Пир по време на чума

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Пир по време на чума

Мнениеот sam_boha » Съб 23 юли 2011 17:54

Колеги, поставих това заглавие, защото ми се видя прекалено силно 'Мародерство БГ формат".
Родом съм от гр. Кнежа, работя на друго място, но така или иначе се прибирам за по няколко дни. Бях и когато онзи ден се разрази "тайфунът", които, както знаете, направи бая бели.
И по нашите покриви имаше поражения и се наложи да направим бригада, както и да е, ремонтирахме си каквото трябваше.
На детската градина, която е малко по-нагоре по улицата, покривът (от Ондулин)беше отнесен и разхвърлян по дворовете на квартала. Имаше си бригада, събраха го и "складираха" кое здраво, кое не толкова платна в двора на учреждението. Всичко за момента е наред. Минали са два дни, чакат се експертни оценки, застраховки и т.н.
Обаче ... днес гледам двама съседи влачат с една количка платна от детската градина :shock
Викам : Това кой ви го даде? Събота е, не вярвам директорката да е там...
Те: Абе, това вече не трябва, нали ще има платят .... бла, бла глупости.
Много ме доядя. Това си е мародерство, по време на бедствие ти да крадеш.
Единият си направи покрив на кучето, а другия си ги складира за зимнина.
Чудя се аз ли не съм наред, те ли?!
Представяте ли си ако това го беше направил някой в Япония по време на авариите?
Много болно ми стана, това ли сме ние като народ... Боже, заслужаваме си всичко...
Вие как виждате случая? Мародери ли са или са просто комбинативни персони?

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Re: Пир по време на чума

Мнениеот Volkov » Съб 23 юли 2011 18:12

sam_boha написа: Много болно ми стана, това ли сме ние като народ... Боже, заслужаваме си всичко...

Да крадеш "Ондулин" от покрив на детска градина едва ли може да се нарече "пир" ама хайде...
Във всяко стадо си има мърша - лошото е, че в нащо мършата е повече!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 23 юли 2011 18:15

Подай сигнал в полицията. Ако си наистина толкова съвестен гражданин това е процедурата. Викаш полицията и посочваш с пръст извършителите. Така или иначе доказателствата са в дворовете им..

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 23 юли 2011 18:21

Ludia написа:Подай сигнал в полицията. Ако си наистина толкова съвестен гражданин това е процедурата. Викаш полицията и посочваш с пръст извършителите. Така или иначе доказателствата са в дворовете им..

:да: death death death :evil:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 23 юли 2011 18:29

Volkov написа:
sam_boha написа: Много болно ми стана, това ли сме ние като народ... Боже, заслужаваме си всичко...

Да крадеш "Ондулин" от покрив на детска градина едва ли може да се нарече "пир" ама хайде...
Във всяко стадо си има мърша - лошото е, че в нащо мършата е повече!

Не толкова самата кражба (което също си е кофти работа) или пък, че е Ондулин. Не там е проблемът. Той се състои в това, че крадът по време на бедствие, слава Богу не на национално ниво, но на регионално....
Това е мародерство. Все едно когато в Япония ставах поразиите, няколко "предприемчиви" люде да почнат да мъкнат телевизори, касетофони и злато от витрините в суматохата. Разбира се злато, атомноа авария, земетресение от една страна и Ондулин, детска градина и вятър от друга не са развностойни, но ... или пък са. Това е като малко изнасилен.Важно е, че липсва съзнание, а тогава, според моите разбирания, трябва принуда.

Подай сигнал в полицията. Ако си наистина толкова съвестен гражданин това е процедурата. Викаш полицията и посочваш с пръст извършителите. Така или иначе доказателствата са в дворовете им..

Аз попитах комшиите и те казаха, че им е позволено... В понеделник ще ида до директорката на градината и ще я попитам дали е дала разрешение на някого за "разчистване" на "непотребни парчета".

Последна промяна от sam_boha на Съб 23 юли 2011 18:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 23 юли 2011 18:31

Странно е че се очудваш. Аз познавам човек, който беше откраднал електрическия кабел към къщата си посред зима, а имаше дете на 2 години.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 23 юли 2011 18:36

kaiser666 написа:Странно е че се очудваш. Аз познавам човек, който беше откраднал електрическия кабел към къщата си посред зима, а имаше дете на 2 години.

Вечерта, когато бурята вече спря, имаше изпочупени циментови стълбове, нямаше ток телефон, нет, кабелна и т.н. Полицията се занимаваше главно с едни хора, дето сечаха жиците по земята от падналите стълбове. Тези хора ние ги наричаме всякак, а ето че ние сме същите (по-скоро някои).

Последна промяна от sam_boha на Съб 23 юли 2011 19:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Съб 23 юли 2011 19:01

kaiser666 написа:Странно е че се очудваш. Аз познавам човек, който беше откраднал електрическия кабел към къщата си посред зима, а имаше дете на 2 години.

как така е откраднал от себе си? mhihi

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 23 юли 2011 19:24

Кофти е,но да кажа,че точно в Япония по време на бедствието,аварията в АЕЦ и в суматохата имаше огромни масови обири на затворени магазини и мародерство eusa

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 23 юли 2011 19:27

извод:
не е до народ, държава или друго-до човека е.
не сме по долу от цял свят. всички са и боклуци и много свестни. навсякъде.
стига с тоя негативизъм!
колегата-обади се в полицията. ако им е разрешено-нищо няма да им се случи.
мисля че си длъжен!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 23 юли 2011 19:30

Кофти материал... Крайно време е да детонират АЕЦ козлодуй и от БГ да не остане нищо :)

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 23 юли 2011 19:31

godfadar написа:Кофти е,но да кажа,че точно в Япония по време на бедствието,аварията в АЕЦ и в суматохата имаше огромни масови обири на затворени магазини и мародерство eusa

Аз се сещам, че коментираха, че 10 дни, да речем, след авариите е имало обран клон на банка, но само един човек е бил взломаджията, видяли го на камера ли, не си спомням. Вероятно и други случаи е имало, но не е било като в играта Гранд Тефт Ауто (свободен превод: Кради, Бий, Е^и). А имам неприятното чувство, че ако стане подобно нещо, нашите хора ще направят "УДАРА".

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Съб 23 юли 2011 19:33

Чакай да направят и Белене, та направо и 2те да ги думнат.Така резултата ще е сигурен mhihi .

Иначе идиоти бол...

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 23 юли 2011 19:34

vaskoto1 написа:извод:
не е до народ, държава или друго-до човека е.
не сме по долу от цял свят. всички са и боклуци и много свестни. навсякъде.
стига с тоя негативизъм!
колегата-обади се в полицията. ако им е разрешено-нищо няма да им се случи.
мисля че си длъжен!

Абе, така е, ама ,как да кажа, потресен съм. Досега не бях виждал как свестни, възрастни мъже да грабят, прикривани от бедствие. Пресилвам грабене и бедствие, става въпрос за три листа Ондулин, но ... принципно е. Ако имаше друго навън и другото щяха да свият.

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Съб 23 юли 2011 21:02

godfadar написа:Кофти е,но да кажа,че точно в Япония по време на бедствието,аварията в АЕЦ и в суматохата имаше огромни масови обири на затворени магазини и мародерство eusa

все пак българи има навсякъде какво се учудваш :twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”