Оплакване от Вносител на бебешки колички на фирмата ABC

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Оплакване от Вносител на бебешки колички на фирмата ABC

Мнениеот djshomi » Чет 11 авг 2011 17:54

Първо към администратора ако не е за тук да я премести.
Искам да се оплача от официалния вносител на детски колички АБЦ дизайн на цената на голф двойка дет са за да имате едно наум и да дадете съвет.
Имаме количка от съответната марка от която сме супер доволни.
Имах неблагоразумието да я използвам като товарна за да смъкна багажа от колата и се счупи пантичката за позициониране на крачетата.
След отиване до офицалният сервиз и представител за България още с влизането ми ми поискаха гаранционна карта и не се държаха подобаващо с един техен клиен на които не искат явно да вземат парите .Не притежавам гаранциона карта понеже количката е купена втора употреба пък дори и да е нова кой си пази документа за детска количка 6 години тъй като е изгледала 2 деца и сега 3 но хората от които я купихме отдавна са я изхвърлили .Те излизат с номера че може да е открадната и за това не може без карта . Но кои краде детска количка с зимен , летен кош , чадърче и чанта и дъждобран. Но те си държат на тяхното
Давайте предложения към кои мога да се обърна за отказана услуга.Току що писах на производителя в Германия дали ще помогнат не знам, звънях на комисията за защита на потребителите но от там казаха че не могат да помогнат .Утре ще се пробвам да си запиша среща с търговският директор.Няма да ги остава така нещата за 20 лв да дам 400 за нова количка.Луда работа.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Оплакване от Вносител на бебешки колички на фирмата ABC

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 11 авг 2011 18:01

И от какво се оплакваш точно че не схванх? Ти я ползваш за ремарке па те гадовете не искат да я оправят гаранционно при положение че е само на 6 години

Последна промяна от group® на Чет 11 авг 2011 18:21, променено общо 1 път.
Причина: Абе ти ще спреш ли да 'цапаш' в тоя форум? Няма форум за тролове? Хвани и чети първо!!!

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 11 авг 2011 18:05

Не е гаранционна искам да си платя за ремонт но без гаранционна карта не може че може да съм я откраднал.То все едно да отидеш в порше с голф 2 и да ти искат всички документи за покупка на колата от магазина дето си я купил" фактура , касова бележка ,гаранционна карта и тн."за да ти продадат резервна част или да ти я отремонтират

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 11 авг 2011 18:35

Колега не мога да ти кажа към кой да се обърнеш, но мога да ти споделя същия случай с Хаук и Малечко.
Явно има много пари в тези бебешки работи бизнеса е тежък.

Купих нова количка на Хаук от Малечко.
Дадоха ми всички документи (гаранция и касава бележка) и не са ме предупредили за нищо.
След по-малко от година пада еддното колело. Загубваме го.
И аз отивам в Малечко да искам да си закупя колелото. Не ми се търсят документи, не ми се занимава с нищо.
Само да ми кажат, къде и как да си го платя и край.
Да ама не.
Къде е гаранцията, касова бележка?!?
Казвам им, че макар да е в гаранция, не искам гаранционно обслужване, а просто да си го купя. Даже сам ще си го монтирам.
Не!
Искаме документи, такива са изискванията на вносителя.
Недоумявайки цялата ситуация, им поисках контакти на вносителя.
Фирмата е в Пловдив и ведна им се обадих.
Нямам представа с каква жена говорих, на какъв пост, но ми обясни, че такива били изискванията на шефа и към дистрибуторите, но държа много любезно и ми каза, че ще ми го набавят.
Затова и не се разправях.
Жената ми прати колелото за 10лв и на другия ден беше при мен.

Не разбирам как магазина, откойто съм купил две колички, легло и още куп неща (поне голф 4 съм им оставил :evil: ), не защитават интереса на клиента си?!
Логически не ми се връзва.
Е поне знам какво да питам и къде да не ходя друг път ;)

п.с. темата е от полза за бъдещите татковци :lol:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 11 авг 2011 18:43

Сервиза си е техен и те си определят правилата това че на някой не му харесват си е негов проблем :idea:

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Чет 11 авг 2011 18:53

странна работа! проблема е в самите вносители явно! ако работехме с тях щях да ти съдействам, но те работят само с определени магазини в различните градове! представителя за Варна е до нас, мога да питам нямат ли го чарколяка! пусни една снимка какво точно се е счупило, да поумуваме няма ли да свърши работа част от друга количка! иначе без документ КЗП май няма как да се намеси, не съм сигурен!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 11 авг 2011 19:04

Тънкият момент тука е, че нямат интерес да ремонтират, за да върви продажбата на нови. :beat_butt2

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 11 авг 2011 19:09

Ljubon написа:Тънкият момент тука е, че нямат интерес да ремонтират, за да върви продажбата на нови. :beat_butt2

Според мен е това + борба с други вносители.
Каквото и да е, не виждам причина потребителите да страдат.
Айде вносителя е ясно, че му е в интерес това.
Но на продавачите, магазините ...
Реално само губят така.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 11 авг 2011 19:21

ЗА КЗК пробвах казаха че щом не е гаранциона няма да се месят.Иначе за реална снимка чак другата седмица че жената отиде на село за сега закрепих проблема колко да има количка.Иначе се сетих сега като каза че по морето виждах подобна на бертони гледах в интернет и се води карера.Маи и до бертони ще ходя утре.Ето снимка на това дето търся .

http://djshomi.snimka.bg/other/kolichka.613108

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 11 авг 2011 19:26

Вносител, представител вече няма такива неща. От производител в ЕС имаш право да си купиш каквото ти трябва от всяка една държава от съюза. Не ти продават или ти го дават скъпо - може да си го купиш отвсякъде. Производителя според мен би трябвало да помогне :да:

П.С. В интернет търси ли частта?

Потребителски аватар
yori
Контакти:

Мнениеот yori » Чет 11 авг 2011 19:35

djshomi написа:ЗА КЗК пробвах казаха че щом не е гаранциона няма да се месят.Иначе за реална снимка чак другата седмица че жената отиде на село за сега закрепих проблема колко да има количка.Иначе се сетих сега като каза че по морето виждах подобна на бертони гледах в интернет и се води карера.Маи и до бертони ще ходя утре.Ето снимка на това дето търся .

http://djshomi.snimka.bg/other/kolichka.613108

колега, отивай при Бертони, май им е на Илиенци склада и си вземай бутона, 4-5 лева, не повече! кажи им само да ти го дадат с нитове, че да не търсиш! разнитваш - слагаш - занитваш и си буташ!

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 11 авг 2011 19:43

Ще пробвам утре и ще пиша.Намерих им адреса и са ми супер близко ма аз да ходя до другия край на софия при некакъв вносител дето се мисли за бог.Трябва малко размисъл и получих от теб съвета дето ми трябваше.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 11 авг 2011 20:36

Има сервизи които работят с марките само в срока на гаранцията. :idea: Може да нямат ресурс за извън гранционни ремонти, може и да нямат договор с вносителя за това. Трети вариант - може да не им се занимава просто. По-скоро дистрибутора може да търсите за определена резервна част, в случай, че желае да ви я внесе/продаде.. (АКО е дистрибутор на място не би трябвало да е проблем). За сервизите обаче не е така.. Имал съм подобни случай със сервизи и дистрибутори на специализирана електроника.. не е само при бебешките работи.

Най-добре е да се говори директно с производителя ако възникне проблем с доставка на дадена резервна част.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Чет 11 авг 2011 20:41

И аз имам подобен опит с "официален вносител". Преди време исках да си купя батерия за един апарат Фуджи, купен от чужбина и като писах на вносителя ми отговориха че щом не е купен от тях няма да ми продадат батерия :shock

Потребителски аватар
yori
Контакти:

Мнениеот yori » Чет 11 авг 2011 21:26

колеги, навлизате в съвсем различни сфери на размисъл! при бебешките артикули няма такива филми! вносител може да ти помогне ако иска! по - сериозните имат внос през месец или два, германеца или китаеца всичко ще ти изпрати! да не говорим за резервни части, които се поддържат на склад! всичко е до желанието!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”