Гаранционни неволи с Мултирама

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Гаранционни неволи с Мултирама

Мнениеот Miteto » Пон 27 юни 2011 23:16

Днес ходих до сервиза на Мултирама, за да видя какво става с оставената ми преди месец и половина светеща клавиатура. Проблемът беше само че не свети, а си работи на 6. От там нагло ми заявиха, че е многократно заливана и чакат част от незнай къде си и трябва да си платя ремонта. За почти 2 години тази клавиатура изглеждаше като чисто нова и беше по-суха от Сахара. Направо побеснях..не за 35-те лева, които струваше клавиатурата...вече съм я отписал. А за наглостта с която ми заявяват, че съм измекяр. Пуснах една цветна жалба в КЗП, но не знам дали ще има резултат. Тия ако си позволяват да се подиграват така с всеки клиент, направо няма да го понеса. На комисията им писах, че не желая обезщетение или замяна, а просто да предприемат мерки срещу този търговец. Как мислите, досега работила ли е тази комисия и дали ще тръгнат да санкционират Мултирама, при положение, че след като съм им дал клавиатурата те може да са я насолили с всякакъв сос и да кажат - той така я даде. Какво друго мога да направя?
Мерси

Последна промяна от Miteto на Пон 27 юни 2011 23:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Гаранционни неволи с Мултирама

Мнениеот Winner25 » Пон 27 юни 2011 23:26

Ролята на търговеца е да приеме рекламацията и да занесе клавиатурата на сервиз. Като срока в който трябва да има отговор е 30дни :wink:
Ако от сервиза са казали че е мокрена, търговеца няма какво да направи. Също и КЗП няма какво да му направи тъй като той си е свършил работата :да:
Ако е минал месец и клавиатурата я няма, тогава вече може да предприемат някакви действия.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 27 юни 2011 23:29

Miteto написа:Днес ходих до сервиза на Мултирама, за да видя какво става с оставената ми светеща клавиатура преди месец и половина. Проблемът беше само че не свети, а си работи на 6. От там нагло ми заявиха, че е многократно заливана и чакат част от незнай къде си и трябва да си платя ремонта. За почти 2 години тази клавиатура изглеждаше като чисто нова и беше по-суха от Сахара. Направо побеснях..не за 35-те лева, които струваше клавиатурата...вече съм я отписал. А за наглостта с която ми заявяват, че съм измекяр. Пуснах една цветна жалба в КЗП, но не знам дали ще има резултат. Тия ако си позволяват да се подиграват така с всеки клиент, направо няма да го понеса. На комисията им писах, че не желая обезщетение или замяна, а просто да предприемат мерки срещу този търговец. Как мислите, досега работила ли е тази комисия и дали ще тръгнат да санкционират Мултирама, при положение, че след като съм им дал клавиатурата те може да са я насолили с всякакъв сос и да кажат - той така я даде. Какво друго мога да направя?
Мерси

Реално е така. Работата е малко като да докажеш, че нямаш сестра :roll:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 27 юни 2011 23:58

Въпроса в случая е, че не той трябва да доказва че няма сестра, а МултиДрама да докаже че има и тя е ...
Ако при приемането на рекламацията не е описано, че има някаква следи по нея, то закона е на страната на клиента.
В конкретния казус тези неща изобщо нямат значение, тъй като е изтекъл едномесечния срок за издаване на становище по рекламацията и всичко се решава в полза на клиента, като той има право да определи по какъв начин желае да бъде обезщетен - дали с подмяна, възстановяване на сумата или отбив от цената.

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Вто 28 юни 2011 0:03

Не желая обезщетение нито замяна... стига да им треснат яка глоба, за да си преосмислят кокошкарските истории. Ще жертвам още 5 клавиатури, ако ги санкционират, така че повече да не смеят да се гаврят с клиентите си

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Вто 28 юни 2011 0:19

Miteto написа:Не желая обезщетение нито замяна... стига да им треснат яка глоба, за да си преосмислят кокошкарските истории. Ще жертвам още 5 клавиатури, ако ги санкционират, така че повече да не смеят да се гаврят с клиентите си

В едномесечния срок нямаше ли становище от сервиз?
И каква е тази клавиатура която ще я ремонтират :shock

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Вто 28 юни 2011 0:24

Ни стон, ни вопъл, затова се вдигнах да попитам какво става. Клавиатурата фацата й беше, че свети цялата. След като престана да свети, защо да не я оправят като е в гаранция?

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 28 юни 2011 0:28

Отиваш при малаките и си искаш парите, ако откажат да ти ги дадат, отиваш пак в КЗП и пускаш жалба за отказа.
Минималната глоба за това ще им струва 3000

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Вто 28 юни 2011 0:31

Miteto написа:Ни стон, ни вопъл, затова се вдигнах да попитам какво става. Клавиатурата фацата й беше, че свети цялата. След като престана да свети, защо да не я оправят като е в гаранция?

Не съм казал да не я оправят. Мисълта ми беше че тези дреболии са достатъчно евтини и направо се подменят :wink:
След като не са реагирали в едномесечния срок са виновни и е редно да си понесат последствията :да:

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Вто 28 юни 2011 0:34

А да изчакам ли първо, да видя какво ще стане с текущата жалба? Ако ми върнат парите ще трябва да я оттегля сигурно. Бих спал спокойно, ако не видя лев, но знам, че са ги нахендрили с 3 бона. Иначе какво - ее при този не мина, ама при следващия ще мине. трябва да има всеобща полза не лична. Ако ги санкционират сериозно на дали ще смеят да повторят.

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 28 юни 2011 0:55

Miteto написа: Ако ги санкционират сериозно на дали ще смеят да повторят.

Много си наивен :screwy mhihi

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 28 юни 2011 6:59

Колега, единственото разумно нещо което можеш да направиш е повече да не се занимаваш с тази пробита фирма и да не си купуваш от там дори и винтче.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 28 юни 2011 8:15

hooligans написа:
Miteto написа: Ако ги санкционират сериозно на дали ще смеят да повторят.

Много си наивен :screwy mhihi

Ама наистина много.Досега не съм чул КЗП да глоби някой.Както писах и в друга тема това е поредната институция която храним без да върши никаква ...ама никаква работа.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Вто 28 юни 2011 8:25

Няма да споменавам къде работя, но всяка седмица КЗП са при нас по оплакване на клиенти - клиента дошъл да си купи нещо на промоция в 22:00ч. а то било свършило и хоп - жалба до КЗП-то че сме го лъгали, нищо че в рекламите пише до изчерпване на количествата. Ония от КЗП-то още на другия ден са при нас и ни размотават по 4-5 часа да пишем протоколи и обяснения. Така че по - въпроса - ДА, КЗП-то работи, търсете си правата.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 28 юни 2011 8:54

Miteto написа:От там нагло ми заявиха, че е многократно заливана и чакат част от незнай къде си и трябва да си платя ремонта. За почти 2 години тази клавиатура изглеждаше като чисто нова и беше по-суха от Сахара

Това показва колко са и техници там mhihi
В Мултирама много са нахални продавач-"консултантите",за цените да не говорим,те са scare

Пусни жалба колега :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”