Кредит с ипотека на земеделска земя
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rainheart
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1.6 ABU
Кредит с ипотека на земеделска земя
Някой колега да е теглил кредит с ипотека на земеделска земя? Започнал съм един проект и ми трябва леко финансиране, обаче балансите са малко на кантар и понеже имам 20 Дка на 20 километра от София се чудех, дали мога да ги използвам за целта. От СЖ ме резнаха, а в нета не откривам някой да е пуснал такава опция. Мерси предварително 

- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кредит с ипотека на земеделска земя
ДСК, колега - СЖ са ориентирани приоритетно към друг вид кредитиране.Успех 

- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трудна задача е това, но не невъзможна. Намери лицензиран оценител на недвижими имоти и провери дали ще го признае съответната банка. Като ти направи оценката с нея отиваш в банката. Но не очаквай чудеса и обиколи повече банки. Успех! 

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
съвет
първо ти трябва бизнес план-поне теоретично да представиш на банката обосновано искането си-какви пари, за какво и т.н.
кредита ако е фирмен ти трябва и фирма, която да го тегли и ползва
и вече накрая е обезпечението-хубаво е да им кажеш, че е земеделска земя, защото тя не е много скъпа. Банките си работят със свои оценители, така че не се набутвай да ти прави някой друг оценител оценката. Имай предвид, че цената няма да е много висока и дисконтирането от тая цена, за да се получи ипотечната стойност е поне 30%
първо ти трябва бизнес план-поне теоретично да представиш на банката обосновано искането си-какви пари, за какво и т.н.
кредита ако е фирмен ти трябва и фирма, която да го тегли и ползва
и вече накрая е обезпечението-хубаво е да им кажеш, че е земеделска земя, защото тя не е много скъпа. Банките си работят със свои оценители, така че не се набутвай да ти прави някой друг оценител оценката. Имай предвид, че цената няма да е много висока и дисконтирането от тая цена, за да се получи ипотечната стойност е поне 30%
- rainheart
Pichaga, плана го има, но не е черно на бяло, кредита е фирмен. В СЖ ми взеха интервю за плана и ми казаха ОК, сега дай обезпечение. В ДСК червен картон, с малки ниви не се занимават, евентуално с големи масиви 

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Ипотекира ли земята? В коя банка?
- rainheart
Тц, не става никъде... ще ги засилвам в един земеделски фонд.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как да стане...кредити на земеделски земи не дават! Фирмата ни се занимава с недвижими имоти от 15г и ти препоръчвам да не ходиш по мъките...най добре на някой който формира масив..в зависимост от мястото ,на което е зем.земята цените варират от 100 до 700лв на декар...успех 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”