Опарих се и аз

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
djmaster
Автомобил:
Двигател:

Опарих се и аз

Мнениеот djmaster » Вто 31 май 2011 20:52

Става въпрос за един двигател 2е от пасат б3 който купих от въпросния човек: memberlist.php?mode=viewprofile&u=180501 преди 2 месеца та значи видях му темата в форума нямаше снимки и за това реших да му се обадя. Говоря по телефона с него и той казва оборудван има на него смукателна и изпускателна генерация датчици компютър дебитомер и казва че е добър и до последно е работел и основното ако искам може като ида да го взема пак казвам ако искам да му свалим главата и да видя как е отвътре, и това за 250 лв. Разбираме се с него взимам двама колеги: memberlist.php?mode=viewprofile&u=105225 и memberlist.php?mode=viewprofile&u=126100 с мен и отиваме да го вземем, като се има в предвид че аз съм от Плевен и отивам на 250км до Разград. И какво да видим двигателя разглобен частите ги няма капака на клапаните счупен главата свалена датчици няма маслоотражатела го няма дебитомера го изрови от някъде но той на нищо не прилича извади и компютъра, изпускателния колектор го намерихме на другия край на Разград планки никакви нямаше по мотора нямаше и водна помпа каза че той го е разглобил предния ден, каква ще ти дам всичко което имам около мотора допълнително за още 70лв (дебитомер, компютър двуцевката), бил го карал казва а ремъка дето ми даде като го наложих той от 1,8 121 зъба,а каза че е от тоя мотор . Аз съм скромен човек и по тих по душа и си казах така и така съм дошъл до тук вземам всичко платих му 320лв без да се пазаря с него като си мисля че човека е коректен, а и от много време исках такъв мотор, но все имаше дупки за запълване и се няма пари. След 2 месеца събиране на всички останали части дойде момента да го събирам и като пипнах гайките на разпределителния вал се отвиха на ръка и ми направи впечетление че шайбата на вала е с мръсни канали а всички други шайби са чисти и като погледнах кода на вала той M026 от 1,6/75 коня а трябва да е A026 и му писах да се разберем или да ми даде вал или да ми върне част от парите и той само се оправдава. Това много ме издразни че ми е дал друг вал. С компютъра който ми даде колата не пали, както и да е ремонтирах го а да не казвам и че клапаните бяха жестоко напречно надрани точно кадето се трие гумичката и то всичките

Последна промяна от djmaster на Чет 02 юни 2011 22:22, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Опарих се и аз

Мнениеот stefan4o » Вто 31 май 2011 20:58

Така, както си го написал не става ясно за кой иде реч. Напиши по-внимателно и точно линковете, като се кликне на тях да си ходи браузъра, където си му е редът.

kombi tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kombi tdi » Вто 31 май 2011 21:00

колега да ти кажа съчувствам ти,но като цяло сам си си виновен,аз при това положение просто се връщам без двигател,нищо че съм пропътувал толкова километри,аз имах случай с една кола в монтана, с един човечец отиваме ние с платформа да я вземаме,търгаша по телефона вика перфектна няма забележки и на снимките идеална,а като отидох scare тя за цялостно боядисване викам си няма да е 100лв назад за гориво и айде обратно,та по добре се върни отколкото набутай :012:

Потребителски аватар
Jacko & Gundi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jacko & Gundi » Вто 31 май 2011 21:04

Какаво постига като продава нешо не със сфета не ми е ясно то така или иначе ще се разбере, че не е наред. Не ги разбирам аз такива. :?:

Потребителски аватар
djmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djmaster » Вто 31 май 2011 21:05

до някъде сам си виновен но идеята ми е да сме коректни нека не се прецакваме един друг нали за това е форума да си помагаме но както и да е аз просто искам всеки да си понесе последствията както аз си ги понесох но мога да кажа в крайна сметка мотора е сглобен с вала от стария ми мотор 1,8 рп и работи движи се много съжелявам че нямам снимки но ще се опитам да направя

Последна промяна от djmaster на Вто 31 май 2011 21:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
eCy!
Автомобил: Golf
Двигател: BMN

Мнениеот eCy! » Вто 31 май 2011 21:08

Jacko & Gundi написа:Какаво постига като продава нешо не със сфета не ми е ясно то така или иначе ще се разбере, че не е наред. Не ги разбирам аз такива. :?:

Целта е да си продаде болклука да земе пари и друго него интересува... момчето че се е набутал с пари него не го засяга тои си е зел квото трябва.

Потребителски аватар
djmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djmaster » Вто 31 май 2011 21:11

с покупката си до някъде подпомагам и идеята му - на него му трябват пари защото се е захванал със много скъп спорт

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 31 май 2011 21:13

Евтиното винаги излиза скъпо!
Не е трябвало да го взимаш!

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Вто 31 май 2011 21:13

Колегата се е доверил на момчето , при положение , че на място е видял за какво става въпрос . Ако е знаел , на какво ще попадне , едвали е щял да се разхожда 450 км. за един двигател който няма да му върши работа .
Найстина ти съчуствам за случилото се , но от сега на татък това ще ти е като обеца на ухото .

Просто все повече хора гледат да печелят на гърба и доверието на другите , макар и да не са прави и някой ден ещ си намерят майстора и тогава тежко им ...

Потребителски аватар
djmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djmaster » Вто 31 май 2011 21:18

мотора си работи вече събран е с вала от стария мотор 1,8рп и си карам колата но се надявам в най скоро време като намеря точния разпределителен вал че ще върви малко по добре

Върни се в “ОФФ-Топик - други”