издържа ли карбоновото фолио на висока температура?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
издържа ли карбоновото фолио на висока температура?
колеги питам за уж оригиналното(щото имало и ментета много)черното карбоново фолио....та може ли да си облепя двата ауспуха на мотора-сузуки катана 600 кубика.дали ще издържи на тази доста висока температура?нещо ме съмнява,ама да питам 

- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: издържа ли карбоновото фолио на висока температура?
според мен не в никакъв случай ,температурата там е доста сериозна.ако все пак решиш да го правиш залепи едно малко парче 5 на 5см и ще видиш резултата преди да си си дал излишно парите
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз имам познат ,който си направи така гърнето.Само дето неговото грам не пареше отвън.Беше някво готино(скъпо) и отвън грам не тлееше.Обаче края където излизат газовете съм го виждал да посинява.Беше и с овита генерация с термолента.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Отговора е НЕ, защото полимерите от които е направена основата на фолиото се топят при температури около 100 градуса, а лепилата издържат дори по-малко 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
В такъв случай черно фолио на тавана на колата също отпада.
Някой мерил ли е темп. лятото на слънце на черен таван.
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа:В такъв случай черно фолио на тавана на колата също отпада.
а мерил ли си разликите в температурата на горещ таван и гореща генерация?
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
ами ако преди това ги увия с някаква термоизолационна лента и отгоре залепя фолиото?
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Аз съм виждал такъв ауспух с карбоново фолио, проблема не е никакъв, само фолиото да е наистина оригинално.
И все пак като отидеш да го купуваш, питай в магазина или там откъдето ще го взимаш, дали ще издържи.
И все пак като отидеш да го купуваш, питай в магазина или там откъдето ще го взимаш, дали ще издържи.
- apa6o
Хора, айде прочетете малко де-винила в най-общия случай се топи около 100-150 градуса, а лепилото с което е покрито фолиото се прецаква при още по-малко-тоест ако генерацията се нагрява до такава степен, че като пръснеш вода на нея, тя да се изпарява, значи уви
Всичко зависи от конкретния ауспух, а не от фолиото !
ПП То дори и истинския карбон се предава на висока температура, камоли фолиото, колкото и да е истински оригинално

ПП То дори и истинския карбон се предава на висока температура, камоли фолиото, колкото и да е истински оригинално

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Баце не че нещо ама ти май нещо си се ошашавил а ? За фолиото че ще се разлепи съм сагласен понеже съм лепил матово фолио на аспуха на пистов мотор.Преди имах гърне пак от пистак от истински карбон.......тва да ми кажеш че истинския карбон не държи на топлина мога само да седя ей тука и да се хиля като луд когато си види х.я
ОФФ:няборе не че се заяждам просто личен опит

ОФФ:няборе не че се заяждам просто личен опит

- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
само дето истинския карбон и фолиото нямат нищо общо.Аз имах една ямаха с карбонов аспух беше студен ,но при обикновенно гърне се нагрява доста .За мен е безмислена операцията
Lifeguard написа:издържа ли карбоновото фолио на висока температура?
Не...100%...
но ако държиш да опиташ, ще ти продам..

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"kaрбоновото" фолио само е оцветено като карбоново. Иначе си е обикновенно фолио, което ще стане на гъз ако го лепнеш там дет искаш.
Нали не искаме да бъркаме златото със златисто фолио а?
Нали не искаме да бъркаме златото със златисто фолио а?
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
apa6o написа:Отговора е НЕ, защото полимерите от които е направена основата на фолиото се топят при температури около 100 градуса, а лепилата издържат дори по-малко
Di-noc-а на 3м издържа до 300 градуса, ако не беше и повече.
- apa6o
Май мистейк, явно има и високотумпуратурни фолиа
ПП В официалните характеристики на фолиата от серията за която споменаваш, не се казва такова нещо http://solutions.3m.com.au/3MContentRetrievalAPI/BlobServlet?locale=en_AU&lmd=1266478271000&assetId=1258562339093&assetType=MMM_Image&blobAttribute=ImageFile
, като дори за отстраняване на фолиото се ползва нагряване с пистолет до 90 градуса
Динко, приятелю, карбона, като всеки един ламинарен композит, използва свързващо вещество, за да запази своята структурна цялост, а това свързващо вещество е епоксидна смола, която, да те светна, грам не е топлоустойчива-около 200 градуса, затова въглероден композит и високи температури никак не се понасят, пък ти какво си гледал, не ми е ясно
Затова гърнетата с карбонови части ги топлоизолират и си нямат проблеми, но пробвай да го подложиш на открит пламък и после се хили, като все едно си видял, че чур.ата ти я НЕМА 

ПП В официалните характеристики на фолиата от серията за която споменаваш, не се казва такова нещо http://solutions.3m.com.au/3MContentRetrievalAPI/BlobServlet?locale=en_AU&lmd=1266478271000&assetId=1258562339093&assetType=MMM_Image&blobAttribute=ImageFile

Динко, приятелю, карбона, като всеки един ламинарен композит, използва свързващо вещество, за да запази своята структурна цялост, а това свързващо вещество е епоксидна смола, която, да те светна, грам не е топлоустойчива-около 200 градуса, затова въглероден композит и високи температури никак не се понасят, пък ти какво си гледал, не ми е ясно

Последна промяна от apa6o на Пон 18 юли 2011 19:07, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”