Случая е следния надявам се някой да ми помогне със съвет защото ще се побъркам вече
Майка ми преди години с кръсника ми/който вече е покойник/намериха една фирма за дървен материял за износ за Гърция няколко курса бяха закарани,но последния НЕ има всякакви документи,че камиона не е минал границата.От там заведохме дело при което гърците направиха майка ми пълномощник за парите тя да се разпорежда да води делото и т.н.Докато течеше делото кръсника ми почина,делото продължи и ние го загубихме не знам обаче какво е решил съда на какво основание губиме делото.Така осъдиха майка ми да плати на фирмата 1563 лева разноски по делото като ги плаща на частен съдебен изпълнител с който се разбраха майка ми да дава 30 или 50 лева месечно не съм сигурен понеже тя няма въжможност защото е инвалид първа група с чужда помощ и с пенсия 160 лева и така няколко месеца,след това на шефката на фирмата и се виждат малко тези пари на месец и иска по 100 лева и започва плащане по 100 лева на месец отново след договорка между двете страни.Обаче на 21.06.2011 идват някакви съдебни изпълнители да връчват уведомление че на 17.06.2011 е сменен съдебния изпълните и че предишния съдебен изпълнител вече не играе роля и вече е прехвърлено делото при тях,но майка ми не беше в нас.Накарахаме да подпиша това уведомление като се задължавам да предам на майка ми викам ОК ама той ми разправя не е ОК защото един паяк идва насам да вдигне колата/понеже тя се води на името на майка ми заради превилегиите винетка,данък и т.н./И така вдигнаха ми колата и я закараха на паркинг докато не платиме цялата оставаща сума,без да се поиска среща да се обсъди за повече плащане въпреки че тя не може да плаща повече от тези 100 лева даже аз давам също.А ние не сме спирали да плащаме,просто доидоха вдигнаха я и това е без да ми кажат къде я карат,без документи .Надявам се да може да ми помогнете със съвет и дали са имали това право при положение ,че няма спиране на плащанията.След като се върна майка ми от провинцията и като видя че колата я няма и аз и разказах какво се е случило на нея и прилоша и изпадна в безсъзнание за около 1 час викнахме линеика и казаха да я закараме на следващия ден в болница заради дългия припадък и заради безчуственост на лявата ръка.След това подадохме жалби в прокуратурата,но до този момент няма никакъв отговор,въпреки че в сайта на прокуратурата пише че преписката е решена,но като отидох на място ми казаха че ще дойде решението по пощата и така вече една седмица.Нито решение от прокуратурата,нито от съдия изпълнителя който при опит за среща с него ни бе казано че е отпуска и че ще се свърже с нас но все още чакаме.Просто вече съм супер отчаян и се надявам някой от вас да ми даде съвет как може по бързо да си взема колата и да им се потърси отговорност на съдебните изпълнители ако са деиствали незаконно
Благодаря предварително
Частен съдебен изпълнител
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Частен съдебен изпълнител
Защо не се обърна към адвокат?
Това е много сериозно, не е шега работа...
успех
Това е много сериозно, не е шега работа...
успех
-
- Автомобил: GolfIII
- Двигател:
Ако си искаш обратно колата -изтегли заем и си я откупи(от ден на ден ще става по-скъпа).А наемане на адвокат е задължително.Слабички сте с тези 100лева на месец да се борите със съдия изпълнител.Просто ще ви разпердушини.Имал съм разправии затова ти го казвам.Успех.
- kolbasara
- Автомобил: Volkswagen Golf mk3
- Двигател: ABF-Turbo
realprofesora написа:Ако си искаш обратно колата -изтегли заем и си я откупи(от ден на ден ще става по-скъпа).А наемане на адвокат е задължително.Слабички сте с тези 100лева на месец да се борите със съдия изпълнител.Просто ще ви разпердушини.Имал съм разправии затова ти го казвам.Успех.
Има споразумение за плащаме на 100 лева на месец последната вноска е внесена 5 дни преди да вземат колата.Адвокат имаме,лошото е ,че никои за сега не ни обръща внимание прокуратурата била решила преписката какво е решението не се знае,затова писах и на Господари на ефира дано и те да помогнат.понеделник ще пускаме жалба и до Главна прокуратура.
п.п.Като си се разправял имат ли право да ми вземат по този начин колата не трбва ли да се спазва закона в който пише че трябва да има предварително уведомление за изземване на движим имот?
Надявам се следващата седмица да се свърши
Благодаря за подкрепата
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
При кой ЧСИ е делото в момента???
Наистина ли е такъв случая, защото ми се вижда малко невъзможно. Би трябвало преди да ти вдигнат колата по този начин, да ти дадат предизвестие за срок от 1 седмица. Да не би да си получил уведомление за опис, а не за прехвърляне на дело???
Ако речем, че документално всичко е наред, е силно желателно да отидеш при въпросния ЧСИ, за сключване на споразумение и да внесеш 30% от цялата дължима сума.
Наистина ли е такъв случая, защото ми се вижда малко невъзможно. Би трябвало преди да ти вдигнат колата по този начин, да ти дадат предизвестие за срок от 1 седмица. Да не би да си получил уведомление за опис, а не за прехвърляне на дело???
Ако речем, че документално всичко е наред, е силно желателно да отидеш при въпросния ЧСИ, за сключване на споразумение и да внесеш 30% от цялата дължима сума.
- kolbasara
Дашо написа:При кой ЧСИ е делото в момента???
Такъв е случая,уведомлението е за само и единствено за смяна на съдебния изпълнител,това само съм подписвал .Ние внесохме 30% от сумата без до ходиме до него защото бил отпуска и незнайно кога ще се върне.Аз в понеделник с адвокатката след като пуснеме жалбата в Главна прокуратура ще и кажа пак да ходиме да видиме какво става дали се е върнал.Делото е при Милен Бъзински,с когото ни бе отказана среща с нас,на уведомлението няма негов подпис и т.н. все едно не съществува.А това предизвестие което е за 1 седмица срок лично на длъжника ли се връчва или може да го е приела без да знае ?
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
kolbasara написа: лично на длъжника ли се връчва или може да го е приела без да знае ?
Връчва се лично, срещу подпис. Може да я получи и човек, който да поеме ангажимент да я предаде (син, брат, баща и пр.)
Бъзински не се среща с длъжници, така че няма как да говориш лично с него. Кой е помощник ЧСИ - трябва да има негов печат на уведомлението???
- kolbasara
Помощника е Борис Велинов,но с нашия случай се занимавал трети който е отпуск
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
kolbasara написа:Помощника е Борис Велинов,но с нашия случай се занимавал трети който е отпуск
Аха
Искаме да Ви благодарим за безплатната реклама за нашата професионална дейност! Искаме да Ви благодарим и за внасянето на 30 % от дълга и отговорното отношение към изпълнението на съдебното решение, с което сте осъдени за разноски! След изплащането на задълженията Ви запорираният тунингован Голф тройка с джанти за 600 лева, водещ се на инвалид, ще Ви бъде предаден обратно с протокол. За многознайковците по право тук, следва безплатно да ги ограмотим, че никъде няма установен седмодневен срок, какъвто тук се спряга. Качественото изпълнение се извършва с уведомяване непосредствено преди извършването му. Това може да стане и минути преди, както и по време на изпълнението, ако например съдебният изпълнител установи и намери секвестируемо имущество. Още се носят легенди за държавни съдебни изпълнители взели бижута и златни часовници на място от дошли за справка длъжници.
С уважение от кантората към всички участници във форума.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
sofroniev написа:
Без да взимам предвид личното си мнение, че мнозинството от съдебните изпълнители са жалки създания, стояши в социалната еволюция някъде между шофьор на такси и тъмните, които събират сметта - във форума има рубрика платени търговци и там можеш да публикуваш линк към сайта си срещу съответното заплащане.
- kolbasara
sofroniev написа:Искаме да Ви благодарим за безплатната реклама за нашата професионална дейност! Искаме да Ви благодарим и за внасянето на 30 % от дълга и отговорното отношение към изпълнението на съдебното решение, с което сте осъдени за разноски! След изплащането на задълженията Ви запорираният тунингован Голф тройка с джанти за 600 лева, водещ се на инвалид, ще Ви бъде предаден обратно с протокол. За многознайковците по право тук, следва безплатно да ги ограмотим, че никъде няма установен седмодневен срок, какъвто тук се спряга. Качественото изпълнение се извършва с уведомяване непосредствено преди извършването му. Това може да стане и минути преди, както и по време на изпълнението, ако например съдебният изпълнител установи и намери секвестируемо имущество. Още се носят легенди за държавни съдебни изпълнители взели бижута и златни часовници на място от дошли за справка длъжници.
Действията ви не бяха много професионални след като горе долу ме измамихте.Кой разноски да платиме 500 лева който остават или тези 2000 лева който ми казаха по телефона,или вече са повече от 2000 лева.А относно тунингования голф с джанти Порше който са повече от 600 лева,но това не мисля че е ваша работа.Защото много добре знаете че има договорка за плащане на разсрочено и все пак вдигнахте колата без знанието на майка ми,която като се прибра от селото ни и видя ,че наистина я няма колата направи един от нейните "Циркове"който продължи около 40 минути и на следващия ден беше настанена в болница.Вместо да ми връчите още едно уведомление да дойдеме да се разбереме в някакъв срок.Казвате ,че ще върнете колата с протокол ,а с какъв протокол я вдигнахте и паяка който дойде каква беше тая "Лична услуга" която ни казаха служителите на Паркинги и гаражи.И другото колегата ви който се занимава с нашия случай до кога ще е отпуска няма ли заместник или ще трябва да чакам още 1 месец да се разбереме.
- respeckt
- Автомобил:
- Двигател:

Абе тоз много отворен бре.тц тц тц .....колко мъка има по този свят.дали само аз усещам нотката на заяждане в неговият пост?
още немога да повярвам,че нещата в нашата татковина се случват винаги,по-най грозния начин,винаги със скандали и т.н
Така е, колега, за съжаление.
Докато не го натиснеш, не ти върши работа.
Да живее администрацията
Докато не го натиснеш, не ти върши работа.
Да живее администрацията

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
respeckt написа::xaxaxa
Абе тоз много отворен бре.тц тц тц .....колко мъка има по този свят.дали само аз усещам нотката на заяждане в неговият пост?
още немога да повярвам,че нещата в нашата татковина се случват винаги,по-най грозния начин,винаги със скандали и т.н
Не я усещаш само ти. Целият му пост е пропит с наглост. Я виж какъв бял кораб си е сложил на аватара - спечелен с мъката на най-отчаяните хора в родината ни. Освен това най-нагло си изтипосал реклама на "достойната" си дейност.
И това:
maxpayne написа:..Без да взимам предвид личното си мнение, че мнозинството от съдебните изпълнители са жалки създания, стояши в социалната еволюция някъде между шофьор на такси и тъмните, които събират сметта - във форума има рубрика платени търговци и там можеш да публикуваш линк към сайта си срещу съответното заплащане..
не е точно вярно, по-скоро тези "хора" са още по-надолу в йерархията на човеците. Те са продадени души, хранещи се с мъката на останалите. Чудя се що за човек трябва да си за да влезеш на някой в дома и да го изриташ от там? Ще се защитят, че било професия като професия.. да бе да, ще им повярвам!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”