Китайски ламинат- някой слагал ли е ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Китайски ламинат- някой слагал ли е ?

Мнениеот Stivi » Чет 10 мар 2011 19:16

Днес напазарувахме ламинат /производител пише Солид Флоор/ от Домко на промоция / 12,90лв/кв.м /,после обаче се установи че е китайски като естествено никъде не пишеше страна производител /познавал се че само техния е 8,3мм /или 11.3 например/ а всички европейски са кръгли цифри ! Разбрах че някой китайски ламинати дават доста дефекти при реденето и сега се чудя дали сме се прецакали или не е толкова лошо положението ?? Ако някой е имал допир до подобен продукт и мнение за него ще се радвам да го сподели :) Не че аз ще ходя по него понеже е за курортен апартамент за туристи но ако ще стърчат ръбовете да ходя да се мъча да го сменям че даже не е натоварен а само е платен :!:

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Re: Китайски ламинат- някой слагал ли е ?

Мнениеот vladobo » Чет 10 мар 2011 19:56

Stivi написа:Днес напазарувахме ламинат /производител пише Солид Флоор/ от Домко на промоция / 12,90лв/кв.м /,после обаче се установи че е китайски като естествено никъде не пишеше страна производител /познавал се че само техния е 8,3мм /или 11.3 например/ а всички европейски са кръгли цифри ! Разбрах че някой китайски ламинати дават доста дефекти при реденето и сега се чудя дали сме се прецакали или не е толкова лошо положението ?? Ако някой е имал допир до подобен продукт и мнение за него ще се радвам да го сподели :) Не че аз ще ходя по него понеже е за курортен апартамент за туристи но ако ще стърчат ръбовете да ходя да се мъча да го сменям че даже не е натоварен а само е платен :!:

Ръбове няма да "стърчът" с 3 мм подложка (задължително саморазливна замазка от долу за перфектна основа) но това е само за начало веднага след монтажа. След време ще се изпочупят нудките (жлебчетата където влизат едно в друго платната) и тогава идва проблема с разкривени и зле изглеждащи плослкости. А и виж класа на износване!!! Ако е висок може и да няма ядове ако не е сменяи бързо. а като дефекти ако не те притеснява разни шуплички по ъгълчетата на платната значи всичко е ок

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 10 мар 2011 20:28

Хах, ти ако можеш да си представиш, че почти навсякъде паркета е мейд ин Чайна, не знам как ще се чувстваш... Преди време ме запознаха с някакъм мастит чичка за който твърдяха, че от него взимат всички-Практикер, Домко и компания... Таа свиркай си, уж не трябва да има проблеми :wink:

ПП Е все пак трябва и да е поставен като хората де :wink:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 10 мар 2011 20:37

Споко, няма да имаш грижи :wink:
С жената си взехме на 6.80лв от Практис и то швейцарски на 6мм.
Това преди година и половина, не е мръднал :beer
Твоя батко е два пъти по-скъп, ако че е кинески

Потребителски аватар
jetta1.6tdi
Автомобил: golf 4 GTI 1.8t
Двигател: AGU

Мнениеот jetta1.6tdi » Чет 10 мар 2011 20:45

господ създаде човека всичко друго е направено в китай

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 10 мар 2011 21:01

С извинение слагам мнението което получих от колегата ivo_atanasov на лично понеже няма кирилица,ако на някой не му се чете този пост да го прескача,но понеже човека с това се занимава в момента реших че може да е полезно на някой в бъдеще :)

Slagam parketi ot 4 godini, slagal sam mnogo kitaiski parket moga da kaja 4e ima dobri i lo6i strani
ina4e kazano ako uspee6 da go montira6 e zdrav parket , daje bix kazal 4e e po zdravo ot nqkoi evropeiski parketi... materiqla ot koito e napraven mnogo izdarja na voda , imam samneniq 4e ne e hartien otpadak ami vid plastmasa ili ne6to takova...
lo6oto e 4e bez 4uk ne moje da go montira6 , a ako go udari6 malko po-silno se ot4upva agal4eto i zapo4va da se liu6ti s vremeto.
Zatova ti kazvam , ako uspee6 da go montira6 kakto trqbva 6te mu se radva6 ne po malko ot edin evropeiski parket.
Edin trik: Vseki red kato go sloji6 stapvai na fugata i se raskarvai po malko za da olegne hubavo , poneje vliza trudno i pri montaja se nadigat fugite na po-visoko i posle se liu6tat :)

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 10 мар 2011 21:15

Е и аз ако мога да се нарека чирак, че след 30 квадрата не знам дали влизам в схемата, но като цяло какъвто и паркет да редиш си има правила и за сега 1 година няма и олющено :wink: Просто ако ти ще го поставяш обърни внимание как трябва и не пренебрегвай подробностите, а ако друг го поставя да си разбира от работата и така.

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Чет 10 мар 2011 21:41

Izvinqvam se za latinicata , nqmam kirilica v momenta.
Kolegata ve4e mi e citiral li4noto saob6tenie samo 4e sam Asenov ne atanasov

Kolega, taka ili ina4e si go kupil ,kakto kazah mn si e hubav parketa ni6to 4e e kitaiski, az li4no sam v pregovori za vkarvaneto na 1 konteiner za BG.
Malko e specifichen montaja, ne barzai i 6te stane. Udrq se s 4uk4e i trup4e ot masivno darvo, leko s mnogo leki udaru , ne s edin silen ;)

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 10 мар 2011 21:48

Е аз в едната стая съм с турски,в другата с немски......все аз съм ги слагал...турския не е мръднал а немския започна на 2-рата година да си показва слабостите!!!
За монтажа-ако ще го слагаш ти вземи си,продават едни компекти инструменти и трупченца точно за поставяне на ламинат.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 10 мар 2011 22:10

Вземи си турски.Турско му е само името,прави се в едно село до Казанлък.Floorpan трябва да пише на него.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 10 мар 2011 22:15

Първо се извинявам за обърканото име на колегата Асенов :oops: После да кажа че няма аз да го слагам а майстора дето ми е правил другите 2 апартамента и къщата така че от тази гледна точка няма проблеми,но понеже именно той като му се обадих да кажа какъв и за колко съм взел ме попита да не би да е китайски и спомена за евентуалните възможни проблеми именно с това чупене на сглобките и ръбчетата та реших да направя сондаж по въпроса . Така като гледам ще рискувам и ще го слагам пък той ще внимава докато го реди :wink: Иначе у дома сме с Таркет немски и е перфектен /за сега 3г./ ама цената от 24лв не ми се връзва за курортен апартамент :shock Тя даже и затова жената се зариби по тая промоция в Домко понеже вика гледай същия като нашия на половин цена , а то се оказа че просто китайчетата са копирали десена /морска трева/ mhihi

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 10 мар 2011 22:34

apa6o написа:
feikot написа:Вземи си турски.Турско му е само името,прави се в едно село до Казанлък.

Хахаха щом почнахме да правим ментета на турски стоки, май 2012 вярно ще е края mhihi

Това от бисерите.Приятел,имах в предвид,не че му правим менте,а просто тука е производството.Собствениците са турци.И за това казах,че името му е турско,иначе дървесината,човекочасовете,производствените мощности и прочие и прочие са си наши.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”