Въпрос за стоматологични услуги
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Въпрос за стоматологични услуги
Някой знае ли какви стоматологични услуги включва пакета на здравната каса за деца до 18 годишна възраст
Не знам дали правилно задавам въпроса....но малкия го водих на зъболекар, и докторката каза че са му свършили безплатните пломби по здравната каса, и от сега нататък трябва да плащам 
Re: Въпрос за стоматологични услуги
До колкото си спомням имаш 3 безплатни прегледа и 3 пломби и няколко безплатни вадения на зъб!
А относно плащанията зависи от услугата!?
В книжката на малкия пише ли какво е работено?
Как така са свършили ? Колко зъбчета са му пломбирани!?
ДОри и да няма безплатни пломби, по-добре да се направят на време, отколкото да се чака до другата година когато ще има безплатни услуги!
А относно плащанията зависи от услугата!?
В книжката на малкия пише ли какво е работено?
Как така са свършили ? Колко зъбчета са му пломбирани!?
ДОри и да няма безплатни пломби, по-добре да се направят на време, отколкото да се чака до другата година когато ще има безплатни услуги!
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
...за прегледите нямам идея...но за пломбите са 3 бр....само пломби....пулпити и т.н. се плащат...малкия вчера...за първа пломба-6.83лв(с здравна каса естествено-нали е дечко).....а дали се плаща или не...
- drago_tr
Това ми е ясно че трябва да се правят и ще се направят....но дали има някакъв лимит за годината какво поема здравната каса безплатно за деца до 18 години.....Защото аз знам че за деца до 18 години , колкото и пломби да им се направят в годината всичките са безплатни....или може би аз съм разбрал нещо грешно...не знам 
- turrisi
- Двигател:
такааа...сега говорих с кака ми(сестра е в зъб.кабинет)...по закон на година имаш - 1 преглед безплатен и 4 дейности безплатни (2 пломби и 2 вадения,4 пломби,4 вадения...3 пломби и 1 вадене и така.)..за деца до 18 год....но ако има пулпит - се смята за 2 дейности...малкия са му правили пулпит и сега му остават още 2 дейности(пломби,вадене )...като пулпита се заплаща-6.83(с каса) ...от мен...толко...
- turrisi
- Двигател:
в здравноосигурителната книжка пише....101,332/74,301/74.....332 е пулпит...301 е кариес...смисъл да прочетеш в книжката какво са правили на детето....успех...

- drago_tr
Благодаря колеги...стана ми ясна ситуацията 

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
аз в този ред на мисли приключих със здравната каса преди 3-4 години , в смисъл че ми искаха точно толкова колкото и на места без здравна каса .... и за не се дърляме и клепаме .... просто не се възползвам от правата си 
- drago_tr
alexx написа:аз в този ред на мисли приключих със здравната каса преди 3-4 години , в смисъл че ми искаха точно толкова колкото и на места без здравна каса .... и за не се дърляме и клепаме .... просто не се възползвам от правата си
Абе ясно е че системата е калпава...ама поне да се възползваме и от малкото което предлага....все пак всеки месец дотирам един куп чиновници там

-
bread1978
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
А за над 18 години какво се включва като услуги за годината? 

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bread1978 написа:А за над 18 години какво се включва като услуги за годината?
Горе долу една усмивка пред зъболекаря

-
bread1978
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
Ей така информативно питам да знам, така и така се плащат тези здравни осигуровки - какво мога да си търся срещу тях - поне 1 пломба няма ли
(извинявам се ако ми е тъп въпроса, ама дълго време живях в чужбина и тук не съм ползвал здравни услуги след здравната реформа през 2000 г.). Благодаря 
(извинявам се ако ми е тъп въпроса, ама дълго време живях в чужбина и тук не съм ползвал здравни услуги след здравната реформа през 2000 г.). Благодаря 
http://www.az-jenata.bg/article/9561/Ka ... nata-kasa/
безплатно няма, ползваш преференции (до определен брой сигурно) за:
- профилактичен преглед
- "сива" пломба (старите амалгами) или химиополимер, но не и на фотополимерна пломба (тия белите)
- вадене на зъб с упойка
безплатно няма, ползваш преференции (до определен брой сигурно) за:
- профилактичен преглед
- "сива" пломба (старите амалгами) или химиополимер, но не и на фотополимерна пломба (тия белите)
- вадене на зъб с упойка
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
bread1978 написа:Ей така информативно питам да знам, така и така се плащат тези здравни осигуровки - какво мога да си търся срещу тях - поне 1 пломба няма ли(извинявам се ако ми е тъп въпроса, ама дълго време живях в чужбина и тук не съм ползвал здравни услуги след здравната реформа през 2000 г.). Благодаря
Има ама доплащаш за фотополимер
Тва здравната каса умряла работа 
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
вече здравнта каса не покрива почти нищо ,само преглед 1 пломба , а за възрастни абсулютно нищо
все пак да не забравяме че живеем в не нормална страна в която всеки си прави каквото му е угодно
депутатите половината са лекари другата половина адвокати и какво очаквате да се подобри
те си защитават тяхните лобита
, а на народа е ей това 
все пак да не забравяме че живеем в не нормална страна в която всеки си прави каквото му е угодно
, а на народа е ей това 
Върни се в “ОФФ-Топик - други”