Защо колата на Обама се оказа на кантар

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
kearny
Автомобил:
Двигател:

Защо колата на Обама се оказа на кантар

Мнениеот kearny » Вто 24 май 2011 9:02

Здравейте колеги,бих искал да обсъдим причината,поради която колата на Американския президент се оказа заклещена на изхода на посолството.Аз прегледах многократно наличните в нета видео клипове,и достигнах до извода,че освен че остана на кантар,колата му получи и повреда в окачване.Не зная дали е пневматично или хидравлично,но определено ми се струва че и там имаше проблем.Определено хоризонтиращата система на купето повдигна задната част на максимум(което личи отлично в кадрите на вече спрялата кола) и сниши предницата до мин. ,което и се оказа фатално!Кажете какво мислите по въпроса.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо колата на Обама се оказа на кантар

Мнениеот ivo_555 » Вто 24 май 2011 9:18

Не мисля че задницата се повдигна, а май задните гуми увиснаха във въздуха! Такива ситуации съм сигурен че всеки е преживявал, най вероятно колата се е закачила на ключалката, както казват по новините, иначе колата може би просто щеше да се "сурне" и задните гуми да поемат тежестта и да си продължи евентуално ако не се повреди нещо отдолу!

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Вто 24 май 2011 9:25

Хаххх така му се пада.

kearny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kearny » Вто 24 май 2011 9:31

Ако погледнете внимателно,в позицията "кантар",в която колата остана по-голямата част от "люлката" беше изнесена към задницата( където е и по-голямото блиндиране и допълнително оборудване)и съотватно би следвало да остане наклонена назад заради повечето тежест и по-голямо рамо!Или?

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 24 май 2011 9:39

kearny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kearny » Вто 24 май 2011 10:16

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 24 май 2011 10:20

kearny написа:Ако погледнете внимателно,в позицията "кантар",в която колата остана по-голямата част от "люлката" беше изнесена към задницата( където е и по-голямото блиндиране и допълнително оборудване)и съотватно би следвало да остане наклонена назад заради повечето тежест и по-голямо рамо!Или?

Според малкото инфо което има колата е добре бронирана отвсякъде, което навежда на мисълта че и дизеловия двигател ще е тежък колкото един от нашите автомобили цял, така че е нормално по голямата дължина на колата да остане отзад, там е по лека определено. А и на видеото се чува ясен звук от закачане в нещо, иначе според мен, както и казах вече, колата щеше да се сурне по пода си и да мине, ако не се беше закачила, като се има предвид колата, едва ли ще има нещо отдолу, което да се счупи!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 24 май 2011 10:41

Все едно гръмна бутилка въздух или някой маркуч под високо налягане. Окачването просто сдаде багажа.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 24 май 2011 10:41

Osama strikes back scare

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 24 май 2011 11:48

На второто видео ( това от ббс ) се вижда и чува на 18та секунда изпускане на въздух. И според мен нещо е сдало багажа при което тоя сплескан камион просто е останал без предно окачване :Mr Green Fun .

На бас че тия от сикрет сървисис са напълнили гащите :063:

Бтв.. виждал съм икарус дето както си кара - БАМ - пссст и след това продължава към гаража по тампони като по пътя оставя парчета от гръмналата възглавница.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 24 май 2011 11:49

К.Одаджийски написа:Все едно гръмна бутилка въздух или някой маркуч под високо налягане. Окачването просто сдаде багажа.

И аз така мисля :да: Крайслер рулз mhihi

kearny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kearny » Вто 24 май 2011 11:54

И аз дълго разсъждавах и слушах и гледах 100-на пъти,дали не е в допълнение на металния звук и свистене от пръсване на хидро или пневмо система.Те определено не са поставени извън подовата обшивка но ми се струва,че има проблем точно там.Ако видите тримата полицаи от шофьорската страна подскочиха назад при този звук!Никой не би го направил на обикновенно задиране метал в метал!
По въпроса за тежеста на двигателя-това е познатия 6.6L Duramax turbo-diesel V8 ,който едва ли се различава съществено по спецификации от серийния.Просто не е необходимо да се пипа повече.Той е около 400 коня,1037 Nm въртящ момент с пиезо инжекция на 2000 бара.Карат го тръковете на GM .Относителното му тегло не е повече от 1/20 от теглото на цялата кола(различни са мненията за теглото и 0т 4 до 6 тона,но най-достоверното е 5 )

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 24 май 2011 12:07

Нещо се закачи! Няма как да спре така рязко...

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Вто 24 май 2011 12:08

:да: На 6та секунда от второто видео ясно се вижда (между двете коли)надигнатата черна планка на асфалта която е за порталната врата.Направо я уцели и закачи нещо отдолу.
И спря като отсечен.
Планката е доста високо вижда се.Спря я на принципа изтребител на самолетоносач.

ПП А при заслушване и бмв то се чува че първо поопря.

Последна промяна от mariovasi на Вто 24 май 2011 12:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 24 май 2011 12:10

mariovasi написа::да: На 6та секунда от второто видео ясно се вижда (между двете коли)надигнатата черна планка на асфалта която е за порталната врата.Направо я уцели и закачи нещо отдолу.

Залагам на същото!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”