Газови пистолети

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Газови пистолети

Мнениеот MMX » Вто 05 юли 2011 11:41

Някой компетентен може ли да каже мнение по въпроса - носенето на газов пистолет забранено ли е? Знам че купуването и притежанието е свободно, но дали носенето се брои за нещо различно?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Газови пистолети

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 05 юли 2011 11:43

Само трябва да го регистрираш в служба КОС в РУМВР по местоживеене.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 05 юли 2011 11:47

газовите пистолети предрасполагат към повече бой от първоначално замисления - та не ти трябва
по-добре бухалка в багажника и избягването на джапанки и сандали с които не може да се бяга

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 05 юли 2011 12:02

К.Одаджийски написа:Само трябва да го регистрираш в служба КОС в РУМВР по местоживеене.

Регистрацията мисля, че трябва така и така като си го купил - но имаше още някакъв срок от 1-2г.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 05 юли 2011 13:44

parno написа:газовите пистолети предрасполагат към повече бой от първоначално замисления - та не ти трябва

тъй, тъй, пък и като попаднеш на някой с огнестрелно оръжие и му се изперчиш с газовото директно може да те застреля, щото няма как да знае дали е газово или бойно. Изобщо принципа с оръжието според мен е като с оная работа - ако ще го вадиш го ползвай.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Сря 06 юли 2011 8:18

регистрацията на газово и въздушно оръжие се извършва в рамките на една седмица след закупуването :wink: за притежателите от преди промяната в закона има гратисен период от 1 година :!: до към края на тази година ;) но точно кои месец не се сещам :roll:
газеняците стават за заря по нова година :lol:
иначе ако е за самоотбрана - http://i2.guns.ru/forums/icons/forum_pi ... 662931.jpg
JET серията мятат на 5-6м перфектни срещо всичко което се движи на 2-4 и повече крака mhihi

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Сря 06 юли 2011 10:02

maxpayne написа:
parno написа:газовите пистолети предрасполагат към повече бой от първоначално замисления - та не ти трябва

тъй, тъй, пък и като попаднеш на някой с огнестрелно оръжие и му се изперчиш с газовото директно може да те застреля, щото няма как да знае дали е газово или бойно. Изобщо принципа с оръжието според мен е като с оная работа - ако ще го вадиш го ползвай.

Колега извинявай, ама точно този аргумент са ми го повтаряли хиляди пъти и честно казано, го намирам за необоснован.(не го приемай като заяждане :beer ). Естествено, че срещу човек с огнестрелно оръжие има сериозен шанс да те гръмне, но как ще стигне дотам ако ти първо си насочил пистолет и стреляш преди него, най-малкото ще имаш времето да офейкаш преди да е реагирал. Иначе съм съгласен, че вадиш ли оръжие, каквото и да било, трябва да си готов да го използваш. Извинявам се за офф-топика по темата.
P.S. Плюс това ако се изпречиш срещу "професионалист", много бързо ще познае дали насочваш газов или боен пистолет срещу него, изключваме психологическия момент. Поздрави!

Последна промяна от chinadracon на Сря 06 юли 2011 10:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 06 юли 2011 10:06

chinadracon написа:
maxpayne написа:

Колега извинявай, ама точно този аргумент са ми го повтаряли хиляди пъти и честно казано, го намирам за необоснован.(не го приемай като заяждане :beer ). Естествено, че срещу човек с огнестрелно оръжие има сериозен шанс да те гръмне, но как ще стигне дотам ако ти първо си насочил пистолет и стреляш преди него, най-малкото ще имаш времето да офейкаш преди да е реагирал. Иначе съм съгласен, че вадиш ли оръжие, каквото и да било, трябва да си готов да го използваш. Извинявам се за офф-топика по темата.

приеми го така : извадиш ли оръжие - вече си виновен. а дали жив или мъртъв, това вече зависи от доста неща.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Сря 06 юли 2011 10:07

Ludia написа:
chinadracon написа:
maxpayne написа:

приеми го така : извадиш ли оръжие - вече си виновен. а дали жив или мъртъв, това вече зависи от доста неща.

:да: така е

Потребителски аватар
kle4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kle4kata » Сря 06 юли 2011 10:13

Газовия пистолет като го купиш имаш срок на 15 дена да го регистрираш в ПОЛИЦИЯТА .Една молба популваш преснимана лична карта и самия документа за които са ти го дали при покупката.Опс грешката е моя,веднага да се погаврите с хората.

Последна промяна от kle4kata на Сря 06 юли 2011 20:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 06 юли 2011 13:23

В "Кат" ? :roll:

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Сря 06 юли 2011 13:26

ABSOLUT написа:В "Кат" ? :roll:

сигурно е искал да каже КОС :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 06 юли 2011 16:58

soxy__ написа:
ABSOLUT написа:В "Кат" ? :roll:

сигурно е искал да каже КОС :D

едва ли... според мен смята КОС за прелетна птица... :banghead:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 06 юли 2011 21:30

Аз имам от бая време газово пищовче, ама не съм го регистрирал(в началото на тая година май). Иначе от къщи не излизал. А по това дали само утежнява обстоятелствата - еми зависи.
Я гръмни един патрон близо до агресора да видим дали няма да се ошашави, дори сигналните патрони изкарват силна огнена струя, способна да обгори оголена кожа. Да не пишем за разните нервнопаралитични, задушливи и т.н., сига да е попътен вятъра :Mr Green Fun .
Иначе моя е излизал от къщи веднъж като бяхме на една почивка да си нагърмя на воля сред природата. Друго излизане от къщи скоро не се очертава.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 07 юли 2011 12:40

Ludia написа:приеми го така : извадиш ли оръжие - вече си виновен. а дали жив или мъртъв, това вече зависи от доста неща.

Съгласен съм, но има ситуации в които може да избираш - виновен или размазан/трайно увреден/убит. Една от особените вещи, които може никога да не се наложи да ползваш по предназначение, но в един момент може да е най-важният предмет. Освен всичкото има и психологически ефект - да знаеш, че имаш инструмент за крайни случаи макар и съмнително ефективен.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”