Софийска вода издаване на индивидуални партиди
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Софийска вода издаване на индивидуални партиди
Извинявам се предварително, че ви занимавам за пореден път с битовизми, но се надявам да има колеги минали по този път. Живея в сграда на 15 години, която си имат общ и индивидуални водомери, но вторите никога не са представяни пред Софийска вода или с други думи нямаме индивидуални партиди, а плащаме на показания от общ водомер. Сега се нагърбих със задачата да събера документите за издаване на индивидуални партиди и ударих на камък с изискванията към водомерите. Според закона те трябва да са минали на проверка или да са не по-стари от 5 години. Като гледам оловните им пломби всички са си набори на сградата. Та сега някой с опит може ли да каже дали Софийска вода все пак ще ги приемат или да ми препоръча лаборатория или някакъв механизъм за по-лесно организиране на 15 апартамента за проверка/купуване на водомери? Благодаря!
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Re: Софийска вода издаване на индивидуални партиди
В Софийска вода ще те ориентират най- добре. Хубаво ще да е, ако сте плащали водата по общия водомер. Подчертавам "плащали" и добавям, че там не трябва да имате задължения. В противен случай няма да може да минете към откриване на индивидуалните партиди. По спомен, през проверка(най- евтиния вариант) допускат водомери, които вече са регистрирани при тях, или не са изминали повече от 5г. от монтажа им.
- nurv
Платили сме всички задължения към днешна дата, но това с водомерите и тяхната подмяната ще е драма. Иначе в Софийска вода ми казаха едно към едно с каквото пише и на сайта им. Идеята на темата беше ако някой е минавал пътя да ми сподели за лаборатория за проверка на водомерите и дали има смисъл да се занимаваме с върпосната лаборатория или да купуваме нови водомери. А иначе от монтажа са минали поне 15-16 години.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
nurv написа:Платили сме всички задължения към днешна дата, но това с водомерите и тяхната подмяната ще е драма.
Няма никаква драма, не се занимавай с лаборатории, ами взимайте нови водомери, като гледате пломбата да е от тази година. Монтирате ги и викате човек от Софийска вода да ги пломбира. 10 лв. беше цената за пломбиране на водомер. За количество ще ви направят отстъпка при покупката на нови. Само гледайте цолажа на водомерите да е същия като сегашните. Това с лабораториите е голяма разправия и трябва да плащате за монтаж на временна връзка на мястото на сваления водомер освен цената на проверката. А и в лабораторията може да се окаже, че половината уреди са негодни.

- nurv
Ще трябва да се насрочи пак събрание и да го вършим
Благодаря за коментарите!
П.С. Някой ползвал услугите на http://vodomer.bg ?

П.С. Някой ползвал услугите на http://vodomer.bg ?
аз съм ги ползвал и общо взето съм доволен, 1 седмица след обаждането имах водомери, момчето свърши работа за няма и 20 минути с все документацията.
- nurv
VWGT написа:аз съм ги ползвал и общо взето съм доволен, 1 седмица след обаждането имах водомери, момчето свърши работа за няма и 20 минути с все документацията.
Заложихме на тях. После ще споделя впечатления.
Момчетата дойдоха, подмениха всичко, каквото имаше да се подменя. Всичко точно и цената добра. Препоръчвам ги.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”