Днес ходих до сервиза на Мултирама, за да видя какво става с оставената ми преди месец и половина светеща клавиатура. Проблемът беше само че не свети, а си работи на 6. От там нагло ми заявиха, че е многократно заливана и чакат част от незнай къде си и трябва да си платя ремонта. За почти 2 години тази клавиатура изглеждаше като чисто нова и беше по-суха от Сахара. Направо побеснях..не за 35-те лева, които струваше клавиатурата...вече съм я отписал. А за наглостта с която ми заявяват, че съм измекяр. Пуснах една цветна жалба в КЗП, но не знам дали ще има резултат. Тия ако си позволяват да се подиграват така с всеки клиент, направо няма да го понеса. На комисията им писах, че не желая обезщетение или замяна, а просто да предприемат мерки срещу този търговец. Как мислите, досега работила ли е тази комисия и дали ще тръгнат да санкционират Мултирама, при положение, че след като съм им дал клавиатурата те може да са я насолили с всякакъв сос и да кажат - той така я даде. Какво друго мога да направя?
Мерси
Гаранционни неволи с Мултирама
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Miteto
- Автомобил: Фейтън
- Двигател:
Гаранционни неволи с Мултирама
Последна промяна от Miteto на Пон 27 юни 2011 23:33, променено общо 1 път.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Гаранционни неволи с Мултирама
Ролята на търговеца е да приеме рекламацията и да занесе клавиатурата на сервиз. Като срока в който трябва да има отговор е 30дни
Ако от сервиза са казали че е мокрена, търговеца няма какво да направи. Също и КЗП няма какво да му направи тъй като той си е свършил работата
Ако е минал месец и клавиатурата я няма, тогава вече може да предприемат някакви действия.

Ако от сервиза са казали че е мокрена, търговеца няма какво да направи. Също и КЗП няма какво да му направи тъй като той си е свършил работата

Ако е минал месец и клавиатурата я няма, тогава вече може да предприемат някакви действия.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Miteto написа:Днес ходих до сервиза на Мултирама, за да видя какво става с оставената ми светеща клавиатура преди месец и половина. Проблемът беше само че не свети, а си работи на 6. От там нагло ми заявиха, че е многократно заливана и чакат част от незнай къде си и трябва да си платя ремонта. За почти 2 години тази клавиатура изглеждаше като чисто нова и беше по-суха от Сахара. Направо побеснях..не за 35-те лева, които струваше клавиатурата...вече съм я отписал. А за наглостта с която ми заявяват, че съм измекяр. Пуснах една цветна жалба в КЗП, но не знам дали ще има резултат. Тия ако си позволяват да се подиграват така с всеки клиент, направо няма да го понеса. На комисията им писах, че не желая обезщетение или замяна, а просто да предприемат мерки срещу този търговец. Как мислите, досега работила ли е тази комисия и дали ще тръгнат да санкционират Мултирама, при положение, че след като съм им дал клавиатурата те може да са я насолили с всякакъв сос и да кажат - той така я даде. Какво друго мога да направя?
Мерси
Реално е така. Работата е малко като да докажеш, че нямаш сестра

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпроса в случая е, че не той трябва да доказва че няма сестра, а МултиДрама да докаже че има и тя е ...
Ако при приемането на рекламацията не е описано, че има някаква следи по нея, то закона е на страната на клиента.
В конкретния казус тези неща изобщо нямат значение, тъй като е изтекъл едномесечния срок за издаване на становище по рекламацията и всичко се решава в полза на клиента, като той има право да определи по какъв начин желае да бъде обезщетен - дали с подмяна, възстановяване на сумата или отбив от цената.
Ако при приемането на рекламацията не е описано, че има някаква следи по нея, то закона е на страната на клиента.
В конкретния казус тези неща изобщо нямат значение, тъй като е изтекъл едномесечния срок за издаване на становище по рекламацията и всичко се решава в полза на клиента, като той има право да определи по какъв начин желае да бъде обезщетен - дали с подмяна, възстановяване на сумата или отбив от цената.
- Miteto
- Двигател:
Не желая обезщетение нито замяна... стига да им треснат яка глоба, за да си преосмислят кокошкарските истории. Ще жертвам още 5 клавиатури, ако ги санкционират, така че повече да не смеят да се гаврят с клиентите си
- Winner25
Miteto написа:Не желая обезщетение нито замяна... стига да им треснат яка глоба, за да си преосмислят кокошкарските истории. Ще жертвам още 5 клавиатури, ако ги санкционират, така че повече да не смеят да се гаврят с клиентите си
В едномесечния срок нямаше ли становище от сервиз?
И каква е тази клавиатура която ще я ремонтират

- Miteto
- Двигател:
Ни стон, ни вопъл, затова се вдигнах да попитам какво става. Клавиатурата фацата й беше, че свети цялата. След като престана да свети, защо да не я оправят като е в гаранция?
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отиваш при малаките и си искаш парите, ако откажат да ти ги дадат, отиваш пак в КЗП и пускаш жалба за отказа.
Минималната глоба за това ще им струва 3000
Минималната глоба за това ще им струва 3000
- Winner25
Miteto написа:Ни стон, ни вопъл, затова се вдигнах да попитам какво става. Клавиатурата фацата й беше, че свети цялата. След като престана да свети, защо да не я оправят като е в гаранция?
Не съм казал да не я оправят. Мисълта ми беше че тези дреболии са достатъчно евтини и направо се подменят

След като не са реагирали в едномесечния срок са виновни и е редно да си понесат последствията

- Miteto
- Двигател:
А да изчакам ли първо, да видя какво ще стане с текущата жалба? Ако ми върнат парите ще трябва да я оттегля сигурно. Бих спал спокойно, ако не видя лев, но знам, че са ги нахендрили с 3 бона. Иначе какво - ее при този не мина, ама при следващия ще мине. трябва да има всеобща полза не лична. Ако ги санкционират сериозно на дали ще смеят да повторят.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Miteto написа: Ако ги санкционират сериозно на дали ще смеят да повторят.
Много си наивен

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Колега, единственото разумно нещо което можеш да направиш е повече да не се занимаваш с тази пробита фирма и да не си купуваш от там дори и винтче.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
hooligans написа:Miteto написа: Ако ги санкционират сериозно на дали ще смеят да повторят.
Много си наивен![]()
Ама наистина много.Досега не съм чул КЗП да глоби някой.Както писах и в друга тема това е поредната институция която храним без да върши никаква ...ама никаква работа.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Няма да споменавам къде работя, но всяка седмица КЗП са при нас по оплакване на клиенти - клиента дошъл да си купи нещо на промоция в 22:00ч. а то било свършило и хоп - жалба до КЗП-то че сме го лъгали, нищо че в рекламите пише до изчерпване на количествата. Ония от КЗП-то още на другия ден са при нас и ни размотават по 4-5 часа да пишем протоколи и обяснения. Така че по - въпроса - ДА, КЗП-то работи, търсете си правата.
Miteto написа:От там нагло ми заявиха, че е многократно заливана и чакат част от незнай къде си и трябва да си платя ремонта. За почти 2 години тази клавиатура изглеждаше като чисто нова и беше по-суха от Сахара
Това показва колко са и техници там

В Мултирама много са нахални продавач-"консултантите",за цените да не говорим,те са

Пусни жалба колега

Върни се в “ОФФ-Топик - други”