GSM Магазин ???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

GSM Магазин ???

Мнениеот kelchev » Вто 30 авг 2011 15:41

Здравейте колеги ! Решен съм да си отворя малко GSM магазинче. Ще се предлагат Аксесоари и мобилни телефони.
Интересува ме какви документи ще ми трябват. Ако има някой запознат моля да сподели :deal :drunk
Благодаря предварително ! :beer

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: GSM Магазин ???

Мнениеот stoi4o.d » Вто 30 авг 2011 15:53

Нови или втора ръка?

Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kelchev » Вто 30 авг 2011 16:22

И двата случая... :beer

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 30 авг 2011 21:55

Обичайните документи за търговия. Всеки адвокат ще ти каже ,че когато отваряш фирма пишеш каквото се сетиш ,като предмет на дейност защото след време не знаеш за какво ще ти потрябва още фирмата :)
Не очаквай бум с този магазин ,треската по телефоните отмина. Не искам да те разочаровам или отказвам ,но за да имаш шанс много важно ти е мястото ,може би най важното е мястото. трябва ти много добър сервиз. Бързо ,качествено и на добри цени да ти правят телефоните. Ако имаш други въпроси питай :)

Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kelchev » Сря 31 авг 2011 13:53

Знам че бума на телефоните мина... Но в нашия край почти няма други магазини за телефони освен тези на операторите. Хората не искат разни договори а искат телефони... като ЕТ дали ще мине номера ?

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 31 авг 2011 17:27

kelchev написа:Знам че бума на телефоните мина... Но в нашия край почти няма други магазини за телефони освен тези на операторите. Хората не искат разни договори а искат телефони... като ЕТ дали ще мине номера ?

Като ЕТ би трябвало да можеш да продаваш телефони eusa

Доста е чудно,но и в ПД няма от къде човек да си купи телефон без договор,аз сега пак трябва да търся нещо по интернет,макар,че много не ми се иска,понеже не знаеш какво ще дойде,но няма как scare

Пък и не мисля,че бумът е минал,всеки тийн иска смартфон,ако няма пари поне има ГСМ,а гледам и лапета в 3-ти клас мелят яко смс-и!

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Сря 31 авг 2011 18:08

Нали знаеш, че в днешно време почти всеки е с телефон на изплащане? Трябва да намериш банка, която ще се съгласява чрез теб да дава кредити за мобилни телефони. Трябва да имате взаимен договор. Схемата е проста: влизаш в сайта на банката, който е сертифициран, въвеждаш данните на клиента, чакате одобрение, ако има такова - даваш телефона и след това банката се разплаща на теб, а клиента на нея.

Също така ако не разбираш от ремонти на телефони ще трябва да си намериш доста доверен сервиз, който да ремонтира телефоните ти на преференциални цени, за да може и ти да имаш дял от цялата работа.

За аксесоарите: много рисковано, тъй като може да ти останат много от тях, модата минава бързо.

Място, от където ще набавяш телфоните намерил ли си си, тъй като може да се окаже от голямо значение за бизнеса ти?!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 31 авг 2011 18:26

Това със сервиза е много важно щото почнеш ли да продаваш ще се почнат и рекламацийте /дефектите/ и ако не си подготвен става кофти понеже нали знаеш-един доволен клиент може да доведе още двама-трима,но един недоволен отказва 30 :012:

Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kelchev » Сря 31 авг 2011 22:23

Колеги намерил съм няколко сервиза във нашия град и във София и Пловдив. Уговорено е и доставянето на телефоните. За лизинг е доста добра идеята, но по моя преценка всеки иска да плати и да забрави... :drunk :drunk :drunk

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 01 сеп 2011 0:31

Ако няма други магазини ,като твоят ще имаш работа ,но ще ти трябват поне 6 месеца докато хората се научат да идват при теб. Като ЕТ е идеалния вариант ако си сам. Аз бях първо ЕТ ,но после направихме ООД. Като ет си плащаш патента и си ти :) Относно лизинга е малко загубена кауза доста хамалагия е и в момента отказват кредити на всичко живо дето мърда. мой съвет е да се насочиш кум втората употреба. Хората в момента нямат много пари и ако имаш възможност да продаваш втора ръка качествени телефони е доста добре. Аз лично давам гаранция и на втората употреба. Вярно една седмица е ,но човек може да пробва телефона да се убеди ,че не е купил боклук с гаранция до вратата. И най-важното за мен е всеки клиент който влезе да остане доволен, дори и на теб да ти се наложи да си на загуба. Това във времето се отплаща. Всеки доволен клиент праща друг клиент и така се завърта цикъла. Ако не можеш да работиш с хора и да решаваш не само твоите ,но и техните проблеми по добре не се захващай има хора ,които ще те изкарат извън равновесие. Ако има нещо друго питай.

Godfadar казвам просто ,че годините ,които минаха едва ли ще се върнат. Не е лоша идеята ,но просто златната ера на продаването на телефони отмина. Не случайно ще почвам друга работа.

Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kelchev » Чет 01 сеп 2011 11:55

Като се завърна от почивката от Турция започвам да стягам документи и всичко нужно :drunk Благодаря на отзовалите се колеги :beer :drunk

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 01 сеп 2011 12:00

Колега имай предвид че като ЕТ носиш отговорност и с личното си имущество, това е особено важно ако възнамеряваш да теглиш кредит.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 01 сеп 2011 12:32

eddyman написа:Колега имай предвид че като ЕТ носиш отговорност и с личното си имущество, това е особено важно ако възнамеряваш да теглиш кредит.

Това не е никак добре, защото ако имаш разправия с данъчните, слагат ръка на цялото ти движимо и недвижимо имущество. Ако си женен и жена ти може да се разпорежда с ЕТ-то. :idea3

Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kelchev » Чет 01 сеп 2011 13:23

Не мисля да взимам тегля кредити :) Почти съм се снабдил със всичко, остава само да се хвърли една боя на магазина да се сложат надписи и да се отвори... Още не бързам да се женя :) mhihi :012:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 01 сеп 2011 17:01

Ако се затрудниш с надписите, ще измислим нещо.
Успех с магазинчето! :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”