застрахователна политика или пародия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

застрахователна политика или пародия

Мнениеот niks76 » Чет 16 юни 2011 20:36

от десетина дни се занимавам със застрахователните тънкости или по точно се наслушах на глупости и постоянно бягане на отговорност.с две думи :на 31май моторист със скутер ми влезе във левия стоп ,охлузи задния калник и врата и огледалото се счупи.имам бг застраховка със зелена карта и съм спокоен-все пак не е моя вина ,докато звъня до нашенско и чух невероятния отговор цитирам:" зелената карта е в случай че РАНИШ ИЛИ УБИЕШ човек,за да не плащаш-с две думи оправяй се и не ни занимавай.това е експерта на ДЗИ ,отговарящ за европейски случай-при това крайно незапознат с професията си според моето мнение.шах и мат при такъв отговор и звъня на "колегата"Санто трафиканте при което получавам още по неадекватно отношение(няма значение -изглежда не е бил на кеф) и след още някой и друг телефон в повече знам как да деиствам.минавам си през гараж за предварителен оглед и вземам проформа за ремонт и беж да ме няма до първия застрахователен офис на другия участник от произшествието.два часа разправии ,защото всички застрахователи бягат по тъча ако трябва да плащат и все пак стигнахме до конкретна дата за тяхна експертиза на автомобила ми.днес благополучно си получих сумата за смяна на огледало ,стоп и поправка на врата и калник по френска ставка.пиша всичко това защото още ме е яд, че от "моя" застраховател не получих абсолютно никакво съдействие-за съжаление не знам и името на събеседника си от дзи(което май все пак ще си направя труда да науча) и ако някой знае към кого да се обърна от ДЗИ "ръководни кадри",ще е добре дошло-писнало ми е от некомпетентни лица да се правят че са хванали бога за рога.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: застрахователна политика или пародия

Мнениеот znainainai » Чет 16 юни 2011 21:05

Taka е във България. Наще храбри застрахователи са мнооо печени и отзивчиви и любезни абе и ми.ет щи напраят само и само да ти вземат парите. ОБАЧЕ дойде ли момента за изплащане на щета почват да ти вадят от 9 кладенеца вода и всячески се мъчат да те изклатят със изплащането на щетата. Клатят те със разценките за труд,със разценките за материалии със цените на резервните части. Слагат ти овехтяване ама го смятат по ценоразписа със китайско-турските ментета и по този начин пада сумата. Да не говорим "оценяването" на повредите щом щипките на фара били счупени ама налични "ремонт" а в цивилизованият свят го плащат на нов. Има и още много примери има да пиша една седмица.
Ако се появи коректен застраховател гаранция ще има късо във инсталацията на офиса и ще изгори. А ако фирмите майки разберат какви ги вършат филиалите им тук 24ч по-късно ще са БИВШИ филиали.
Така че отговорът е ДА ТОВА Е ПОЛИТИКАТА НА бЪЛГАРСКИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 16 юни 2011 21:15

Никс, не е много ясно от поста ти дали имаш в БГ каско или ГО. Ако имаш каско, трябва от каското ти да платят, а да си търсят парите от виновния. Ако имаш обаче само ГО, то си търсиш покритие за щетите от застрахователя на виновния за ПТП-то, както си направил в твоя случай. При теб се е получило само с 2 часа разправии, в БГ трябва да се занимаваш с дни, за да има някакъв резултат в твоя полза. Напоследък за кратък период на два пъти трябваше да си търся парите от застрахователи на виновни с протоколи за ПТП и знам колко е тегава тая работа. :banghead:
Добре е, че си приключил случая благополучно. Желая ти успех! :beer

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 16 юни 2011 22:08

Гражданска отговорност е застраховка, която покрива щети, които ти си причинил виновно на други хора.

Твоята ГО няма как да покрие щетите, причинени на теб. Това е и изцяло смисълът на застраховката.

Зелена карта е сертификат, че твоята ГО важи и за щетите, които си причинил в чужбина.

В случая не разбирам защо намесваш ГО, когато става въпрос за вина на друг и щети по твоята кола.

Застраховката, която пази твоята кола е "Автокаско", което не си споменал дали имаш и в коя компания е сключено.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 16 юни 2011 22:09

ники, ако си имал ГО в ДЗИ и не си виновен за щетата-пари няма да видиш от тях. Ако си с Каско с покритие в чужбина вече е друго
не става ясно каква ти е застраховката

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 16 юни 2011 22:13

Влад по каналния ред трябва да изпратя всички документи на БГ застрахователя ми ,той да ги придвижи към френския застраховател и така нататък..................с ГО съм (каско от няколко години НЯМА и да имам)и от самото начало не съм търсил никакви пари от бг застрахователите,но беше редно да ми кажат какъв е реда ,а не да звъня тук и там и в крайна сметка да се спасявам както мога.според мен са длъжни да ми окажат съдействие най малко в качеството ми на редовен платец(от няколко години не си играя да плащам на вноски)а и интересното е в случая че от други застрахователни компании ми казаха как да процедирам,а въпросното "отговорно "лице от дзи беше крайно некомпетентен с информацията си за европа и съответните процедури.струва ми се че подобен човек не отговаря на длъжността която заема и мисля да не оставя така нещата
п.п аз го направих по по-бързия начин ,защото намесих и адвокат запознат с френските закони
в случая тогава за какъв чеп ми е тая застраховка,задължителна и дефакто и с каско в чужбина пак не се изплащат реално щетите ,а само десет процента(затова нямам и няма и да имам каско) и идва другия момент потърпевш си -нали другия застраховател трябва да ти покрие щетите :!:

Последна промяна от niks76 на Чет 16 юни 2011 22:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 16 юни 2011 22:19

Просто в случая БГ застрахователя ти по ГО няма нищо, ама нищо общо със случая, защото няма настъпило застрахователно събитие по полицата ти за ГО. Все едно да ти свършат накладките и да искаш от ДЗИ да ти ги плати... :idea:

Ако имаше каско - тогава застрахователят ти е длъжен да ти плати и после да си търси парите от ГО-то на този, който те е ударил.

В случая нямаш каско и си е твоя работа да си търсиш парите от ГО-то на този, който те е ударил.

А това, че са некомпетентни е друга бира, но като цяло в случая ДЗИ абсолютно никакво основание нямаш да им се сърдиш, освен че не са ти помогнали с компетентна информация, като на редовен клиент.

И като цяло ти като шофьор, както и редовен потребител на форума би следвало да са ти ясни значенията на застраховка Каско и ГО и разликите между тях...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 16 юни 2011 22:22

некомпетентността малко ли е?
все пак се плаща за услуга,а и ни най малко не им бъркам в джоба-редно е след като вземат пари и да съдействат с информация как и какво се прави в различните случаи
точно че опит имам и с френските застрахователи и виждам разликите,затова и споделям натрупания опит с ГО

Последна промяна от niks76 на Чет 16 юни 2011 22:26, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 16 юни 2011 22:25

Да ти кажа плащаме защото е задължителна не за услга

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 16 юни 2011 22:27

това си е УСЛУГА-нищо че е задължителна,затова имаш и избор на различни компании с които да сключиш договор

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 16 юни 2011 22:30

Точно за ДЗИ като става дума-техен експерт-оценител, който е дошъл на работа във видимо нетрезво състояние, държи се полу-адекватно, откровено се заяжда и провокира, къде ти тук дори помен от компетентност, та това е реалността :wink: Повече по лично мнение това ЗД точно никога...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 16 юни 2011 22:32

Ами да услуга е, но не включва безплатни правни консултации. Както вече написах ДЗИ нямат нищо общо със случая, защото събитието няма нищо общо с твоята ГО.

За подобни случаи има застраховка "Асистанс", която ти осигурява безплатни консултации в такива случаи:

Какво прави асистанс компанията?

Асистанс компанията оказва техническа, медицинска и правна помощ на застрахованото МПС/лице и и/или пътуващите в превозното средство лица при настъпване на покрит (асистанс) риск до лимита, уговорен в условията на полицата.

Така или иначе сигурно си изкарал някой лев от застраховката - можеш да си позволиш да сключиш някаква застраховка, за да си спокоен следващия път.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 16 юни 2011 22:43

Vlad777 написа:Така или иначе сигурно си изкарал някой лев от застраховката - можеш да си позволиш да сключиш някаква застраховка, за да си спокоен следващия път.

Той изкараните пари сигурно ги е вложил за ремонта. А ако си добър шофьор и други те удрят, каското е излишно, защото виновния плаща.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 16 юни 2011 22:47

Абе и по каско и по г.о. все тая.
Два пресни случая
1.По каско
Лек удар колата е Ауди А4 95г повредена е предна броня (раздрана) и държачите на бронята които представляват две тръби от някаква сплав изчислена да се криви на определени килограми и се хващат към рогата на колата като идеята е да се накривят те вместо рогата цена на бройка 97лв
Та тия двете на ченгел и вещото лице ми казва "ааааааа тия ремонт" аз му викам wtf как ремонт бе човек и почвам да обяснявам за чии Х.. са там и какво им е предназанчението понеже е "вещо" лице и ги знае.В крайна сметка ги писа нови ама след 30 минути обясняване защо са там и каква им е работата.
2.По Г.О.
Стабилен удар отпред от дясно пред гумата колата е Ланча Делта 99г криви: 2 рога,челна греда,калник смлян а другия посукан, капак смлян,десен фар смлян, мигач смлян,габарит смлян, халоген смлян,бронята спукана, помпичка на чистачките счупена, казан на антифриза счупен,радиатор воден със 4Х4см дупка,шайба на компресора на климатика на 8-ца тампон на мотора осукан,панти на капака криви,пластичен подкалник,клаксони гаранция има и още ма не се сещам.
Та оня "вещият" пише и аз му диктувам това това панти на капака и капута ми вика "ти май тоталка искаш да я изкараш?"
Аз пак панти на капака и говедото дойде изпъна я на око и ми вика "айде готова е" а тя пак си беше крива.
Съответно го питах е не е ли при положение че предна лява врата опира в калника?
От това по-голяма наглост и безочие здраве му кажи.

А като проверихме цените на частите за тая кочина са :horror:
Продавач във голяма верига за авто части като видя цените и каза "ай стига бе това да не е Integrale"
Предна броня 600лв, мигач 100лв,фар 280лв и т.н.
Та накрая дадоха 1300лв които според "вещото" говедо са достатъчни за ремонта при положение че има за боя 4 детайла изправяне на 2 рога и т.н. Само 800лв му искат на пича за изпъване.

Е за къв Х.. е тая застраховка като ми попилеят колата да ме пре..е застрахователя и в крайна сметка ти дават някакви волни пожертвования дет не стигат до никъде за ремонта на повредите.

п.п.двата случая са при различни застрахователи :idea:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 16 юни 2011 23:24

Ljubon написа:
Vlad777 написа:Така или иначе сигурно си изкарал някой лев от застраховката - можеш да си позволиш да сключиш някаква застраховка, за да си спокоен следващия път.

Той изкараните пари сигурно ги е вложил за ремонта. А ако си добър шофьор и други те удрят, каското е излишно, защото виновния плаща.

от френското оценяване не мога да се оплача,но от бг каско няма как да се похваля:преди две години имах към дженерали бг и сменях предно стъкло-стъклото е почти 244евро и с труда фактурата беше 560евро.изплатени ми бяха 320евро с обяснението че във френско трудочаса е по 5евро :screwy бг каско при тотал щета в чужбина е 10процента от застрахованата сума-за какво ми е друго освен ГО.хората си плащат като за каско ,след като не съм виновен
ако някой знае към кого от ръководството на ДЗИ да се обърна ще съм му много благодарен
п.п значи френската застрахователна компания може да ми обясни надълго и нашироко за каналния ред ,като ме прехвърляха по телефона към компетентното лице по даден въпрос ,а българския ми застраховател не знае какво да се прави в подобен случай?аз съм си платил за ГО и застрахователя трябва да ми е в помощ,а не аз на него

Върни се в “ОФФ-Топик - други”