Казус с домоуправител

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Казус с домоуправител

Мнениеот feikot » Сря 20 юли 2011 12:45

Така, ще се опитам да започна спокойно и да запазя самообладание. Живея в кооперация, дядо ми я е строил на времето (85 год) 5 етажна - тухла. По стечение на обстоятелствата се превърнах в домоуправител. Няколко от живущите, които са участвали в строежа се споминаха, един апартамент стои празен, друг го купиха едни мелеси (ще обясня) а трети, една възпитана жена ,която живее в Гърция.

Та да обясня случая:
Всички си плащаха добре, сметките се изчисляват на процент и членове на домакинство, не е като да кажеш, 5 лв твърдо на човек и това е. Първия етаж са с по 30% отстъпка от общата цена. Това го казвам, за да се изясни, че домоуправителя, се заема сериозно със задачата, а не е просто отбиване на номер. Пари като заплата за домоуправителя НЕ се взимат.

Жената която живее в Гърция, без да е тук, идва, оставя по 100 лв. и казва-плащам, като има нещо др да съм си платила.

Тия под мен, т.нар. мелеси,са абсолютни паразити .Ще обясня защо мелеси-Тя-смеска между турчин (по-скоро пумак) и българка, той смеска между виетнамка и американец. Но това няма никакво значение, просто да придобиете представа в какво общежитие се превърна кооперацията! Той си би шута за Англия още като дойдоха и тая преди малко повече от година си домъкна едни бичме, дето ако го ударя със сапа на брадвата, сапа ще стане на трески. Та,дължат вече над 130 лв. казват че няма да плащат, защото нямало да плащат на целия вход асансьора (само таксата е 28 лв на месец), дори и бутнал на майка ми папката като ходи да събира парите по апартаментите (а трябва те да идват) е после не го видях близо 2 седмици, май някой му беше счупил носа и ръката, ама може и да е паднал mhihi

Та, тоя наглия, сега и щерка си домъкнал тука .Преди 4 месеца ,казаха, че ще се изплатят и ще плащат само за осветление, без да ползват асансьора. Да ама не, ползват си го, даже тая малката парантия по 30 пъти на ден. А тая (мелеса) си би шута за Германия и остави бичмето със сина и и дъщеря си тука долу. Полиции се викаха, заплахи ли не бяха (преди ръката и носа :D ) сега е затишие, крие се като лалугер тоя да не го видим, че ползва асансьора, докато парантийката, даже с мен се возеше един път. Ама нищо не и казах, защото тя вина няма.

Какви са механизмите, по които мога да ги излекувам законно! Държа да е законно, другите методи са ми ясни. Мога ли със съдия изпълнител, след като не си извършва задълженията по договора за общата етажна собственост, да му иззема имущество например. Или да го накарам да плати? Каквото и да е, 1000 % съм сигурен, че има стотици подобно случаи и все някой от вас се е сблъсквал .А не е като да нямат някакви финансови средства. Просто се прави на терикат.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Казус с домоуправител

Мнениеот LILO&STICH » Сря 20 юли 2011 12:54

Имаш ли го записан въпросният в домовата книга,и като какъв?

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 20 юли 2011 13:10

Ц,няма го,сега книгата майка я била дала на него,да ходил да се вписва в общината,защото така му били казали :screwy

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 20 юли 2011 13:16

ехей,голям пропуск си направил. :lol:
Закона не задължаваше ли домоуправителите,да вписават до в книгата 15 дни след настаняването :roll:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 20 юли 2011 13:32

Не съм запознат в подробности.А аз ли трябва или той да ходи в общината ?

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 20 юли 2011 13:38

feikot написа:Не съм запознат в подробности.А аз ли трябва или той да ходи в общината ?

Ти трябва да ходиш.Нашия домоуправител сам попълни домовата книга,с всички живущи включително и животните и той си я регистрира в общината.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 20 юли 2011 13:40

ти естествено, ти и трябва да го впишеш в книгата

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 20 юли 2011 13:41

Нищо не можеш да направиш законно колега.
В моя блок сме 4 етажа по три апартамента. Нямаме домоуправител, нямаме касиер, нямаме домова книга... Единия нямало да плаща, друг плаща на добра воля, трети влиза и излиза като бей без да поздравява все едно блока е негов. Няколко човека плащаме чистачка докато другите си барат макарите. Жената чисти само до 3-тия етаж, а гъзовете отгоре чак скандали и правят що не чисти на всички (плащаме само семействата до 3-ти етаж). Гъзара от последния етаж (бея) вечно си прави некви ремонтчета и после обикаля по комшиите с една папка да си търси пари уж за общия покрив (ебах тоя покрив по три ремонта годишно без събрание, без конкурс, без нищо...)
Миналата година, комшията от долния етаж ми налетя на бой и обра тротоара с гърба си (сега не ми говори, но поне спря да зяе и да се заяжда).

Последно време сме се хванали за гушите. Ни закон, ни полиция могат да оправят нещата. С тъпанари излизане на глава няма!
Честно казано съм вдигнал ръце и не се занимавам. Чакам някой да ми подметне нещо на криво по стълбите за да го направя да падне като твоя комшия...

Потребителски аватар
BoU
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN

Мнениеот BoU » Сря 20 юли 2011 13:42

Аз знам че по някакви нови закони скорщни да ги кажя може да се сабере подписка и да се изгони този индивид от там но дали е вярно незнам така сам чувал

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 20 юли 2011 13:48

ще го изгонят и какво?
Кой ще му плаща задните задължения :roll:
Ама идомоуправителя,как не си е прочел задълженията навреме.Та да има с какво да му подкове вратата :lol:

Потребителски аватар
BoU
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN

Мнениеот BoU » Сря 20 юли 2011 13:51

Се пак ще е по добре от от колкото да чакат пари от него уж...

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 20 юли 2011 14:02

Докато живеехме в кооперацията плащахме пари за какви ли не щуротии, а нищо не се правеше.Плащахме и за чистачка, която никога не чистеше на нашата площадка.Тогавашния домоуправител си направи цялото таванско с парите на живущите.След като дойде новия се направи ограда на градинката задблоковото, саниране, вътре боядисване и какво ли не... но вече не живеем там mhihi Та мисълта ми беше, че при първият нямаше домова книга и всичко отиваше в джобчето.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 20 юли 2011 14:05

Щот ми лепнаха книгата и на ти горо говеда.А и ги нямаше тия проблеми преди.

Чух нещо за съдия изпълнител и изземане на имущество,ама лошо че не съм го вписал.Ще взема книгата после,ще го въведа,ще въведа и дъщеря му като кучка,а жена му като папагал и работата спи.Писна ми вече,де викаш,точно бей,ама той тоя има и някакви отклонения,стои стои и вика :063: припадал съм от смях,като извика и аз му извикам отгоре.Ама не става така,тука чистачка нямаме и като се чисти,се започва от моя етаж (последния) и ние измием,после подхващат от долния и т.н.,ама разбира се мързеливото паве,не извади 2 кофи вода да измие и вечно реве,че всичките боклуци от нас оставали на неговия етаж...както и да е,това са битовизмите на сегашното време...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 20 юли 2011 15:17

Наемете си фирма професионален домоуправител, тя си се занимава и издирва длъжниците ... при нас е така

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 20 юли 2011 16:45

То така трябва да стане.Мен ме боли фара,така или иначе си плащам,ама тия селяни ще го ядат.Сега взимам книгата и го въвеждам в нея.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”