паркет?-проблем

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

паркет?-проблем

Мнениеот santo_trafficante » Пон 11 сеп 2006 8:25

сори че ви занимавам, но излезна една проблемация с един паркет при майка ми. наду се, но от долу явно има някакъв теч :roll: та мисълта ми е някой познат, който се занимава с тая работа?? че където звъняхме нещо на дърво ударихме, а трябва спешно да се погледне и да се разглоби тая гад :roll:

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Пон 11 сеп 2006 8:30

Ламинат ли е или обикновен паркет ако е обикновен разглабяш съхне няколко месеца нищо че ти изглежда перфектно сух и после редиш наново, ламината ако се надуе просто с ракета се реже плътно до стената където опира и надува и си ляга да спи до следващото надуване. :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 11 сеп 2006 8:34

Ivcho написа:Ламинат ли е или обикновен паркет ако е обикновен разглабяш съхне няколко месеца нищо че ти изглежда перфектно сух и после редиш наново, ламината ако се надуе просто с ракета се реже плътно до стената където опира и надува и си ляга да спи до следващото надуване. :wink:
обикновен паркет, де да го знам :roll: бате не мога да се занимавам да си дойде майстор да го разглоби :roll: то май има някъв проблем от долу под паркета, може да тече от някъде вода :roll:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: паркет?-проблем

Мнениеот tyo » Пон 11 сеп 2006 9:35

santo_trafficante написа:една проблемация с един паркет...

Санто, да не те отчайвам обаче положението с естествените паркети е доста сложно :?
Преди седмица свърших ремонт в къщи(целият ми апартамент е с такъв паркет) Наложиха се "леки" корекции тук там и да ти кажа ми взеха здравето. Редът е следният:
1.Разглобява се паркета.
2.Старите(мокри,изядени,изгнили и т.н.) паркетчета се отстранаяват. Не е добре да се слагат старите. Не, че неможе :wink:
3.Слагат се нови(по възможност еднакви по дължина и задължително еднакви по ширина и дебелина) Добре е е материала да е сходен. Залепянето в миналото се е правило със смола, сега с С200/С300.
4.Циклене(при мен 3 пъти грубо-средно-финно) и лакиране(поне на 2 ръце - при мен на 3)
Ако имаш въпроси на ПМ.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 11 сеп 2006 9:37

слагай нещо тежко отгоре.. може и да се събере.. фотьойл или нещо такова
Иначе.. разглоб, подбор, сглоб, циклене простотия.. по-скъпо отколкото да вземеш нов..

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 11 сеп 2006 9:41

то процедурата ясна :wink: имам и паркет даже в гаража :wink: ама трябва майстор да си го свали стария той че мокър мокър ама да фана една тесла да го свалям ли :shock всичко ше стане на трески :wink: нямам нерви бате за това си има майстори да свали да видим проблема от долу и после на ново да се слага паркет и т.н.. :D
п.с. с клизма намерих един агент ще мине довечера да видим.но не отказвам предложение за майстор :D

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 11 сеп 2006 9:44

wili98 написа:слагай нещо тежко отгоре.. може и да се събере.. фотьойл или нещо такова
Иначе.. разглоб, подбор, сглоб, циклене простотия.. по-скъпо отколкото да вземеш нов..
абе не е това има нещо вода май тече от долу някоя тръба е дала фира май :shock та и там ще къртим ама за там имам човек :roll:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 11 сеп 2006 9:44

santo_trafficante написа:...не отказвам предложение за майстор :D

Моя по-голямата част си свърших сам работата!
Ако плащаш добре да паля колата ... mhihi

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Пон 11 сеп 2006 9:46

wili98 написа:слагай нещо тежко отгоре.. може и да се събере.. фотьойл или нещо такова

Вили не става, цялата стая е гърбава, ще се начупи, единствено лапето се радва, щото скача по гърбиците. :)
Трябва да се свали задължително.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 11 сеп 2006 9:52

Ако го вадат да се суши да се наварже здраво на връзки и да съхне много добре щото иначе ще се изкриви и тогава ще се видиш в приключение. Неискам да те отчаивам но едва ли ще успееш да го спасиш за да бъде като хората.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 11 сеп 2006 10:30

щом се е издул толкова много сам няма да падне, имал съм такъв проблем - разглабя се, съхне, сглабя се, циклене, лакиране

0887 803 026 - Краси
частник, нормално взима, коректно работи, абе с две думи съм много доволен от него

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 11 сеп 2006 11:12

VWGT написа:щом се е издул толкова много сам няма да падне, имал съм такъв проблем - разглабя се, съхне, сглабя се, циклене, лакиране

0887 803 026 - Краси
частник, нормално взима, коректно работи, абе с две думи съм много доволен от него
мерси много колега :beer

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 11 сеп 2006 11:15

нп, дано да ти свърши и на теб работа :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”