Идеи за собствен бизнес с 50k?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Идеи за собствен бизнес с 50k?

Мнениеот xploda » Нед 14 авг 2011 18:20

...но такъв с възможно най-малък риск т.е. вариант примерно с борсови игри е абсурден. Трябва ми нещо с постоянно въртене на парите - примерно днес прибирам оборот, утре зареждам т.е. да знам, че ако закъсам до няколко дена ще имам някакви пари. Вариант за бизнес от сорта на ден година храни не ме устройва. Партньорство, сътрудничесто и т.н. също. Смятам да се отдам изцяло на бизнеса т.е. без излишни служители. Счетоводител и такива по-специфични са изключение разбира се.
Засега съм се ориентирал към откриване на аптека. Ако някой има опит специално с тва или знае какво е необходимо...
Други идеи, насоки са също добре дошли :beer

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: Идеи за собствен бизнес с 50k?

Мнениеот stoi4o.d » Нед 14 авг 2011 19:00

Смятам да се отдам изцяло на бизнеса т.е. без излишни служители.Засега съм се ориентирал към откриване на аптека

Щом искаш да си сам без други служители,свен ако не си завършил фармация,не може да отвориш и работиш в аптека!

Магазин за хранителни стоки,алкохол и цигари :да:

Едит - Вече държавата ще разрешава отваряне на аптека
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=833272
:beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 14 авг 2011 19:08

Не съм специалист в областта ,но мисля че с 50 000 в най-добрия случай ще стигнеш до малка дрогерия но аптека.....едва ли !

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Нед 14 авг 2011 19:24

Ако ще работиш със здравната каса, само там ти трябват към 20 хил.лв.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Нед 14 авг 2011 19:31

Виждам че си от Шумен. Ами там като бях зимата с една мацка и и трябваше ново белио и малко дрешки (инцидент с една чаша кафе) и беше ебати мъката да намерим в този град нещо читаво за претенциозната кифла. Някакви маркови дрешки + козметика около хотела Мадара (така мисля се казваше) че има само 2-3 магазинчета с едно и също вътре( нишо интересно за 20 годишна предизвикателна мацка с самочуствие и пари). Не искам да засегна съгражданите ти , а просто казвам че за седмица там ми се скъсаха нервите с тея дрехи и магазини и накрая - Велико Търново и се оправиха нещата.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Нед 14 авг 2011 20:10

Идеята с магазин за козметиката е много добра,все пак има доста жени,а и ако има и мъжка козметика имаш и от двата пола клиенти,а и можеш сам да си продаваш стоката ;)

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 14 авг 2011 21:16

xploda написа:...но такъв с възможно най-малък риск т.е. вариант примерно с борсови игри е абсурден. Трябва ми нещо с постоянно въртене на парите - примерно днес прибирам оборот, утре зареждам т.е. да знам, че ако закъсам до няколко дена ще имам някакви пари. Вариант за бизнес от сорта на ден година храни не ме устройва. Партньорство, сътрудничесто и т.н. също. Смятам да се отдам изцяло на бизнеса т.е. без излишни служители. Счетоводител и такива по-специфични са изключение разбира се.
Засега съм се ориентирал към откриване на аптека. Ако някой има опит специално с тва или знае какво е необходимо...
Други идеи, насоки са също добре дошли :beer

Добре, наистина се чудя дали се бъзикаш или сериозно питаш?!
Нека разгледаме, какво всъщност питаш/казваш:
- имаш 50 бона. ОК, ама хвалиш ли се, имаш ли ги, на заем ли са ... ?! Ще попиташ какво значение има?! Еми ако се хвалиш - заключвам темата, ако ги имаш е едно, ако са заем - друго, съвсем друго!!!!
- най-малък риск?!?!? WTF?!?!? Приятел, какво е риск? Имаш ли идея? А знаеш ли риска, колко се променя, ако в предишната точка си избрал - заем?
- 'днес прибираш, утре зареждаш' - ти сериозно ли? И, ако ти 'дотрябва/закъсаш' да си вземеш - и пак - 'Ти сериозно ли?'
- питаш във форум за автомобили за идея, а не искаш служител/и и сам да си въртиш всичко - WTF. Аз ако ти кажа да пастираш коли - ти ще започнеш ли? А както ти казват - дамско бельо и козметика ...?!?! Или си да Винчи, или си мислиш, че специалистите са измислица на комунизма, разработена от капитализма, за да лапат роднините на заможни хора. Колега ще ти го болдна, пък дано ти е от полза - 'Бизнесче' е дума с много изкривено значение, благодарение на прехода! В един съвременен свят, ако не знаеш какво правиш и нямаш 'заможни роднинки' - гориш, като факла! Махам болда, но е също толкова важно - идеята е една част от всичко и само тя може да струва много. Надали някой тук ще ти даде гениална такава, а и дори да го стори - се иска мнооооого за да я приложиш - най-малкото да разбираш наистина много от конкретната свера. С 50к не можеш да платиш половин идея и дори 1/1000 от опита и знанията за съответния бранш!
- аптека - не те познавам и не знам, с какво се занимаваш, но си нямаш на идея що за бизнес е това. Аптека с 50к ... сори. Аптека без да си фармацефт ти или твой роднина, готов да помогне - сори. Аптека без някоя и друга сериозна връзчица - сори. Само ще те питам - знаеш ли колко време се разработва такъв обект, камо ли аптека?
- имаш два града в профила си и ние трябва да хвърляме бобец, за да разберем къде аджеба си се насочил. Разликата м/у София и Шумен за 'бизнес с 50к' е доста, доста, достаааа голяма!!!

И сега сериозно - ако са твои париците ги вложи в едно хубаво (средна хубост ще е, но става) образование с доста допълнителни курсове и проекти! Поне ще разбереш, какво да правиш ;)
Ако не са твои - сори ама от самото ти наивно питане оставам с убеждението, че ще се вътриш доооста!
Внимавай - въпреки тона си, съм добронамерен ;)

п.с. за съветите даже няма да си отварям устата mhihi
Желая ти успех, каквото и да захванеш ;)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 14 авг 2011 21:24

това не са малко и всъщност са малко пари за старт -първите няколко години се работи за репутация освен това има и конкуренция и пазарна икономика
съвети също не давам за определн бранш ,но с каквото и да се заемеш трябва да си в час отвътре с нещата
успех :wink:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 14 авг 2011 21:25

10 000 души да пишат, 10 000 различни мнения ще видиш !!!
Ако имаш парите, в което много се съмнявам, хващай се с това което умееш и можеш най-добре!!!

Успех от мен :wink:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 14 авг 2011 21:28

Ето това беше отговора! :bowdown Автора може да спомене поне какво е завършил,някакви познания,спецификация.....И къде ще да е този бизнес!50к са и малко и много пари,зависи от къде ще го погледнеш!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 14 авг 2011 21:43

Аз , ако нищо не разбирам (автора не посочи какво може да прави без служители , а малко темата звучи сякаш си търси съдружник ... както и да е :) ) , но имам 50 бона бих организирал едно оклосветско пътешествие на семейството си .... или ако не стигат - на Европа поне . Не се шегувам :да: .

Иначе в женската суета е добре да се инвестира , има много кифли с още повече балъци покрай себе си да плащат mhihi , аз на такива кифли им викам иначе ....

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Нед 14 авг 2011 21:51

group® написа:Добре, наистина се чудя дали се бъзикаш или сериозно питаш?!

Сериозно...колкото сериозно може да бъде в авто-форум.

group® написа:- имаш 50 бона. ОК, ама хвалиш ли се, имаш ли ги, на заем ли са ... ?! Ще попиташ какво значение има?! Еми ако се хвалиш - заключвам темата, ако ги имаш е едно, ако са заем - друго, съвсем друго!!!!

Да бях казал 50мил. да се хваля, ама 50к....какво му има за хвалене? Но ако толкова много ти пречи темата трий/заключвай(няма да ти е първата ми необосновано заключена тема), само недей заплашва, щото предполагам си наясно, че ефекта е нулев :wink:

group® написа:- най-малък риск?!?!? WTF?!?!? Приятел, какво е риск? Имаш ли идея? А знаеш ли риска, колко се променя, ако в предишната точка си избрал - заем?

ВЕрвай ми, много добре знам какво е риск и как се променя в зависимост от различни условия.

group® написа:- 'днес прибираш, утре зареждаш' - ти сериозно ли? И, ако ти 'дотрябва/закъсаш' да си вземеш - и пак - 'Ти сериозно ли?'

Да, сериозно. Ако беше погледнал по-внимателно(което виждам, че не си направил, не че се учудвам де) щеше да видиш, че го давам тва, като пример само, за да се изясни малко по-добре какво се търси.

group® написа:- питаш във форум за автомобили за идея, а не искаш служител/и и сам да си въртиш всичко - WTF. Аз ако ти кажа да пастираш коли - ти ще започнеш ли? А както ти казват - дамско бельо и козметика ...?!?!

Ти да не би случайно да искаш да ми кажеш, че всички фирми създадени с по няколко съдружници и няма нито една фирма, притежавана от един единствен човек? Щото ако е така ще ме избие леко на смях.
Ако не си забелязал(за пореден път) питам за идеи, информативно. Не казвам ела ми кажи сега точно кое, колко, как да направя.

group® написа:- аптека - не те познавам и не знам, с какво се занимаваш, но си нямаш на идея що за бизнес е това. Аптека с 50к ... сори. Аптека без да си фармацефт ти или твой роднина, готов да помогне - сори. Аптека без някоя и друга сериозна връзчица - сори. Само ще те питам - знаеш ли колко време се разработва такъв обект, камо ли аптека?
- имаш два града в профила си и ние трябва да хвърляме бобец, за да разберем къде аджеба си се насочил. Разликата м/у София и Шумен за 'бизнес с 50к' е доста, доста, достаааа голяма!!!

Че си нямам на идея, нямам си и кво? Не трябва да питам/разучавам ли :screwy И аз не те знам с кво се занимаваш, ама леко(да не кажа и много) си заблуден относно аптеките специално. 50к може и да не стигат за аптека, но определено не ти трябва нито твой познат, нито роднина, нито каквито и да било връзки за да откриеш аптека. Че може да стане по-лесно и бързо с тяхна помощ - може, но да кажеш "без тях - сори" тц, не позна просто. Говоря ти от лични наблюдения.

group® написа:И сега сериозно - ако са твои париците ги вложи в едно хубаво (средна хубост ще е, но става) образование с доста допълнителни курсове и проекти! Поне ще разбереш, какво да правиш ;)

Ако все още не си разбрал парите са мои да. Образовал съм се доста и имам няколко следдипломни квалификации.

group® написа:Внимавай - въпреки тона си, съм добронамерен ;)

Не виждам за какво трябва да внимавам. Пак казвам - с подобни виртуални заплахи не знам ква ти е целта, ама отсега ти казвам, че няма да постигнеш ефекта, който търсиш. А, да и сииииииилно се съмнявам, че си добронамерен. Заплашваш със заключване, а самият ти спамиш. Задаваш 1001 несвързани с темата въпроси и даже едно "кирливо" мнение не каза по въпроса.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 14 авг 2011 22:01

Изображение

няма аз да ти заключа темaта и няма да карам друг да го прави!
Дерзай!

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Нед 14 авг 2011 22:13

ако искаш да чуеш, ще чуеш, няколко пъти съм фалирал - всеки път с готови кинти който са точно за малък бизнес като теб, досега което ми се е случило правилно съм почвал с дискотечни пари.

Потребителски аватар
sib3k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sib3k » Нед 14 авг 2011 22:21

Взимай един R32 и си пъркай и тва е :D .
Сега сериозно не каза наистина в кой град искаш да се развиеш но където и да е вярвай ми работя в магазин за цигари и хранителни стоки и мисля че навсякъде ще върви където и да се намираш а ако имаш връзки да вземеш някой обект в голям магазин примерно хипермаркет или мол където да влизат повечко народ ще ти върви доста добре.Няма да станеш милионер но е сериозен бизнес.Давам само идея.Успех колега.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”