Здравейте колеги случи ми се нещо неприятно, днес не знам дали съм бил прав или крив в случая възможно е да съм сгрешил.
И искам да разбера дали съм бил грешен или не..
Та на случая, едно приятелче беше дало апартамент под наем и след като вече няма наематели реши да почисти апартамента си, понеже аз имам бус реших да му помогна, нещата който изхвърлихме са 2 канапета 1 диван и разглобена секция, до контейнерите за боклук. /Това се случва в неделя./
Днес следобяд пак отидохме до там и досъбрахме дребните неща прахоляк стари черги, и няква посуда, който изхвърлихме в 4 чувала в контейнерите .. /като да отбележа днес като отидохме нямаше нито една дъска от секцийте бяха останали само 2 те канапета и дивана които по мои мисли ще изчезнат днес вечерта .../ и излезна някакъв чичка отнякъде с фотоапарат от някъде и снима номера на буса ми, с думите че това което се прави е незаконно, може би не знам но доколкото съм забелязал аз не съм първия който го прави а няма и да съм последния + това аз не изхвърлям строителен отпадък а битов, от дома си без мазилки тухли и каквито и да е строителни елементи..
Снима буса ни и май се обади някъде /но по това което чух не го зачетоха особено за обаждането/ въпроса ми е какво ще последва ако чичката реши да предприеме нещо като в момента в който ни е снимал сме изхвърлили 4 чувала..
Моля по запознатите да кажат, как стоят нещата. Мерси! :)
Изхвърляне на отпадъци! Къде как защо?!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Изхвърляне на отпадъци! Къде как защо?!
За чувалите няма кой да те глоби, щом се събират в контейнер като обем. В крайна сметка сте си в правото, за въпросният апартамент се плаща такса смет за тези контейнери. Въпросният дядка това ли е заснел с фотото? Ако е това си питай....
Обаче за диван и холна гарнитура, сиреч неща които не се събират в контейнер има солени глоби. Мисля, че има фирми които безплатно взимат такива неща, само да им звъннеш. Иначе такива неща се карат на сметището Враждебна и се плащат такси за изхвърлянето. Все едно строителните отпадъци (обемисти и в количество) от нова постройка, няма как да са в контейнера за смет. Разбира се има и фирми които срещу заплащане извозват до сметището.
Обаче за диван и холна гарнитура, сиреч неща които не се събират в контейнер има солени глоби. Мисля, че има фирми които безплатно взимат такива неща, само да им звъннеш. Иначе такива неща се карат на сметището Враждебна и се плащат такси за изхвърлянето. Все едно строителните отпадъци (обемисти и в количество) от нова постройка, няма как да са в контейнера за смет. Разбира се има и фирми които срещу заплащане извозват до сметището.
- Golfan_93
- Автомобил: Golf MK III
- Двигател: ABD 1992
Не колега снима ме в момент в който само бяхме изхврълили 4 чувала боклук в контейнера нищо повече а от вчера предполагам и съм доста сигурен че не ме е снимал, ние изхвърлихме чувалите и решихме да си ходим сякаш е било само това един вид..
Буса беше обърнат с муцуната към него не с задницата и на снимката не се вижда кво е имало още в буса..
Пък и човека снима със светкавица, и един вид мисля че и номера се е осветил, ама не съм много сигурен.
Значи попринцип нямам право да изхвърля дивана там и канапетата, аз ги оставих там с цел че някой ще си ги прибере както е направил със секцията, и дървенията от апартамента.
Интересно е човека ся с тая снимка с която просто ме е снимал как съм паркирал до контейнера но не изхвърлям нищо друго освен чувал с боклук няма никаква тежест?
А за мебелите евентуално ся какво наказание може да се понесе?!
Буса беше обърнат с муцуната към него не с задницата и на снимката не се вижда кво е имало още в буса..
Пък и човека снима със светкавица, и един вид мисля че и номера се е осветил, ама не съм много сигурен.
Значи попринцип нямам право да изхвърля дивана там и канапетата, аз ги оставих там с цел че някой ще си ги прибере както е направил със секцията, и дървенията от апартамента.
Интересно е човека ся с тая снимка с която просто ме е снимал как съм паркирал до контейнера но не изхвърлям нищо друго освен чувал с боклук няма никаква тежест?
А за мебелите евентуално ся какво наказание може да се понесе?!
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
от 300 до 1000 лв е глобата според наредбите, но щом не ви е снимал как изхвърляте холната гарнитура няма от какво да се притеснявате. Освен това не знам с някаква си снимка какво ще докаже, при условие, че бил сам а вие двама. Това може да ви глоби инспектор, ако ви види на място как изхвърляте. Той този дядка ще си я има за спомен снимката, а и се чудя на тези зли душици за кво аджаба живеят...
иначе занапред да си знаеш как стоят нещата.

иначе занапред да си знаеш как стоят нещата.
- Golfan_93
Не съм искал да направя нещо лошо или нередно за мен е съвсем нормално да виждам такива неща до контейнерите тъй като съм виждал и камиони на чистотата с едни "гондоли" които минават и събират едрите боклуци около контейнерите, мислех че те са точно за това а ме хванаха неподготвен да проверя, един вид майката на приятелчето сподели че наказание има за строителния отпадък и е сигурна че само за това е проблем.
Ако знаех че така стоят нещата бе бих рискувал да ме дават по новините защото не ми се е карало 20 км и не ми са се давали 20 лв .. не е проблем .. за вбъдеще ще знам.
Колкото за изхвърлянето на гарнитурата, 99 процента съм сигурен че нямат снимка на този момент, имат само от днес, но като хвърляхме чувалите..
Пък и както казах буса беше обърнат с лицето към човека и нямаше как да види какво се кара отзад един вид да докаже че тези неща са дошли от мен..
Аз като цяло както в България си знаем ако за единия едно нещо е боклук то за друг е съкровище, както са си послужили с дъските от секцията така някой ще вземе и гарнитурата, вече знам...
Знам аз че това хоро е сложно ама айде де ..
Ако знаех че така стоят нещата бе бих рискувал да ме дават по новините защото не ми се е карало 20 км и не ми са се давали 20 лв .. не е проблем .. за вбъдеще ще знам.
Колкото за изхвърлянето на гарнитурата, 99 процента съм сигурен че нямат снимка на този момент, имат само от днес, но като хвърляхме чувалите..
Пък и както казах буса беше обърнат с лицето към човека и нямаше как да види какво се кара отзад един вид да докаже че тези неща са дошли от мен..
Аз като цяло както в България си знаем ако за единия едно нещо е боклук то за друг е съкровище, както са си послужили с дъските от секцията така някой ще вземе и гарнитурата, вече знам...
Знам аз че това хоро е сложно ама айде де ..
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golfan_93 написа:...Аз като цяло както в България си знаем ако за единия едно нещо е боклук то за друг е съкровище, както са си послужили с дъските от секцията така някой ще вземе и гарнитурата, вече знам...
Ще я вземе бай Мангау и ще я обезкости, за да издаде пружините за жИлязо. Остатъка ще го вее вятъра около блоковете и всички вкупом ще псуваме държавата, че не си върши работата.
Инак по темата:
http://sofiacouncil.bg/inc/print.html?page=ordinance&id=107&print=yes
Чл.31. На територията на СО се забранява:
2. разтоварването на отпадъци извън определените от Столична община депа, инсталации и съоръжения за обезвреждане и/или оползотворяване;
Чл. 36. /1/Наказва се с глоба от 150 до 500 лв. физическо лице, а с имуществена санкция в размер от 700 до 2000 лв. юридическо лице или едноличен търговец, което:
5. нарушава разпоредбите на чл.29 и чл.31 от Наредбата;
- Golfan_93
Попринцип нищо не е конкретизирано във тия членове.. Но явно не е така както сме го направили, ем ако трябва ще си носим отговорност и така ;с
Каквото дойде...
Каквото дойде...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Силно не вярвам някой да се задейства по снимки да пише актове и да съставя НП. А това е реда-друг няма.
Кое е по-добре от с оглед запазване на чистотата на държавата, в която живеем, мисля, че е очевидно. От няколко години се говори за общински депа, където да се изнасят точно тези едрогабаритни отпадъци. Те нито са битови, нито са строителни. Печки и хладилници се носят в магазина. Всеки магазин, който продава такава техника, от години има задължението и да приема бракувана. Друг въпрос е реално колко спазват това си задължение....
Кое е по-добре от с оглед запазване на чистотата на държавата, в която живеем, мисля, че е очевидно. От няколко години се говори за общински депа, където да се изнасят точно тези едрогабаритни отпадъци. Те нито са битови, нито са строителни. Печки и хладилници се носят в магазина. Всеки магазин, който продава такава техника, от години има задължението и да приема бракувана. Друг въпрос е реално колко спазват това си задължение....
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Еха, сериозно сте наплашили колегата...
Нищо не могат да ти направят, все пак не са строителни материали и не са те хванали на "местопрестъплението"
Нищо не могат да ти направят, все пак не са строителни материали и не са те хванали на "местопрестъплението"
- Golfan_93
Съжалявам за глупоста си и знам че съм сгрешил втори път това няма да се повтори не знаех въпреки че незнанието ми не е извинение за каквото и да е.
Ще знам вече дано няма последствия .. Че от помощ ще ми стане проблем ...
Ще знам вече дано няма последствия .. Че от помощ ще ми стане проблем ...
- hooligans
С кое си сгрешил?
- Golfan_93
С оставянето на мебелите на неправилното място...
- hooligans
Що си натоварваш мозъка с глупости?
Нищо не могат да ти направят...
Нищо не могат да ти направят...
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Golfan_93 написа:С оставянето на мебелите на неправилното място...
Споко! На правилното място сте ги оставили. Като допълнение е било желателно да се обадите в общината за да минат и вдигнат по- бързо. По принцип минават веднъж седмично, по график, точно с тая цел.
Но това с чувалите не ми харесва и за него трябва да се притесняваш.

Сериозно! Нищо не могат да ти направят(вече), но е трябвало е и чувалите да оставите до кофите, а не вътре.
ТОВА, ЧЕ НЕЩО МОЖЕ ДА ВЛЕЗНЕ В КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗА СМЕТ, НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ МЯСТОТО МУ Е ТАМ!!!
Mihailov78 написа:За чувалите няма кой да те глоби, щом...

От целия пост само последното изречение е вярно.
- Golfan_93
Няма да се притеснявам значи... Еми станалото станало днес съм рожденник и смятам да не си съсипвам деня в обмисляне на тоя въпрос. Хубав ден ви желая.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”