ е една законна рекетьорска професия. За жалост обаче не е само тя. Такива станаха дори и лекарите, данъчните, държавната администрация и въобще всички от които зависи нещо.
Лично аз на твое място нямаше и да си помисля за МВР при твоето образование, но ти си знаеш най-добре.

Поздрави

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubutu » Нед 06 дек 2009 22:05

Оппа, колко много многоуважавани колеги от системата. Колеги, колегата от форума иска да знае (най-общо) струва ли си! Струва си, Колега! Запомни обаче:-Бъди обективен и не забравяй ЧОВЕКА! Успех! :да:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 06 дек 2009 22:06

еее вие сега КАТ
МВР не е само КАТ слава Богу
с висше, можеш да се пробваш и в криминалната полиция примерно-оперативен

Потребителски аватар
Golf_Blade

Мнениеот Golf_Blade » Пон 07 дек 2009 0:50

Там е работата обаче ,че конкурса е само за сержове,и на мене ми се иска оперативен ама няма да е ! Предполгам има вътрешни конкурси на които ако отговаряш на изискванията и имаш нижното образование няма начин да не те забележат ,или се лъжа?

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пон 07 дек 2009 2:08

И на мен ми беше (и все още ми е) мерак да се записвам в МВР, но записах висше и не знам дали ще мога да ги съчетавам двете. Курсовете които са там и лекциите!

valeri_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeri_m » Пон 07 дек 2009 4:44

Golf_Blade написа:Там е работата обаче ,че конкурса е само за сержове,и на мене ми се иска оперативен ама няма да е ! Предполгам има вътрешни конкурси на които ако отговаряш на изискванията и имаш нижното образование няма начин да не те забележат ,или се лъжа?

Отивай и кандидатствай!Ще те глътнат бързо по етажите,въпроса е да се хванеш един път. да влезеш в системата..
Преди години като се уволних 96г. кандидатствах но не ме одобри най големия началник всички изпити ги бях минъл-(бая години минаха ).

Пожелавам ти Успех!

Потребителски аватар
Golf_Blade

Мнениеот Golf_Blade » Пон 07 дек 2009 13:57

Валерка,все си мисля бате ,че трябва да е останало нещо,може да е малко но да е останало нещо святстно във нашата народна милиция. Надявам се и аз като всички нормални хора които са дали една кошница пари за образование със надеждата ,че може да им свърши работа някога. дано има свестни хора които да виждат ,че си от хората които искат да се развиват като личности,не са само заплаткаджии,тези които най ги мразя. Иначе,преди време кандидатствах във Симеоново,ама там битката беше загубена още преди да почне войната(много връзкари),мерака ми е следствието или криминална полиция,това ми е детска мечта! :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”