Здравейте!
Предстои ми поставяне на гипсокартон на кухненска стена, на която ще се закрепва шкаф. Разбрах, че там където ще бъдат болтовете трябва да са и железните релси. Не съм купил още шкафа и се тревожа, че е възможно да има различни размери на гърбовете на шкафовете и да стане разминаване. Ако има стандартни размери е лесно да вляза в първия мебелен и да ги сваля.
Та , има ли стандарт или не?
Предварително благодаря за отзивчивостта ви!
закрепване на кухненски шкаф
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: закрепване на кухненски шкаф
а защо гипсокартон ?
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
А какво друго? Стената е изтърбушена, прекарана е ВиК инсталацията и сега следва да се покрие с нещо. Познати препоръчват като най-лесно гипсокартона. С това чудо още не съм работил. Какви са алтернативите?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
може ли снимки ?
искаш вместо да я измажеш да сложиш плоча от гипсокартон ли

искаш вместо да я измажеш да сложиш плоча от гипсокартон ли

Последна промяна от hooligans на Вто 05 юли 2011 21:58, променено общо 2 пъти.
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Ако искаш шкафа ти да не падне още на 2-рия ден, ще трябва да пробиеш няколко дупки в самата стена, след това с дюбели и дълги и дебели болтове, после дупки в гипсокартона и чак тогава релсите за шкафа. Като се сещаш, че въпросните болтове ще държат релсите и съответно шкафа
Сеш се ?

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Между металните профили на картона сложи парче osb или мдф където ще е шкафа. Зад картона разбира се 

- Weezy
- Контакти:
AmW написа:Между металните профили на картона сложи парче osb или мдф където ще е шкафа. Зад картона разбира се
Ако шкафа е малък (наистина малък), и няма да се пълни кой знае колко с тежки неща и това е вариант, но разбира се не е никак най-оптималния вариант.
П.С. Гипсокартона никак не е толкова здрав, колкото някои хора си мислят, било то с дебелина 9,12,14 мм. и т.н.

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Профилите са
При повече желани ще стане, нали няма да се катери по тези шкафове

При повече желани ще стане, нали няма да се катери по тези шкафове
- Weezy
- Контакти:
AmW написа:Профилите са
Като се замисля, колегата не е споменал дали наистина ще е на профили или ще го лепи ? Това също е от значение.
- levonik
Профили беше наименованието
Ще има и точно за това ме интересуват размерите.По стандарт се слагали през 60 сантиметра. Представям си, че по ръбовете на шкафа, под гипсокартона трябва да има по-широки профили за да не провисва, кърти и подобни гадости. За това се интересувам от размерите на шкафовете. Така няма да има натиск " на кухо"

- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Що не си измажеш стената, а се занимаваш с глупости? За два часа щеше да я измажеш, до утре да дръпне и започне да съхне. За три дни да си готов за стандартен монтаж на шкафовете.
По принцип не обичам картона за жилищни помещения. Най- малкото, че ако се завъдят хлебарки, нали се сещаш свободното простванство между картона и стената в какво се превръща. Верно, бързо е, ама... Треа си кереч. Друго нещо, при авария на водопровода не знаеш къде да къртиш за да достигнеш проблема. Имах един такъв случай- картон на конструкция беше задържал вода 10см. От към пода- мокро по цялата дължина, на горе, където са тръбите сухо- веселба
По принцип не обичам картона за жилищни помещения. Най- малкото, че ако се завъдят хлебарки, нали се сещаш свободното простванство между картона и стената в какво се превръща. Верно, бързо е, ама... Треа си кереч. Друго нещо, при авария на водопровода не знаеш къде да къртиш за да достигнеш проблема. Имах един такъв случай- картон на конструкция беше задържал вода 10см. От към пода- мокро по цялата дължина, на горе, където са тръбите сухо- веселба

- Weezy
- Контакти:
levonik написа:Профили беше наименованиетоЩе има и точно за това ме интересуват размерите.По стандарт се слагали през 60 сантиметра. Представям си, че по ръбовете на шкафа, под гипсокартона трябва да има по-широки профили за да не провисва, кърти и подобни гадости. За това се интересувам от размерите на шкафовете. Така няма да има натиск " на кухо"
Ако го направиш, така както споменах в първото си мнение в темата, няма да те бъркат нито размери на шкафове, нито широчина на профили, нито пък ще има някаква опасност шкафа да "пропадне".
Друго нещо, при авария на водопровода не знаеш къде да къртиш за да достигнеш проблема. Имах един такъв случай- картон на конструкция беше задържал вода 10см. От към пода- мокро по цялата дължина, на горе, където са тръбите сухо- веселба
Затова и не е хубаво зад гипсокартона да има "свръзки" на водопровода, а там където е картона да е цяла и права тръба, ако е възможно, разбира се. Иначе има се продават в магазините такива специални "вратички" като на водомерите, за които се изрязва дупка в картона (там където ще е свръзката) и така евентуално, ако стане някаква авария точно на свръзката, да може да си го ремонтираш спокойно, а не да се занимаваш с къртене.
- calm
- Контакти:
Човек, не се занимавай. С профилите остафа фуга 5см. м/у картона и стената. Закрепването на шкафовете е истинско предизвикателство. Дори да нацелиш профилите при монтажа на шкафа- НЕ РАЗЧИТАЙ ДА ТИ КРЕПЯТ ШКАФОВЕТЕ, защото шкафовете са достатежки, силите на опън стават големи, в същото време всичко се крепи на мм резба в една /булвално/ ламарина. По статика не бях много добър, но... колега мебелист го вкарах така в приключение. Викнах го да направи кухня на един апартамент. Озори се момчето. Анкери, шини, пънчета... За стената, за тавана...
Ами хубаво, но на първо четене връзките или снадките които колегата задължително ше има са осем. Колко врати трябва да си вземе? Но както и да .Да не се случва.
Weezy написа:Затова и не е хубаво зад гипсокартона да има "свръзки" на водопровода, а там където е картона да е цяла и права тръба, ако е възможно, разбира се. Иначе има се продават в магазините такива специални "вратички" като на водомерите, за които се изрязва дупка в картона (там където ще е свръзката) и така евентуално, ако стане някаква авария точно на свръзката, да може да си го ремонтираш спокойно, а не да се занимаваш с къртене.
Ами хубаво, но на първо четене връзките или снадките които колегата задължително ше има са осем. Колко врати трябва да си вземе? Но както и да .Да не се случва.
Последна промяна от calm на Вто 05 юли 2011 21:42, променено общо 2 пъти.
- levonik
Посяхте съмнението в мен. Не ви е срам! Сега се насочвам към замазката. Някъде ми мина такава в чували - добавяш водата, бъркаш и мажеш. Благодаря!
- calm
- Контакти:
По- добре потърси мазилка
На Кнауф МР-75 е добра. Полагана с машина, накарах един общак да я мине с шкурка и да я боядиса. Става "екстра" за общи части. Бъркана на рака не съм пробвал, но при влагане на малко повече труд и капка любов мисля че може да се постигне същата едрозърненост на материала и задоволителен ефект.

На Кнауф МР-75 е добра. Полагана с машина, накарах един общак да я мине с шкурка и да я боядиса. Става "екстра" за общи части. Бъркана на рака не съм пробвал, но при влагане на малко повече труд и капка любов мисля че може да се постигне същата едрозърненост на материала и задоволителен ефект.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”