Да питам на какви пари върви фото хартията за принтери и как да извъртя нещата за ми излезне по евтино от фото принтенето на снимки???
П.П: А къде могат да ми изпринтя цветно доста голяма снимка 6000 и нещо по 6000 и нещо и в см това колко прави?
Фото хартия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Фото хартия
CCCP_FAN написа:Да питам на какви пари върви фото хартията за принтери и как да извъртя нещата за ми излезне по евтино от фото принтенето на снимки???
П.П: А къде могат да ми изпринтя цветно доста голяма снимка 6000 и нещо по 6000 и нещо и в см това колко прави?
6000 пиксела са приблизително 60 см, грубо казано съотношението е 100:1. Разбира се могат да ти я принтират с доста по-малък размер, май най-големия масов размер е 20х30 см, около 4 лева на снимка.
за фотохартията, има и по левче на бройка, но май има и по 20тина стотинки за размер 10х15, особено ако си вземеш А4 формат и принтираш 4 снимки и си ги изрязваш сам

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Няма такъв вариант да ти излязат по евтини снимките с принтер от тези на фотото,освен ако не е служебен и не плащаш консумативите
да не говорим че трудно се докарва качество като на снимките от професионалното фото. А и цените постоянно падат така, че е безсмислено да се занимаваш с домашно творчество,освен ако нямаш какво да криеш от чужди очи
!

- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Пичове, внимавайте много с тези консумативи. Фото хартията става фото благодарение на химическото си покритие. Производителят и я е правил за оригинални мастила. При употреба на съвместими, ефекта е нулев. Просто мастилото и химическото покритие не правят подходяща реакция.
Разходите за домашен фото печат са в пъти по-високи от цените на фотомашините. Там технологията е съвсем различна. Разходите само на мастило ги сметнете сами. Това което дава производителя за един лист А4 е разход при 5% или 7% наситеност. Това е стандартна машинописна страница. При фото печат наситеноста е почти 100%. За тази цел най-доброто е термосублимационен печат.
Разходите за домашен фото печат са в пъти по-високи от цените на фотомашините. Там технологията е съвсем различна. Разходите само на мастило ги сметнете сами. Това което дава производителя за един лист А4 е разход при 5% или 7% наситеност. Това е стандартна машинописна страница. При фото печат наситеноста е почти 100%. За тази цел най-доброто е термосублимационен печат.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”