Много нелепо отношение от колега от форума

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Много нелепо отношение от колега от форума

Мнениеот Vizor » Сря 13 юли 2011 14:12

Става дума за anio-1.8-KR.

Братле не мисля, че ти прави чест. Моя приятел изтегли пари и сте се уговорили да дойде НА ДОВЕРИЕ (защото аз му дадох гаранция, че си точен пич). Казах му, че каквото и да и има на колата ще я оправим и, че няма грижа. Момчето дърпа заем със сериозна лихва да дойде до на КЪНА в гъза. Урежда още пари да има да отиде до Пловдив (както сте се уговирили), взима си отпуска в работата за да може да го докара до Бургас и да ми го остави и да сменя веригата.

Поне, когато се разберете нещо му се обади и кажи, че идва човек с парите за да ти даде капаро или нещо такова. Идва на доверие и обикаля цяла България за да вземе колата. Плюс това се обажда и от мое име за да разбереш, че е сериозен и че няма да има излъгации.

Не мисля, че ти прави чест да направиш такава глупост. Ако са ти трябвали спешно парите и тях беше готов да ти прати преди да дойде да вземе колата.

Сега тея парички може да отиде и да си ги върне срещу определената лихвичка нали знаеш? Страшно несериозно държание и просто не мога да го повярвам.

[14:59:34] VroMoS: тоя с голфа ме прееба...уж уговори нещата за петък да правим седелката
[14:59:41] VroMoS: и ся му звъня да му кжа че съм изтеглил парите
[14:59:43] VroMoS: и ми вика ми продадох го
[14:59:45] VroMoS: съжалявам
[14:59:49] VroMoS: наредих го по телефона
[14:59:57] VroMoS: че е супер некорентно от негова страна
[15:00:00] VroMoS: щото изтеглих лихварски пари
[15:00:03] VroMoS: ся и лихвата си загубих
[15:00:05] VroMoS: и кола нямам
[15:01:04] VroMoS: бяхме се уговорили да ида да подпиша в пловдив
[15:01:09] VroMoS: без да го гледам без нищо...
[15:01:14] VroMoS: на доверие щях да го зема
[15:01:56] VroMoS: в петък уговорих транспорт до пловдив,изтеглих си пари ... и шастлив че ще си идвам към бс с новия голф....и тоя ми вика ми брат доидоха с парите и го дадох
[15:02:19] VroMoS: поне да ми се беше обади;л бахти
[15:02:23] VroMoS: загубих си шибаната лихва
[15:02:28] VroMoS: :@
[15:02:48] VroMoS: взех и на заедм 500 лв от приятелката ми за да имам
[15:02:52] VroMoS: да го прехвърлям а у
[15:02:53] VroMoS: ташак

Евалата бате надявам се да си щастлив от постъпката ти.
Ясно, че всеки гледа лева в днешно време, но поне можеше да се обадиш за да не си го слага с топките пича.

Не мисля, че има какво да напишеш. Просто всичко ще бъде излишно. Не искам да ти слагат никакви статути и така нататъка. Просто да се има предвид как колега може да ти го сложи. Нищо. Той ще намери друг автомобил, който да го направи щастлив и да си изпълни мечтата, но браво за постъпката.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Много нелепо отношение от колега от форума

Мнениеот nosex » Сря 13 юли 2011 14:17

Случват се и такива неща, "на доверие" не е капаро/гаранция, братле ;)
Всеки гледа лева на днешно време, прав си!
Вромос ще си купи друг голф, не е страшно, здраве да е! :да: :beer

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Сря 13 юли 2011 14:49

Преди около 3месеца при мен се получи нещо подобно.Продавам аз колата на баща ми и ми се обажда някъкъв и се пазари по телефона без въобще да е идвал до София да гледа колата.Разбираме се да го изчакам 15-20 дни.През това време ми се обадиха поне 20 човека,а аз не колата е капарирана и чакам човека да я прехвърлим.Чувам се аз с човека и се разбираме за определен час защото идва от Пловдив.И познай дали дойде?И след това не знам как стана ама повече не ми се обади за тая кола.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Сря 13 юли 2011 15:20

Кур-капан :bishop

Последна промяна от IvanMan на Сря 13 юли 2011 17:57, променено общо 1 път.
Причина: Цензура!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 13 юли 2011 15:26

Не знам Иво... В тая криза... може би и аз да ми донесат лев на ръка няма да пусна питомното за да гоня дивото. Разбира се бих се обадил на колегата с когото имам уговорка за да я отменя, но не виждам чак такава драма.

Човекът продава. Кой и с какви пари ще купува него не му е работа. Лихварски ли са, сватбарски ли са и тн...

Не мога да кажа, че постъпката е коректна... но не мога да кажа и, че е некоректна. Пазарна икономика. Кой превари... ;)

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 13 юли 2011 15:28

Братле замисъла беше, че когато е дошъл човека е можело да се обади за да не се нашива моя човек с пари. Той ли ще ги връща после? За какво да плаща лихви на нещо, което дори не си е купил сега? Той като са били парите в него веднага му се е обадил ама.. след 50 телефонни разговора може ли дори да не се обадиш?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 юли 2011 15:32

момчето се е изложило за 1000 лева, тъпо но се случва. несериозно е, ама тия лихви да не са 300%, че така драматизира твоя човек.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 13 юли 2011 15:36

Трябва ли да ти обяснявам точно тук? Ако искаш мога да ти обясня на лично, но не мисля да го правя. И 10% да са си го слага с топките не мислиш ли? И пак ти казвам НЕ Е ТОВА ПРОБЛЕМА!! Просто исках да знаете и да не се получи нещо такова и при вас. Едно време Даскала ги въртеше тея номера. "Ама дойде един даде ми повече пари и вече не искам да ти я дам на тебе"

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 13 юли 2011 15:39

Можел е да се обади поне,едва ли е щял да се набута с повече от 50ст. за телефон :screwy

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 13 юли 2011 15:41

Vizor написа:Трябва ли да ти обяснявам точно тук?

Кажи му, защото явно не е взимал пари на лихва :wink:

а на тези който защитават продавача :arrow: ако се случи на вас, дали ще говорите за пазарна икономика :?:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 13 юли 2011 15:49

Ванко всеки си има правно на собствено мнение. Просто да имат предвид, защото това е нещо ново и за мене. Особено, че ако пейстна целия лог, че вече си купува турбините, електрониката и другите неща, които му трябват специално за този двигател става още по-неприятно.. :)

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 13 юли 2011 15:53

Много неприятно наистина. Има една поговорка за такива отношения:

"Там където свършва мъжката дума започват договорите на хартия"

Продавача да си направи извода! :idea:

А колкото до колегата който е искал да купи въпросният Голф. Не е само този Голф с този двигател, търси и ще намериш друг. Може пък за добро да е било, знае ли човек?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 13 юли 2011 16:01

И аз това искам да му обясня стига да ми вдигне телефона, щото е бесен в момента..

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 13 юли 2011 16:19

vanko_VW написа:а на тези който защитават продавача :arrow: ако се случи на вас, дали ще говорите за пазарна икономика :?:

Колега,
ще ме прощаваш ама не си прав. Аз ходя на пазар с парите в джоба и изключително много внимавам да са ми вързани гащите точно за да не ми се случват такива работи. ;)

Пример:
Ако аз ти продавам нещо изобщо не ме интересува ти от къде ще си намериш парите. Намирането на сумата си е твоя отговорност и задачка. Не можеш да очакваш да се съобразявам с теб! Също така не можеш да очакваш да отклоня по-добра оферта защото си скъсан и не можеш да реагираш адекватно и в срок. Да си ми брад, братовчед, близък, приятел, колега... да направя някакъв жест ама иначе...
На времето имах един турчин наемател. Той само ме клатеше с подобни филми... Не му били платили, къса заплата му дали, детето било болно, дебела му била сметката за парното, акт за превишена скорост имало да плаща, на бившата си жена издръжка давал... и на края какво? Едва ли не да му дам апартамента безплатно, че даже имаше и наглостта да ме муфти за пари на заем :shock

Положението е повече от елементарно:
Имаше пари - пазаруваш.
Нямаш пари - съобразяваш се с всичките евентуални последици и възможни негативи.

Единствената "вина" която вероятно има продавача е, че не е звъннал своевеременно. Дори не можем и за вина да говорим защото въпросното звънване също далеч не е задължително :)

И за финал разбира се:

Mihailov78 написа:А колкото до колегата който е искал да купи въпросният Голф. Не е само този Голф с този двигател, търси и ще намериш друг. Може пък за добро да е било, знае ли човек?

Последна промяна от groznika на Сря 13 юли 2011 16:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 13 юли 2011 16:19

Мисля, че грозника ме разбра много правилно. Не съм твърдял, че има друга вина :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”