Съвет за покупка на спортни обувки тип"маратонки"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Съвет за покупка на спортни обувки тип"маратонки"

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 03 апр 2011 20:02

Така да споделя какъв ми е проблема:

Трябва да си закупя някви спортни обувки за носене кажи речи всекидневно,да са ми удобни и да незапарват кръка.Обикалях всички молове в събота пробвах какво ли не и нищо не ми допадна,за съжаление.Бях се ориентирал към Адидас,но няма нищо което да ме грабне.Проблема е че кръкът ми е широк и трябва да има стабилна и широка подметка,до сега бях с един модел на Лойд,но за съжаление за 7 месеца смених 2 чифта по простата причина че се разлепваха кожата от подметката,но пък бяха супер удобни и накрая човека ми върна парите-150лв. т.е. това ми е бюджета за нови :idea: :idea: :idea:
Да кажа няма да ритъм,тичам всеки ден,играя тенис и тем подобни,просто ще ходя доста поне по около 10км. на ден :idea: :idea: :idea:
Ето и модела който имах да се ориентирате какво търся:

Изображение

Това на Адидас също ми допада ,но е високо,не ми трябва такова :idea:

Изображение

Моля дайте инфо къде да търся че направо ше се побъркам с тез наще Молове :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Re: Съвет за покупка на спортни обувки тип"маратонки"

Мнениеот Съмнителният » Нед 03 апр 2011 20:11

Geox?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 03 апр 2011 20:23

Съмнителният написа:Geox?

майко па тез кви са смешници нема думи,харесах си два модела,даже от всички молове накрая ходих и на магазина им на Графа за номерация,оказа се че има само 40 и 44-5-6,тези от 41-43 нямаше никъде и бяха на разумна цена 99лв. иначе всичко друго което е по-нов модел е минимум 199лв. :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: ,просто нямм думи :evil:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Нед 03 апр 2011 20:27

Аз съм с тези и съм супер доволен, вече почват втора или май трета година, супер удобни са и на мен крака ми е доста широк.Както колегата каза Геокс също са вариант, но там са по официални.Трябва да видиш какво предпочиташ като стил.

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Нед 03 апр 2011 20:30

Аз лично ползвам Nike и Puma.Доволен съм и от двете марки,но щом ти трябват за ходене според мен си търси маратонки с висока подметка,за да не ти се набиват краката,макар че Пумата ми е с ниска подметка имах шанс да я тествам скоро на дълго ходене(около 10 км).След като се прибрах нямах никаква умора и схващания по ходилата(защото по принцип се движа само с колата),но за съжаление не знам дали ще може да намериш от този модел,защото е старичък.
Мога да ти препоръчам магазин за обувки DEIHMAN,но не знам дали ще може да си намериш точния модел.Там моделчетата са на около 2 години,но за сметка на това са здрави,а и най-важното на ниска цена,та провери там ако не си пробвал в този магазин

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 03 апр 2011 20:31

Опитай с http://www.karrimor.com/catalog/footwear_ranges
Аз лично съм много доволен - удобни, не запарват, защото са отвътре от дишаща материя, не пропускат вода.
В България едва ли ще ги намериш, но може да се поръчат от Sports Direct.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 03 апр 2011 20:32

bulaki написа:.......
Мога да ти препоръчам магазин за обувки DEIHMAN,но не знам дали ще може да си намериш точния модел.Там моделчетата са на около 2 години,но за сметка на това са здрави,а и най-важното на ниска цена,та провери там ако не си пробвал в този магазин

В мол Сердика ходих в техния магазин и честно казано нищо не ми хвана окото :cry:

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Нед 03 апр 2011 20:37

Там им е смотан магазина и нямат модели.Ако имаш път към THE MALL ги посети,там магазина е доста по-голям с по-добър избор на модели и с по-ниски цени
Също ако не си ходил,провери и в МЕТРО,там пускат удобни по-стари моделчета,които със сигурност са здрави

Последна промяна от bulaki на Нед 03 апр 2011 20:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 03 апр 2011 20:37

dobrin написа:Опитай с http://www.karrimor.com/catalog/footwear_ranges
Аз лично съм много доволен - удобни, не запарват, защото са отвътре от дишаща материя, не пропускат вода.
В България едва ли ще ги намериш, но може да се поръчат от Sports Direct.

Добри кви пари са тез бре и това съм си мислил за този сайт ма де да знам къв номер да си взема,по принцип в зависимост от модела нося 42,42 2/3,43 и 43 1/3,поне това са номера на маратонки който съм имал,а пък кецовете ми са 44 :idea:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 03 апр 2011 20:43

Моите са 44.5, принципно нося 44 или 45 в зависимост от конкретния модел обувки.
Като пари - моите ги купувах 40 паунда преди година и малко, но се водеха нов модел.
http://www.sportsdirect.com/karrimor - тук можеш да гледаш за цени.
Принципно, като фирма, са собственост на Lonsdale от около 2003г., която пак е голяма компания.
Иначе са реномирана марка за обувки за свободното време от 1946 г.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Нед 03 апр 2011 20:55

Ето ти таблица да се ориентираш в размерите,ако ще пазаруваш от спортдикерт

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 03 апр 2011 21:09

Аз не виждам ние как да ти помогнеме след като по магазините за обувки не могат

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 03 апр 2011 21:21

Мите аз от както прехвърлих 100 кг се разнасям само с така наричаните "кецове". Предпочитам марки като DC, FALLEN, DVS, OSIRIS, ETNIES и тн.

В момента тероризирам един подобен DVS:

Изображение

Моите ценови рамки също са до 150 лв. Обикновено търся черни и изчистени модели с лепена и шита подметка.
Ако нещо подобно е задоволително за теб то магазинът, който ти трябва е този:
http://www.insomniacollective.com/

Успех :)

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 03 апр 2011 21:23

MITKO_DVD написа:...кръкът ми е широк и трябва да има стабилна и широка подметка,до сега бях с един модел на Лойд,но за съжаление за 7 месеца смених 2 чифта по простата причина че се разлепваха кожата от подметката

След това описание конкретен модел не мога да ти предложа, но един съвет - ориентирак се кък маратонки за тенис. Тая еспадрилка черната дето си я пуснал ще стане на кифла след 3тото обуване на широк крак. Модела е издължен, а и материалът не е стабилен.
Тенис маратонките са "усилени" от външната страна, това ще ти е от полза. Много от моделите на адидас ги има стандартно в черно или предимно черно, със стабилни подметки.

П.С. Скейтърски обувки също стават, те също са широки и чат пат усилени странично (зависи от модела)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Нед 03 апр 2011 22:03

Мите, аз ти препоръчвам да се разходиш го един магазин в центъра, казва се PARK, намира се на Гурко, магазина се намира посредата между Раковска и В.Левски.Там гледаш GRAVIS.Вече 3та година се опитвам да скъсам един "кец" - безуспешно с ритане, нон стоп носене, ходене по планини и т.н.Води се експедишън, ако това има значение за здравината му.Тази зима си купих и "зимен кец" mhihi , за сняг.Отново супер доволен.
Цените са обаче мааалко над отпуснаните от теб с около 50-70 лева, но може да има и някакво намаление и да са на цени около 150 лева.
Разгледай в интернет магазините за цени.Зимния ми модел в България беше на цена 265 лева :shock , аз си го взех от щатите за 50 долара mhihi .
Иди и огледай.
Скейт кецовете, също не са лош вариант, но на мен са ми тежки и ме спарват.Не че не нося, но гледам да не ги обувам повече от 2 пъти в седмицата, а ти казваш че ще се носят постоянно.
Другото което ще ти препоръчам е Адидас Стан Смит.Невероятно лека и удобна обувка, не спарва и след 2-3 пъти обуване се наглася по крака и е вечно твоя :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”