Оставихме колата на платения паркинг горе на пътя и тругнахме към входа на градината, който е 300 метра на долу.
Преди да стигнем входа на 15 метра от него виждаме огромна табела "Двореца Балчик Каса" На информационните табели на касата пише точно и ясно :"Вход - 5 лева". ОК купих билети и закрачваме на долу. На самата врата едно момиче с един охранител ми съобщават че не може да влезем с тези билети, защото те били само за двореца, а за да стигнем до двореца трябва да минем през градината, а за градината отделно се плаща на тяхната каса още по 5 лева. Аз не се оставям и почнах да споря, защото горе никой не ми каза за тази уловка. Оказа се че градината се стопанисва от Софийски университет а двореца от Министерство на културата. Супер схема за лъгане на посетителите.
Както и да е преглътнах го и влязахме, но вътре отново бях неприятно изненадан. На всякъде търговски обекти, кажи речи повече от екземплярите растителност в градината. Двореца превърнат в пазар...влизаш и на всякъде на първия етаж се продаваше всякаква кич и т.н. Абе грозна работа.
Просто съм разочарован и скоро няма да отида там. Съветвам Ви и Вас да не ходите.
А гвоздея на програмата беше "английските табели" с превод на български какво да не правят посетителите. Насладете се на "английския" на персонала. И тези хора са лицето на Софийския университет ... срамота!!!