Sang-MP3/USB за кола-нормално ли е прескачането?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Sang-MP3/USB за кола-нормално ли е прескачането?

Мнениеот K22 » Сря 18 окт 2006 7:55

След като ми разбиха колата и откраднаха Блаупункта реших да си взема нещо евтино. Взех си Санг за 135 лева.
Обааче, когато колата е на място си чете дисковете нормално, но в движение срича, прескача дори и по сравнително равен път.
Дали това е повод за рекламация или за тези пари си е нормално?!(Нали имам и радио което има по-добър обхват от Блаупункта, CD, MP3 и USBport за 135 лева.Дисковете са от най-евтините Arita, но за Блаупункта си бяха идеални).

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 18 окт 2006 8:05

Нормално е за Санг ...които и да са те :) все пак не влагат усилия и разработки в антишока ...... :(

Ясен65
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ясен65 » Сря 18 окт 2006 8:35

Ползвай USB-порта, там няма да има прескачане. Макар че тогава CD-то остава за украса

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 18 окт 2006 8:39

Нормално е, ползвай усб-то и не се занимавай с глупости.
Ако имаше модел без cd най-добре. :twisted:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 18 окт 2006 9:23

Абсолютно не е нормално,аз съм с ДЕУ за 136 лв. вече почти половин година и не съм наблюдавал такива явления :lol: ,имам приятел с НЕО при който също всичко е наред.
Предимството на MP3 компресирането пред широко използваното до този момент WМА(обикновенно аудио CD) е малкия размер който позволява буфериране на цялата песен и последващото и възпроизвеждане,затова дори и при най-евтините МП3 плеари вибрациите не оказват влияние...по-лошо възпроизвеждане-да,но не и прескачане.
Така че моя съвет е-бягай за рекламация.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 18 окт 2006 9:26

ако му сложат 2 МБ буфер ега не буферира цялата песен :)

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Сря 18 окт 2006 10:00

Tyan написа:ако му сложат 2 МБ буфер ега не буферира цялата песен :)

Да, слагат им малки буфери, но 2 МВ си е почти половин песен или спокойно тресене в дупки 2-3 минути !

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 18 окт 2006 14:39

FELIPE написа:...Предимството на MP3 компресирането пред широко използваното до този момент WМА(обикновенно аудио CD) ....

Малко бъркаш понятията.
WMA, няма нищо общо с AudioCD. Много повече общо има с MP3, тъй като също е вид компресия за аудио файлове - Windows Media Audio

По въпроса - изобщо не е нормално. Не си си купил CD за да го слушаш на място. Това че изкарват евтини китайски боклуци на пазара си е проблем на търговците. Ти като клиент не си задължен да знаеш колко "съвършена" е антишоковата му система и колко ефективен е буфера му.
Щом като изглежда като нормално CD, значи трябва и да свири като нормално CD - даже и по закон е така. В противен случай - рекламация.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 18 окт 2006 14:48

Sunny написа:
FELIPE написа:...Предимството на MP3 компресирането пред широко използваното до този момент WМА(обикновенно аудио CD) ....

Малко бъркаш понятията.
WMA, няма нищо общо с AudioCD. Много повече общо има с MP3, тъй като също е вид компресия за аудио файлове - Windows Media Audio

Колегата май е искал да каже WAV.
А и не смяташ ли, че е предимство големината на файла при mp3 в сравнение с обикновено аудио ЦД ;-)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 18 окт 2006 15:05

WAVE (WAV) също не е аудио CD :twisted:
Никъде не видях да съм писал нещо против MP3 формата - напротив, много си го уважавам. И все пак, предимството в големината на файла е за сметка на качеството - в повечето случаи незабележима разлика, но съществуваща и за някои хора в конкретни ситуации дори съществена

И все пак темата не е за видовете формати, а забележката която направих на колегата, не беше злонамерена

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 18 окт 2006 15:13

Sunny написа:WAVE (WAV) също не е аудио CD :twisted:
Никъде не видях да съм писал нещо против MP3 формата - напротив, много си го уважавам. И все пак, предимството в големината на файла е за сметка на качеството - в повечето случаи незабележима разлика, но съществуваща и за някои хора в конкретни ситуации дори съществена

И все пак темата не е за видовете формати, а забележката която направих на колегата, не беше злонамерена

:-)
Нямах предвид теб, а колегата, който беше писал за предимства и недостатъци...
Знам и за WAV-а, просто мисля, че колегата е искал това да каже.
Моята забележка също не беше злонамерена ;-)
Ае стига за това, че се отклонихме доста от темата :beer

manarata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот manarata » Чет 19 окт 2006 16:27

Аз имах Nippon за около 2 месеца, 140лв., същата работа - CD-тата прескачат, но аз слушах основно през USB-то, и с тая цел си го и взех. И между другото прескачаха не само при дупки, просто си прескачаше и тва е (не е от самите CD-та :) )
Но през USB-то няма грешка...

manarata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот manarata » Чет 19 окт 2006 16:27

Аз имах Nippon за около 2 месеца, 140лв., същата работа - CD-тата прескачат, но аз слушах основно през USB-то, и с тая цел си го и взех. И между другото прескачаха не само при дупки, просто си прескачаше и тва е (не е от самите CD-та :) )
Но през USB-то няма грешка...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 19 окт 2006 16:53

По горе колегата FELIPE споменава за ДЕУ ! И аз съм с такова /сегашната му цена е около 145лв/ с USB и SD карта и нямам никакви забележки на ЦД четене/когато изобщо го ползвам/. Истината е че ако някоя фирма се сети да пусне евтин модел само с USB и карта памет ще избие рибата,с 1GB памет докато прослушаш песните по 2 пъти и те вече ще са остарели и за смяна :) А за SANG.... :stumm ,особено пък за аудиотехника.... :banghead:

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 19 окт 2006 21:52

аз пък се опитвах да слушам CD та и MP3 на Daewoo на една служебна кола и си е чисто наказание беше около 160 лв с flip down panel пълен боклук само марково трябва пък и да е най скапания модел. Има сега едни ДЖВЪЦове за по 160 лв .. за 30 лв отгоре поне няма да прескача

Върни се в “ОФФ-Топик - други”