компютърен съвет помагаите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
компютърен съвет помагаите
искам да си зака4а двата компютъра едновременно за интернет от един изто4ник,взех си кабел и някаква кутиика която се вклю4ва в usb входа на компа с интернет и в нея се слага кабела за втория комп ;проблема ми е 4е на втория не му достига скоростта ,много е малка ,даваите идеи;пиша за 2ва лаптопа ако това е от зна4ение
Последна промяна от niks76 на Пон 09 окт 2006 21:53, променено общо 1 път.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: компиутърен съвет помагаите
Трябва ти някакъв рутер. Виж това цък
Последна промяна от tyo на Съб 07 окт 2006 23:06, променено общо 1 път.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niks76 написа:ами тая кутиика е рутер с пет изхода за пет компиутара
Може и да не може

п.п. зависи и дали ISP ти "позволява" (или поне не забранява) включването на повече от един компютър към мрежата му. Най-добре си прочети подробно договора с твоя ISP.
Последна промяна от tyo на Съб 07 окт 2006 23:12, променено общо 1 път.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ааа връзката между двете пецета е бавна тъй ли..
Е... толкова явно може това у-во..
Аз бих ти препоръчал да използваш някакъв безжичен рутер.. който да се връзва в нета, и да ти дава нет на компирите.. пък те по WiFi.. ще се разбират...
Или вариант 2...
Вържи двата компира през кроснат мрежови кабел
Е... толкова явно може това у-во..
Аз бих ти препоръчал да използваш някакъв безжичен рутер.. който да се връзва в нета, и да ти дава нет на компирите.. пък те по WiFi.. ще се разбират...
Или вариант 2...
Вържи двата компира през кроснат мрежови кабел
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
мрежовия кабел го имам ама го вкарвам в тоя рутър ,а за уифи ми свидят стотинките тук е към стотина евро,грехота е толкова пари на вятъра да ги хвърля ;може би наистина по стария ми комп да е с усб 1.1 утре ште разбера и ште пиша пак ,трябва да измисля средно положение 4е жената дава зор ,заради форума не може да се уреди на компа 

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niks76 написа:мрежовия кабел го имам ама го вкарвам в тоя рутър ,а за уифи ми свидят стотинките тук е към стотина евро,грехота е толкова пари на вятъра да ги хвърля ;може би наистина по стария ми комп да е с усб 1.1 утре ште разбера и ште пиша пак ,трябва да измисля средно положение 4е жената дава зор ,заради форума не може да се уреди на компа
Цъ ... ако и двете машини имат свободни мрежи към момента..
начина да ги вържеш е CROSS cable... една идея е по-различен от стандартен кабел... ама връзваш машините на 100 мегабита отма...

пък после ако искаш моеш направиш едната машина да рутира другата и да сложиш на жената шейпър.. да не смучи толкоз;)
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Цъ ... ако и двете машини имат свободни мрежи към момента..
начина да ги вържеш е CROSS cable... една идея е по-различен от стандартен кабел... ама връзваш машините на 100 мегабита отма...
пък после ако искаш моеш направиш едната машина да рутира другата и да сложиш на жената шейпър.. да не смучи толкоз;)[/quote ]е добре ама има друг проблем интернет модема ми не е на усб а то4но с накраиник като на кросс кабела и ако свържа комповете откъде ште вземам интернет,а какво е това шеипър

пък после ако искаш моеш направиш едната машина да рутира другата и да сложиш на жената шейпър.. да не смучи толкоз;)[/quote ]е добре ама има друг проблем интернет модема ми не е на усб а то4но с накраиник като на кросс кабела и ако свържа комповете откъде ште вземам интернет,а какво е това шеипър

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
скив ся... отиваш и си купуваш един суич..!
и 2-3 пач кабелчета...и:
лана дето излиза от усб устройството.. го набичваш към кроснатият порт на суича..
и после набичваш и останалите компири...в суича.. и пееш..
Само не мога да разбера.. ти в момента се хитриш, и ползваш УСБ за едната машина и ЛАН за другата машина.. и така връзваш и двете машини ли?
А шейпър идва от shape и е название за ограничаване на скоростта на даден компир според някакви правила, дефинирани от системният мастурбатор.. ааа администратор
и 2-3 пач кабелчета...и:
лана дето излиза от усб устройството.. го набичваш към кроснатият порт на суича..
и после набичваш и останалите компири...в суича.. и пееш..
Само не мога да разбера.. ти в момента се хитриш, и ползваш УСБ за едната машина и ЛАН за другата машина.. и така връзваш и двете машини ли?
А шейпър идва от shape и е название за ограничаване на скоростта на даден компир според някакви правила, дефинирани от системният мастурбатор.. ааа администратор
Върни се в “ОФФ-Топик - други”