Колеги и колежки,
ако имате някой познат, роднина, който не се справя добре с въртенето на волана или спада от типа "неделен шофьор", или някой от вас е такъв. Моля обърнете внимание на тези хора, че улиците на София, са малки, тесни, булевардите не стигат за трафика (има и градски транспорт). Като минават покрай катастрофа да не спират да гледат, ами да карат напред и да не причиняват задръстване, и без това то такова съществува вече. Да спазват знаците за предимство, пускайте хората които се мъчат да се престроят спокойно пуснали мигач и чакайки някой добър самарянин да ги пусне. Целта на занятието не е да се избиваме по улиците, а просто да отидем до нашата дестинация. Регулирайте си фаровете. Научете регулировчика ако все още не го знаете, има всичко на всичко няколко положения на завъртане. Пускайте ги тия мигачи, хората не са врачки за да разберат какви намерения имате. Те/Вие може да знаете какво ще направите, но аз карайки зад вас си нямам и на идея. Спирачката (средния педал при ръчна скоростна кутия, или левия при автоматична скоростна кутия) е за спиране, не за игра и да се кефите "тоя как ли ще реагира ако му присветвам със стоповете". Спазвайте дистанция. На светофара се тръгва на ЗЕЛЕНО. На пешеходна пътека ако има хора то се спира и се пропускат пешеходци. Велосипедистите са част от трафика, пазете ги! Вие сте в ламарина а те "голи". Ако бързате за някъде, недейте! Няма да стигнете по-бързо, ами по опасно. Пазете се вие, по този начин пазите и останалите покрай вас. Мъка е с това движение, нека сами си улесним живота. Ако ние не сме по толерантни към останалите водачи положението ще е трагично. Бъдете толерантни към останалите, и те са хора и отиват на някъде като вас. Ако ние не се вземем в ръце и не си променим маниерите на шофиране, и статистиката няма да се промени.
обръщение към вас колеги - Нека стигнем!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
обръщение към вас колеги - Нека стигнем!
Последна промяна от Bobi_S13 на Съб 02 окт 2010 10:43, променено общо 3 пъти.
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Re: обръщение към вас колеги ( София)
Напълно подкрепям 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Аз да добавя само, че се включва на скорост (за ръчните скорости) когато светне червено на пешеходния светофар или когато светне жълто, а не когато светне зелено 

Последна промяна от hooligans на Пет 01 окт 2010 20:27, променено общо 1 път.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Аз до колкото разбирам, автора на темата апелира за толерантност.
Но май ще стане така, че некадърниците ще се познаят в думите му и ще почнат да подскачат
Но май ще стане така, че некадърниците ще се познаят в думите му и ще почнат да подскачат

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Преди да пишете коментар прочетете апела на колегата.
Ако все още ви се иска да дадете коментар пак прочетете този път внимателно.
Ако все още Ви се пише, каквото и да било...случая е безнадежден.
Ако все още ви се иска да дадете коментар пак прочетете този път внимателно.
Ако все още Ви се пише, каквото и да било...случая е безнадежден.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Напълно подкрепям !!!
Само да напомня :
В кръгово движение ВИНАГИ се дава мигач...
Мигачът не е за красота,а за да се използва...
Само да напомня :
В кръгово движение ВИНАГИ се дава мигач...

Мигачът не е за красота,а за да се използва...

- hooligans
Re: обръщение към вас колеги
И да добавя още нещо за пешеходците...
Моля, не пресичайте улицата като мърди и не пресичайте по диагонал, защото бавите водача, който е бил така добър да Ви пусне, бъдете малко по-бързи
Моля, не пресичайте улицата като мърди и не пресичайте по диагонал, защото бавите водача, който е бил така добър да Ви пусне, бъдете малко по-бързи

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
На пешеходна пътека ще пресичам точно с такава скорост, с която си пожелая. Дори понякога нарочно пресичам като мърда защото ВСЕ НЯКОЙ БЪРЗА НА НЯКЪДЕ и 10-те секунди толкова много го забавят, че си изтърва всякакви срещи особено след като вече е закъснял с половин час за тях. На пешеходна пътека ще си пресичам както си искам, защото имам право да го направя, а водача, който би бил така добър да ме пусне на пешеходната пътека, където аз съм с предимство.. може да почака точно както чака на светофар!
- hooligans
Vizor написа:На пешеходна пътека ще пресичам точно с такава скорост, с която си пожелая. Дори понякога нарочно пресичам като мърда защото ВСЕ НЯКОЙ БЪРЗА НА НЯКЪДЕ и 10-те секунди толкова много го забавят, че си изтърва всякакви срещи особено след като вече е закъснял с половин час за тях. На пешеходна пътека ще си пресичам както си искам, защото имам право да го направя, а водача, който би бил така добър да ме пусне на пешеходната пътека, където аз съм с предимство.. може да почака точно както чака на светофар!
да видя някъде пешеходна пътека да съм споменал?

и какво толкова ти доставя кеф да пресичаш бавно и да бавиш хората?
после, що не спират на пешеходни пътеки, щото има такива като теб
Напълно подкрепям!
Относно пешеходците да кажа само - специално в София те са си бая голяма част от движението. Аз лично предпочитам да ходя отколкото да шофирам точно поради причините изтъкнати в първото мнение. Но наистина не е нормално, когато някой пешеходец реши да пресече например. Ал. Малинов на средата на нищото и смята, че той целия понеже е тесен е пешеходна пътека. Така че наистина би било добре, когато някой водач го е пуснал на подобно място дето се вика - да побърза малко и да не пречи и той на и без друго претовареното движение
Относно пешеходците да кажа само - специално в София те са си бая голяма част от движението. Аз лично предпочитам да ходя отколкото да шофирам точно поради причините изтъкнати в първото мнение. Но наистина не е нормално, когато някой пешеходец реши да пресече например. Ал. Малинов на средата на нищото и смята, че той целия понеже е тесен е пешеходна пътека. Така че наистина би било добре, когато някой водач го е пуснал на подобно място дето се вика - да побърза малко и да не пречи и той на и без друго претовареното движение
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:Vizor написа:На пешеходна пътека ще пресичам точно с такава скорост, с която си пожелая. Дори понякога нарочно пресичам като мърда защото ВСЕ НЯКОЙ БЪРЗА НА НЯКЪДЕ и 10-те секунди толкова много го забавят, че си изтърва всякакви срещи особено след като вече е закъснял с половин час за тях. На пешеходна пътека ще си пресичам както си искам, защото имам право да го направя, а водача, който би бил така добър да ме пусне на пешеходната пътека, където аз съм с предимство.. може да почака точно както чака на светофар!
да видя някъде пешеходна пътека да съм споменал?
![]()
и какво толкова ти доставя кеф да пресичаш бавно и да бавиш хората?
после, що не спират на пешеходни пътеки, щото има такива като теб
Сигурно щото светофарите държат много.. за това хората минават и на червено? Не ми доставя кеф да бавя хората.. доставя ми кеф да ходя бавно. Има пешеходна пътека, където аз трябва да пресека улицата и аз я пресичам точно с такава скорост, с която си пожелая нали така? Значи заради бавно пресичащите (които те бавят ужасно много.. около 5-6 секунди и хабиш страшно много съединител за да можеш след това да изчакаш на следващия светофар 1-2 минути, но не и 5 секунди на пътеката?
Иначе те подкрепям, че има мухи без глави където пресичат точно там, където не трябва и нямат право.. НО не знаех, че съм предизвикал това усещане у шофьорите (какъвто съм и аз) с бавното пресичане точно там, където АЗ ТРЯБВА да съм и СЪМ с предимство.
hooligans написа:после, що не спират на пешеходни пътеки, щото има такива като теб
Това не съм очаквал точно от теб, човек с много акъл в главата, да го кажеш.
Ще спират защото трябва точно както на светофарите! Защото ако не спреш .. после си го лежиш!
- hooligans
Ти искаш толерантност към теб, а не си толерантен към шофьорите
Пресичай си където ти е кеф, ходи си като мърда и така...
То си е до възпитание ли, манталитет ли и аз незнам
Не ми отговаряй
Пресичай си където ти е кеф, ходи си като мърда и така...
То си е до възпитание ли, манталитет ли и аз незнам
Не ми отговаряй
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Когато пешеходецът си пресича на зелено нека си пресича с каквато скорст иска, негово право си е!
Аз бих добавил нещо за мотоциклетистите - досега каквото съм забелязъл 8 от всеки 10 са пълни идиоти, ако вие не се пазите как искате шофьорите да ви пазят
И едно допълнение към велосипедистите - по закон трябва да се движите на пътното платно. Наистина там е опасно заради шофьорите джигити, но като карате по тротоара поне не карайте като Ланс Армстронг
Аз бих добавил нещо за мотоциклетистите - досега каквото съм забелязъл 8 от всеки 10 са пълни идиоти, ако вие не се пазите как искате шофьорите да ви пазят

И едно допълнение към велосипедистите - по закон трябва да се движите на пътното платно. Наистина там е опасно заради шофьорите джигити, но като карате по тротоара поне не карайте като Ланс Армстронг

Върни се в “ОФФ-Топик - други”