За Българската администрация ....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

За Българската администрация ....

Мнениеот lyubobg » Сря 04 окт 2006 16:07

Преведох по погрешка 1 такса в СУ, не е важна причината, важен е реда по който я възстанових.

Ден 1 звъня по телефона - ами подайте молба до ректора
Ден 2 Подавам молба в ректората. Там ми казват - след 1 седмица в финансовия отдел да си вземете парите - брех учудих се колко бързо и лесно вземаха решение
Ден 3 - след 1 седмица отивам там. Ааа ма тука няма никва молба, май още няма решение. Елате след 1 седмица
Ден 4 - след още 1 седмица - миии още няма решение, проверете в деловодството кво става..
Деловодството - ами вървете в 239 стая да питате..
Стая 239 - ааама моля ви се - днес не е приемен ден, днес е ПЕТЪК
Ден 5 - в понеделник. Ами изчакайте, г-жа Атанасова я няма.
Все още е ден 5 чакам.. - ами тя няма да дойде елате утре.
Ден 6 (утре) - Ами нея пак я няма, вие за какво бяхте всъщност че забравих? Попитах ги защо като съм подал молба с всички документи решението още не е ясно и за какво аз аджеба трябва да стоя и да се срещам с въпросната госпожа началник отдел студенти - "ами за да обясните случая" - сякаш не съм го обяснил в молбата..
Поисках телефона да се обадя, защото не ми се идва 7-ми път..
ден 7 - г-жа Атанасова отново я няма, звъннете утре
ден 8 - ЕВАЛА - Г-жа Атанасова - ама кой ви прати при мен и защо?
Молбата ако е подписана се намира при деловодството, просто нямате работа с мен...
Ден 8 - Секретарката на ректора - ами звъннете на главния счетоводител
Ден 8 - Счетоводителя - ами аз съм я подписала там където сте я подали си я вземете и после в паричния салон
Ден 8 - отново секретарката - амиииии да, права е счетоводителката вървете в деловодството и там си вземете молбата и после в паричния салон.
Ден 8 - деловодството - ами няма нужда да идвате при мен за молбата, директно в паричния салон
Ден 8 - в паричния салон - я да видим за кво става въпрос и дали има решение (а то написано върху молбата.. ) - ааа да има(каква изненада) ... удържаха ми 10% такса администрация и си получих парите :lol: :x :x :shock

Резултата - 19 дни чакане и 8 дни ходене, т.е. поне 8 часа труд....

Как не се изнервих и аз не знам, просто на моменти се смеех на простотията като олигофрен :lol: :lol:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 04 окт 2006 16:39

аз ако бех :076: :083:

еми такава си ни е администрацията уви.....а в Европа сме тръгнали, гледай ни сейра тогаз

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 04 окт 2006 16:54

Не е само там. Нещо подобно беше и при мен, когато трябваше да си взимам парите за тотал щета от Булстрад. Проблема дойде от това, че имах и други малки щети, които не бяха ги дозастраховали, а бях отбелязал да се дозастраховат (ако не са дозастраховани, вадят сумите, която е изплатена досега от тотал щетата).
Резултата - 3 месеца въртене на телефони, 10-на пъти ходене до офиса им, попълване на молби до изпълнителния директор и т.н. В крайна сметка ги знаех всичките им инспектори по имена (3 пъти си прехвърлиха щетата от един на друг), както и работното им време :wink:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Сря 04 окт 2006 17:17

Ами в раздела кой къде работи съм писал и можеше да се обадиш! Щяхме да свършим работата безпроблемно! Четете и питайте бе хора! Нали затова сме в тоя форум :D

VANKATA
Автомобил:
Двигател:

администрация

Мнениеот VANKATA » Сря 04 окт 2006 19:51

Нема а се пуашите.Преди 5/пет-да не се бърка с 50/ реших да си узаконя "семейния" бизнес.Трябваше да вадя акт16/разрешение за ползване/ на малко шивашко ателие.Когато отидох първия път при гл.архитект за да ми каже какъв е редът, останах с впечатлението,че работата ще стане за няколко седмици :lol: .Връчиха ми лист със изисквания,който съдържаше 73 точки :cry: .Трябваше да обиколя почти всички държавни инстанции за издаване на необходимите документи.Събирането на тези документи ми отне "само " година и половина.Утвърждаването на тези документи от гл.архитект отне още около година.През това време имаше конкурс за нов гл. архитект,
затова се забави разрешението.И така след близо 3 години се сдобих със заветния документ,който в нормалните държави се издава за около 2 месеца.Вчера чух по телевизията как Малкия Мук обяснява,че админисрацията ще издава документи за по-малко от 20минути.Айде нема нужда.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 04 окт 2006 19:56

цялата администарция ние такава. подадох си данъчна декларация март месец и днес ми се обадиха да отида да подпиша някакъв акт за връщане на парите, 6 месеца им трябва да си свършат работата при срок от 45 дни по закон.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 04 окт 2006 21:39

handycam написа:цялата администарция ние такава. подадох си данъчна декларация март месец и днес ми се обадиха да отида да подпиша някакъв акт за връщане на парите, 6 месеца им трябва да си свършат работата при срок от 45 дни по закон.

Хаха с този акте е голема смешка...
Отиваш да подпишеш, че си съгласен да ти върнат едиколко си изчислени лева...

под предлог.. да потвърдиш сметката ;)
ако мине..
При мен операцията трая около месец и половина.. наистина в срок ;)

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 04 окт 2006 22:10

Думата Администрация в България не се ползва по предназначение и има съвсем различен смисъл.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 05 окт 2006 7:34

ох недей разказва такива обезпокоителни случки бе....аз вчера преведох пари за билети за Вердер-Левски, ако случайно се окаже, че билетите са свършили и трябва да си търся парите - не ми се мисли :evil:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 05 окт 2006 8:45

това е частник бре не се стряскай! говориме за държавна администрация...

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 05 окт 2006 10:24

по-нагоре някой се оплакваше от булстрад. И те ли са държавна администрация? Някои частниците са същите шматки.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”