Няма как колега - трябва да се яде. Виждал ли си кон или магаре от старост как едвам вървят и по скоро се мъчат със всяко едно движение което правят.. Или със счупен крак,след като зарастне, как изглежда и се държи животинката? Така е от време "оно", слабите животни стават курбан за да не пречат на здравите. Като колегата по горе - никога не бих посегнал на здраво животно само за едната мръвка. Иначе, миризмите и жилавостта се премахват с изкисване в оцет. За коленето в полеви (домашни условия)на животно по високо от човек и с доста по силни мускули от прасе е нужно да го вържеш доста здраво за дърво или нещо дето да не поддава лесно(за всеки случай). После с дълго шило и чук, на връзката м/у черепа и гръбнака - ПРАС, животното се свлича на земята, и гаранция че с последващата интервенция с ножа няма да усети изобщо нищо - след това се знае какво следва. Гадно звучи, но да ме прощават колегите. Преди години убиха нарочно един кон на вуйчо ми.Изрязахме мястото на огнестрелната рана, изследвахме месото и после айдеее на суджици - е няма по вкусно нещо. От тогава до сега почти всяка година, все излиза някое старо конче или магаре, я със счупен крак,я с някакви други "старчески" проблеми и няма как - под ножа и на луканки. Това месо е доста по чисто от телешкото, за свинското да не говорим...... уффф потекоха ми лигите...