Как ме прецакаха на ЛукОйл

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как ме прецакаха на ЛукОйл

Мнениеот filipov » Съб 04 юни 2011 7:04

Преди 5 дена зареждам на Лукойл до капачката буквално. Карам си из София и ходя на работа цяла седмица и изминавам 195км. в шофиране. Стрелката на резервоара се измества с едно деление, това е нормално заради горивото в гърлого докато го изгоря. Снощи се прибирам и решавам да проверя аджеба колко реално ми гори колата, защото според бордкомп -а е 6,3л. и колата е 1,9TDI. Спирам на колонката, казвам на бензинджията да напълни до капачката и му казвам, че няма да е много за да не оставя пистолета на автоматично. Човека слага пистолета на автоматично и след 5 сек. той изключва и започва да пълни ръчно. Аз отивам на касата да плащам и брех 1мин.,2мин., 5мин., 10мин, този още зарежда... накрая викам на касиерката - Този да не зарежда цистерна, че така се бави! След като приключи да зарежда касиерката ми дава сметка за плащате от 58лв. :screwy или почти 24л. заредени!!!! scare Викам им - Еййй какво правите вие. Няма да платя, викайте управителя. Обадиха му се и той им каза да напълнят някакъв мерителен бидон. За съжаление понеже пак бензинджията държеше пистолета и не ми го даде, колкото и пъти да му казвам, че аз искам да го напълня бидона и го пълнеше приз цялото време с макс дебит - излезна точно. Не съм сигурен дали и бидона е верен! Но накрая според "мерната" им единица показа точно колкото на колонката 20л.
Има ли начин да се разобличат такива Мошеници, какво мога да направя в този случай. Решил съм да пусна и едно писмо до КЗП, но понеже съм взел фактура и тези ще ми кажат да се обърна по съдебен ред да си решат спора двете фирми.
Единственото което мога на този етап да направя е безплатната реклама на бензиностанцията, но това едва ли ще им накриви шапката. Уффф, още немога да си намеря място как ме прецакаха с около 10л. нафта!:banghead:
Ще съм благодарен на всеки който ми даде съвет как да ги накарам да си платят!

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Re: Как ме прецакаха на ЛукОйл

Мнениеот DA@KA » Съб 04 юни 2011 7:09

Колега а сигурен ли си ,че първия път не е останал въздух вътре.На моя бус последните 20л. преди да прелее ги наливам поне 20мин.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Съб 04 юни 2011 7:13

Колега много се съмнявам да постигнеш нещо срещу монополиста,но си заслужава да се опитва та най накрая да станем държава.Възможно е да ти е натиснал бутона за обезвъздушаване и да е сипал съвсем догоре.Вече доста от бензинджиите са открехнати на това.Иначе те съветвам да си зареждаш сам. Аз винаги го правя откакто един сипа бензин вмвесто дизел на служебната баничарка.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 04 юни 2011 8:24

Аз зареждам само на Лукойл.И когато съм зареждал до горе винаги са ме питали:Докато изключи пистолета или да го обезвъздушавам......Явно пичовете на които съм попадал разбират,да не би нещо да не сте се разбрали и тоя да е обезвъздушил докато е сипвал?

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Съб 04 юни 2011 8:26

Вместимоста на резервояра по документи е 60л. Винаги е толкова до изкл. на пистолет -а. Ако гърлото на тръбата събира 20л. може и да се доближим до отчетеното, но съмнявам се тръба дълга един метър с диаметър 8см да събира 20л.
Какво значи да се обезвъздуши? Да прелее около 10л ли?

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 04 юни 2011 8:37

filipov написа:Какво значи да се обезвъздуши? Да прелее около 10л ли?

При мен обема е 70литра с обезвъздушаване се събират до 100л.
Изображение
Ето с това лосче на гърловината е извършва тази процедура.....!

Потребителски аватар
Stefaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefaka » Съб 04 юни 2011 8:47

....

Последна промяна от Stefaka на Съб 04 юни 2011 16:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 04 юни 2011 9:01

Изобщо даже не са те лъгали или ако има някакво разминаване да е до половин литър което си е нормално при "капково допълване" на резервоара! При първото зареждане резервоара не е бил обезвъздушен,следват 200км софийско за което си изгорил поне 13л нафта и после човека който знае как се обезвъздушава го е направил както трябва така че резервоара спокойно е поел нафта за 58лв :012:

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Съб 04 юни 2011 9:03

Stivi написа:Изобщо даже не са те лъгали или ако има някакво разминаване да е до литър което си е нормално ! При първото зареждане резервоара не е бил обезвъздушен,следват 200км софийско за което си изгорил поне 12л нафта и после човека който знае как се обезвъздушава го е направил както трябва така че резервоара спокойно е поел нафта за 58лв :012:

:applause:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 04 юни 2011 9:13

абсолютно :!:

щом като толкова време си е играл да го пълни ръчно, вкаравайки гориво по малко

Ако се сипва с голям дебит, не остава време да се обезвъздуши. Не мисля че са те прецакали. Айде пак мини 200км и отиди да ти го допълнят. Зависи кой зарежда, но има вариант да ти сипят много по-малко. И после да не пуснаеш тема че тди-то ти гори 3.5/100 градско :lol:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 04 юни 2011 9:40

kristianatanasov написа:Изображение
Ето с това лосче на гърловината е извършва тази процедура.....!

Доста VW-та нямат такова лостче.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 04 юни 2011 10:11

колегата казва че се забавил около 10 мин при дебита на нормална колонка натисната на максимум 24л се сипват много по-бързо,така че е възможно де има някакво манипулиране
п.п колега мини съвсем с бутилка от минерална вода поне 10л и си я напълни ти за да си сигурен

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 04 юни 2011 10:50

Това, че не си познаваш колата, не означава че са те прецакали
:012:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 04 юни 2011 11:07

Зависи аз на моя седан със обезвъздушаване събрах само 6.121л а си играх 10мин. Влязох със пловин резервоар 35л сипах 36.171 и изключи и от там до 42.292л голяма игра на котка и мишка докато повърне през гърловината :P
Докато съм бил свидетел как на пасат В4 комба имаше нафта малко над резервата и до горе (да я видим) събра 90л. Нарочно ги наливахме със туби от по 10л и броихме тубите да сме сигурни че няма измама :shock

Последна промяна от znainainai на Съб 04 юни 2011 11:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wicked_Jester
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wicked_Jester » Съб 04 юни 2011 11:08

Незнам какво сте се филмирали че хората ви мамят ...Може би малките газ-станциики с оборот 1000 лева на ден манипулират но извиняваи Лукоил ... които прявят по 50-60 хиляди лева в наи-малко натоварените дни ...
Единственото място кадето можеш да изгориш в Лукоил е при касиерката ... ако забрави да ти върне лев .. :) Колега .. В нас са Колите в тях е бензина ... така или иначе ни дерат кожите ... не си мисли и че те лъжат :) :mrgreen:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”