Не знам дали тук е мястото да дискутираме тази тема,но се изнтересувам от Русенския университет и по-точно Транспортния факултет(Двигатели с вътрешно горене, Автомобили, трактори и кари,Транспорт,Инженерна графика, Машинознание и машинни елементи)
. Има ли някой завършил там или поне някой с наблюдения относно университета?
Въпрос за Русенския университет
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Въпрос за Русенския университет
Един приятел завършва ТТТ в ТУ София и е много запален по това което учи, но споделя че на нищо полезно не са го научили там.. та за Русии си прави сам изводи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Шефа на EoN Хасково (кара един Туарег) е завъшил РУ през 90-та година. Иначе друго не мога да кажа.
А ТУ София е пълна загуба на време .... и пари.
А ТУ София е пълна загуба на време .... и пари.
ahhi написа:Един приятел завършва ТТТ в ТУ София и е много запален по това което учи, но споделя че на нищо полезно не са го научили там.. та за Русии си прави сам изводи.
Цялата ни образователна система е такава - не учи на нищо полезно. Само теории и това е, закостеняла от едно време, по методики от 80-те години.
Нивото на висшето образование е много зле в цялата страна
А повечето студенти са прости като гуменка,постоянно са накопани с ракия и гледат само да препишат на изпита за 3-ка
Преподавателите пък са дърти комунисти,лансират ужасно много нашите съседи с тен и закопават който си искат
Като почне един дърт сеч на преподаватели,студенти и чистачки,чак тогава ще се повиши нивото

А повечето студенти са прости като гуменка,постоянно са накопани с ракия и гледат само да препишат на изпита за 3-ка

Преподавателите пък са дърти комунисти,лансират ужасно много нашите съседи с тен и закопават който си искат

Като почне един дърт сеч на преподаватели,студенти и чистачки,чак тогава ще се повиши нивото

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
godfadar написа:.........
именно

Завършил съм РУ преди години , но друга специалност

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Напълно ми е ясно,че последните години са пълна скръб за откъм образование.Но все пак друго си е като имаш документ.Малко или много помага,а и мисля да следвам това което ме влече...а именно двигатели с вътрешно горене и etc.
godfadar написа:....
А повечето студенти са прости като гуменка,постоянно са накопани с ракия и гледат само да препишат на изпита за 3-ка![]()
Преподавателите пък са дърти комунисти,лансират ужасно много нашите съседи с тен и закопават който си искат![]()
...
Напълно съм съгласен. Наблюдавах го това нещо в ТУ-Габрово 6 години, само че ел.факултета. Не че в Машинния или Икономическия не беше същото, но просто там го разбирах от разкази. Закостеняли мозъци от онова време, карали специализациите си по Русия, пред пенсия, всичките с фирмички... Абе розова работа

Лошото е че където имаше по някой млад преподавател, не го беше грижа за даскалото, бъркаше го само да му върви бизнеса и се чудеше кой да хване да му преведе поредното ръководство от английски за да върви към повишение в чин.
Извинявам се за ОФФ-а, но не вярвам и в Русе да е много по-различно!
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Завършил съм механизация на земеделието през 94та. Относно транспортният факултет - имам 6 - ца при Слави Любенов по трактори и автомобили. На който му е преподавал знае за какво става дума. Но да ти призная, най-важното е последователността и градацията на теорията и практиката, минаването на горно ниво и пак теория и практика и така с години. Тия неща при мен не стоят по начин по който би брябвало. А това къде ще ще се учи не мисля, че е от толкова голямо значение стига човек да не забравя към какво се стреми.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Колко малък се оказва светът. И аз се замислям за същия университет и дори същата специалност. Но се чудя как ще е по добре дали задочно или редовно. Защото ще трябва да работя и да уча, че няма кой да плаща
. Само че на мен ми казах, че било доста трудно там(направо ме уплашиха) и трябвало стабилно учене. А и ако е наистина толкова трудно, задочно дали изобщо е възможно да завъшиш. Ти каква форма на обучение мислиш да бъдеш?

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
НЕее знам..и аз съм изправен пред същата дилема.Не че няма кой да ме издържа,но идва въпроса аз дали искам да ме издържат
Според мен задочно е добре стига да има време да учиш вкъщи,а аз за последните 5-6 години в нас 1 учебник не съм отворил,понеже времето е кът
. А и в крайна сметка смятам да го изуча както трябва,понеже имам някои планове за в бъдеще време.

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
То и аз искам да го изуча както трябва(поне специалните предмети де
). Но имало някакви химии и физики които били много трудни и....... лоша работа. А и ако човек иска да научи нещо, и задочно би трябвало да се справи, само не знам как стои въпроса с практиките когато си задочно.

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ами темата тръгна в такава посока , затова ...
Момчета , трябва сами да решите дали искате да завършите или да научите нещо
... Ако искате да имате полза от научна(техническа) гледна точка , то без учене няма да стане , а ако ви трябва диплома - това е друго . Задочно е по-лесно , със сигурност , но ползата от към знания е твърде съмнителна . Ако имаш кой да дава парички и те не отиват единствено за русенските кръчми - давай редовно
!
Момчета , трябва сами да решите дали искате да завършите или да научите нещо

- izzmamata
- Автомобил:
- Двигател:
II Курс съм в Русенски Университет "Ангел Кънчев". Специалност ХПТ - Хидравлична и пневматична техника. Уча някои от нещата, които те вълнуват - Машинни елементи, Технология на машиностроенето, Теория на механизмите и машините ... и много други. Няма да сгрешиш ако избереш РУ за областта, в която искаш да се обучаваш. Преподавателите са на ниво, но повечето студенти от тези специалности са влезли като "запълващи свободни места" и дразнят с поведението си ... толкова от мен.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”