Понеже зимата хвана и днес леко трудно отворих вратите да ви зпитам това...
Има ли ефект от спрейовете за антскреж на стъклото и против изпотяване..? Какъв им е ефекта реално и за колко време...
Не правят ли някакъв слой който нощем да размазма принасрещни фароме и светлини..?
зимни въпросчета
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Преди години си бях купил такъв спрей, немски (източно немски), който беше просто перфектен! Тогава бях с Трабант, а можете да си представите какво е да ти се изпоти джама на тАрбанчето... няма сушене поне 10 км... Не създаваше никакъв проблем този спрей и помагаше страшно много! С 2 напръсквания искарах цялата зима! Лошото е, че до следващата металния флакон беше корозирал яко и аз го изхвърлих, че да не ми се спука и изтече под налягане. Никъде не съм виждал такъв от тогава... А преди 2 години пробвах с други два.. ефект =0
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
evgenyh написа:уплътненията се мажели с течен парафин, въпреки, че аз още не съм го пробвала сигурно има и спрейове
Абе то това не е лоша идея ама много мазно става.. Миналата година така правих.. Има някакъв краткотраен ефект... Но ако се пипнеш без да искаш или тръкнеш, яко се омазваш.. Трябва някакъв шпрей.. Ако има колеги дето са ползвали такъв нека му кажат марката...

- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Има един силиконов спрей на Мотип в Метро- голяма благинка е. Напръскваш всички предварително измити и перфектно подсушени уплътнения, панти, ключалки, дръжки на врати, механизми на врати, багажник и преден капак и си ти
Миналата година изкарах с едно напръскване без ядове, като карах колата 1 или 2 пъти на авотмивка месечно.
Едит: ето снимка

Миналата година изкарах с едно напръскване без ядове, като карах колата 1 или 2 пъти на авотмивка месечно.
Едит: ето снимка

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 22:17, променено общо 1 път.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_2_Memphis написа:И аз "омазах" колата със спрея на Мотип![]()
![]()
Иначе за уплътнения - глицерин...
/Off
Абе Мемфисе.. няма ли да взимаш маслото бре.. айде че ще ферментира и ще замине на някоя аперативка

ofF/
И по темата... ква по дяволите е разликата м/у парафина и глицерина? Кое е по-добре за мазане на оплътнения ( а някой да знае с какво да си намажа кожата на кубинките така че да не протече? )?
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pichaga написа:аз обаче не бих рискувал със спрей за джамци....може така да ти го омаже, че цяла зима да не можеш да го изтриеш
Миналата зима намазах джамците с един такъв и после съжалявах..
Още не мога да ги измия като хората... А пък за предпазване от замръзване да не говорим, ефекта е нулев... Трябва само да видя коя марка беше, за да не си купувате от него...
П.С.. Хорааа сега видях, в обедната почивка, че ми е замръзнало казанчето с водата... а бях сипал течност за чистачки уж(ЗИМНА, да отбележа)... Кво да правя... Дайте акъл.. Мисля си да сипя две шишенца САЛИЦИЛОВ СПИРТ.., дали е добра идея..

- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”