Няма голям смисъл темата, но ме извинете, може да ми олекне, пък и друг да изока.
Не се оплаквам, така че моля моралистите да не пукат пръсти в очакване пред клавиатурите. Сам ще си призная местата, където не съм прав. То всъщност прави в тази история няма.
Та така.
Улицата пред нас е тясна колкото за една кола. От едната страна има парк и незаконен паркинг в него (на който в случая май нямаше място) и тротоар пред сградите широк около 1,20м.
Съседът от къщата до нашата кооперация си е сложил незаконно колче на ръба на тротоара, така че ако паркираш пред нашата кооперация на тротоара да не можеш да тръгнеш напред пред тротоара на неговата къща. Колчето е високо около 60 см. и е отскоро.
Днес си изваждам колата от подземния гараж, паркирам я на тротоара (неправилно) и се качвам да взема багажите на децата да ги товаря. Довечера пътувам за прованса. Товаря ги, качвам се, първа (тя е автоматик де) и газ. Колчето разбира се поради височината си не се вижда. Минавам почти през него и по звука се сещам, че там имаше нещо. Ядосах се разбира се, но бързайки не спрях да видя какво е станало (неправилно). Пракирайки 200 м по надолу (крайната цел), установявам, че ми липсва предния номер, решетка на бронята се е откачила и ми е подбит радиатора, но не тече. Връщам се веднага пред нас, но съседа вече е прибрал номера. Излиза гневен и започва да претендира да му оправя колчето и тогава ще говорим за номера. Самият чичка е една шепа човек, но не става да правим побоища разбира се. Обяснявам му, че ще викна полиция, той вика викай който искаш.
Обаждам се на 166 от там прехвърлят на 6 районно. Обяснявам случая и нелюбезно ми казват да чакам. Съвсем скроро пристига едно БМВ 5-ца с тъмни стъкла цивилно и слизат двама полицая и се представят че са от пътна полиция. обяснявам проблема, уточнявам какво работя (зъболекар съм) . Започват се едни обяснения, че сега трябва да ми се пише акт че съм самокатстрофирал, че нов номер е 300 лв. и така. След което привикват съседа говорят си с него. след това се връщат при мен и ми обясняват че за пред него ще разиграят сценка и ще ми се скарат да не пракирам там и той ще даде номера. Правиме сценка, после те нещо се мотаят с него и той се прибира. След което ми казват да преместя колата на края на улицата, където ми предават номера взет от съседа, сгънат на две разбира се. Документите на колата не ми ги връщат обаче. Следва нова лекция как са ми спестили много грижи и 300 лв. за нов номер(вярно) и акт за самокатрастрофа (май са дивотии). Обяснява ми се как да предам благодарностите във вид на кеш и че най-добре да влезем в тяхната кола да не би някой да снима отнякъде. Влизаме в колата им където аз се раделям с крайно нежелание с 20 лв. получавам си докумените и така. Споменавам, че имам познати в шесто, при което те почват де се притесняват да не се гледат по телевизията.
Това е . Не знам защо написах всичко това, но ми олекна. Никой не е прав в тая история. Съседа - че е сложил незаконно колче- ако беше законно щеше да е нормаллна височина и да се вижда. Аз - че паркирам на тротоарра. Полицаите - че искат бакшиш за нещо което им е работа. Работат им е да се старят да помагат на хората и да предотвратяват престъпления. Казвам това защото много хора ще кажат - е те са се постарали да ти върнат номера и това е вярно, постараха се. Но докога старанието да си свършиш работа у нас трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се поощрява допълнително? Защото и те са наясно и аз съм наясно, че след като знам къде ми е номера, аз ще се постарая да си го взема, макар и вече с цената на престъпването на закона.И всъщност като най-потърпевш от ситуацията, аз се оказах изнудван и за почерпка. Изнудван, да, а не обичайното, ако искаш почерпи, ако не живи здрави.
п.с. по модс - не затривайте темата известно време иска ми се да чуем и други мнения по въпроса.
История с колче
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Re: История с колче
не знам какви мнения искаш да чуеш.
прав е човека с колчето, нямаш право да му се качваш в спалнята.
а ти си за бой, първо си счупил колчето, защото не гледаш, второ спираш и караш по непозволени места и трето подкупваш полицаи. 3 доста глупави и незаканни постъпки.
прав е човека с колчето, нямаш право да му се качваш в спалнята.
а ти си за бой, първо си счупил колчето, защото не гледаш, второ спираш и караш по непозволени места и трето подкупваш полицаи. 3 доста глупави и незаканни постъпки.
- Танков
- Автомобил: Golf MK1
- Двигател:
Колега, кофти история и предполагам доста нерви си изхабил... но както казваш, няма прав в тая история, всички сте виновни... конкретно за теб, не е трябвало да спираш на тротоара или по-скоро е трябвало да се огледаш... имаш късмет че не са те хванали да караш без предния номер полицаите... а самите куки няма какво да ги коментираме... те че са си искали искали са си, а като са ти казали да местиш колата ти защо я премести? пак без номер си се движил
можеше да се заядат и да те глобят... единствения ми съвет е да имасх едно на ум следващия път а чичката с колчето.. кажи му да сложи по-голямо за да се вижда
ако се дърпа... подай сигнал в общината 

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
То съвет няма как да получиш , освен един . Оплачи се за колчето и ще накарат човека да го махне (до следващият ден).
Иначе да споделя и моят случай с полицаи . Правя ПТП при което аз съм виновен (удрям такси отзад). Идва полицията и какво ми казват. Напиши , че слънцето ти е блестяло (слънце изобщо нямаше) и стоповете на колата пред теб не са се виждали. Написах го , след известно време се оказа , че не ми взимат точки , а глобата е минимална. Да , но след "подсказването" единият от полицаите си поиска почерпка , отказах да им дам . Разсърдиха ми се , но не давам пари на служители на реда. Та си мисля , че така са научени , дават им и за това продължават да си искат....
Иначе да споделя и моят случай с полицаи . Правя ПТП при което аз съм виновен (удрям такси отзад). Идва полицията и какво ми казват. Напиши , че слънцето ти е блестяло (слънце изобщо нямаше) и стоповете на колата пред теб не са се виждали. Написах го , след известно време се оказа , че не ми взимат точки , а глобата е минимална. Да , но след "подсказването" единият от полицаите си поиска почерпка , отказах да им дам . Разсърдиха ми се , но не давам пари на служители на реда. Та си мисля , че така са научени , дават им и за това продължават да си искат....
Аз едно не мога да разбера:как така удари колче на тротоара и не ти направи впечатление че си си пръснал бронята,номера и радиатора?
Ти или караш танк че да не го усетиш или не знам....

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз лично не знам защо си недоволен. След като мислиш че полицаите не са били прави да ти задържат документите просто не е трябвало да им даваш пари. Ако е трябвало да ти пишат акт за самокатастрофа (не съм запознат, не знам дали е нужно) просто ти пишат акта. След като си им дал пари значи си съгласен с тях. Не е нужно да се оплакваш сега. Ако въпреки всичко не искат да ти върнат документите има и друг начин да си ги вземеш. За другото не мога да коментирам след като и ти сам разбираш че е било неправилно
- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега ако бях на твое място щях да постъпя по "български" знам че не е правилното нещшо нот просто сме си такива
едно хубаво отмъщение ще му доиде доста добре я нещо джам долу я тва онва 

donotdisturb написа:Колега ако бях на твое място щях да постъпя по "български" знам че не е правилното нещшо нот просто сме си такиваедно хубаво отмъщение ще му доиде доста добре я нещо джам долу я тва онва
Е не....нямам думи
- Танков
- Автомобил: Golf MK1
- Двигател:
donotdisturb написа:Колега ако бях на твое място щях да постъпя по "български" знам че не е правилното нещшо нот просто сме си такиваедно хубаво отмъщение ще му доиде доста добре я нещо джам долу я тва онва
колега, нужно ли е да се правят глупости? верно че сме първобитни в много отношения ама и в тази държава има правила.. подава се сигнал в общината за това колче, ако чичката иска колче, общината трябва да го сложи, не той... ми аз така мога пред нас да заградя щото видиш ли не ми е кеф... има си правила и за да се оправим трябва да почнем да ги спазваме... поне така мисля аз...
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тая пенсия може единствено в двора си да слага колчета, ако няма такъв тогава само в апартамента си. Незаконно е.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
los_tigros написа:donotdisturb написа:Колега ако бях на твое място щях да постъпя по "български" знам че не е правилното нещшо нот просто сме си такиваедно хубаво отмъщение ще му доиде доста добре я нещо джам долу я тва онва
Е не....нямам думи
идем от село мама ви мръсна.....,

ужассссссс
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:Тая пенсия може единствено в двора си да слага колчета, ако няма такъв тогава само в апартамента си. Незаконно е.

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Пребий го и му запали колата, друго решение не виждам.
Що за тъпа тема..... ти си виновен че не гледаш къде караш и какво удряш, той е виновен ако е сложил колчето по своя инициатива.
Що за тъпа тема..... ти си виновен че не гледаш къде караш и какво удряш, той е виновен ако е сложил колчето по своя инициатива.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Какви актове какви пет лева!Този чичка сега може да го съдиш,та да го спукаш!Кой беше той та ще слага колчета!И не виждам какъв е проблема да спреш там за две минути,за да си натовариш багажа!Колкото и да съм възпитан и да избягвам физически саморазправи,ако бях на твое място и въпросният субект не ми върне номера щях да му напълня главата с гръмотевици!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
айдееее,дойдоха биткаджиите 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”