Избор на PDA/GSM

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Избор на PDA/GSM

Мнениеот buFka » Съб 14 окт 2006 21:00

Тряба ми помощ в избора на GSM/PDA, изискванията:

1. Радио
2. Touch screen
3. Да мога да му ръгна софуер, така че да се ползва кат навигационна система. Това изискване е най-важното така да се каже.

мп3, камера и прочие боклуци не ми требат :)...
цената за момента е от второстепенно значение

Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Undertaker » Нед 15 окт 2006 8:38

HP iPAQ hw6515: цена, обзор. С вграден GPS. Няма радио.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 15 окт 2006 9:52

мда....добре изглежда, предходния модел HP iPAQ hw6510 по ми хвана окото, защотот няма камера и това го прави 100€ по-евтин :)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 15 окт 2006 13:35

Имаше тема за гпс модули със син зъб. Всеки мобилен телефон с операционна система или ПДА имащи син зъб могат да се превърнат в навигатори.
Обаче тач скрийн от по-продажните марки имат сони-ериксон, серия П-***. Цените не съм им никак ниски.
Предполагам има и разни безизвестни ( за нашите ширини и дължини ) марки които пак предлагат такова скрийнче.

Според мен, ако ще караш по европата си вземи един том-том или нещо подобно и гсм/пда отделно. Ще си спестиш един бол главоболия по съвместимост, инсталиране и нагласяне на софтуера.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 15 окт 2006 13:58

Muncho написа:Имаше тема за гпс модули със син зъб. Всеки мобилен телефон с операционна система или ПДА имащи син зъб могат да се превърнат в навигатори.
Обаче тач скрийн от по-продажните марки имат сони-ериксон, серия П-***. Цените не съм им никак ниски.
Предполагам има и разни безизвестни ( за нашите ширини и дължини ) марки които пак предлагат такова скрийнче.

Според мен, ако ще караш по европата си вземи един том-том или нещо подобно и гсм/пда отделно. Ще си спестиш един бол главоболия по съвместимост, инсталиране и нагласяне на софтуера.

гореупоменатия модел е със том том в него :)....а главно за европа ми трябва наистина, но дори нещо да върви с даден софтуер, то трябва актуализация на тоз софтуер някой ден, рано или късно се сблъсквам с проблема дефакто

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 15 окт 2006 14:10

Аз се бяха навил да си взимам ПДА с жи си ем :lol: , ама тука в БГ немат подръжка, и се отказах, сега съм се орентиръл към това ЦЪК

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 15 окт 2006 14:31

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 15 окт 2006 14:49

добре...я ме светнете, кви предпоставки трябват, за да мога да му ръгна на апарата после навигационнен софтуер....GPRS и още нещо?

ако говориме за качество, то аз по това което съм виждал бих избрал Qtek или i-mate (май така се викаха)...но от HP и Нокиа не бих се отказал също.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 15 окт 2006 14:56

GPS-a може да не се "ръга", има bluetooth GPS-и вече, така че и да няма вграден не е проблем, по-важното е да има bluetooth :)

Иначе навигация практически можеш да сложиш на всички смартфони - независимо дали са със symbian OS (nokia и sony-erricsson главно, но има и други марки) или Windows Mobile.

PDA-тата повечето са с Windows Mobile OS - за нея със сигурност има навигации, но незнам за другите операционни системи какво е положението.

Та значи - ако взимаш PDA - гледай да има bluetooth; WiFi (полезно е за извън БГ, а и за вкъщи си е яко да няма жици) и по-бърз процесор, за да джиткат и други софтуери, не само навигацията. Ако е GSM, лично аз ти препоръчвам QTek - просто са но.1 смартфони&PDA - хем са сравнително малки (в сравнение с HP iPaq примерно), хем са с много прилични възможности - виж модела S200!

П.П. Самсунг имат един модел смартфон с win mobile 5.0 и е готино, че е сравнително много компактен, но повече прилича на телефон, а не на PDA.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 15 окт 2006 15:16

така....спрях се на Qtek. Моделите които мога да си позволя са 9090 и S200...другите са ми прекалено скъпички. Ами мисля, че сега избора е значително по лесен. И наистина като видях какви размери имат тези машинки - друго освен Qtek нема да го бъде :)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 15 окт 2006 15:48

аз имам Qtek S200. Няма радио, GPS можеш да му закачиш през bluetooth или през SD. Доволен съм. Имам го вече половин година. Има WiFi вградено, което го прави много полезен, защото вече има на доста места free WiFi и можеш да си вършиш доста работа с него. Качил съм му DivX декодери, ICQ, Skype (през WiFi си говориш от чужбина перфектно без да се набутваш за роуминг), сложил съм си 1gb карта, МP3-та, няколко епизода на TopGear и си гледам като ми доскучее или чакам някъде. Има безкрайно много софтуер за Windows Mobile 5. С телефона идва Office Mobile - Word, Excel, PowerPoint така, че може да си работиш и не е нужно да мъкнеш лаптоп навсякъде. Има Pop3 клиент, гласово управление, 2 мегапиксела фото ..
Единственото може би, което му липсва е qwerty клавиатура, но пък ако имаш хардуерна такава (новия 9600 е много добър) там има голям проблем с кирилизирането и, докато при touch screen-а няма проблем.

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Нед 15 окт 2006 16:32

Аз съм със Мото А1200 http://mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1018 и също се връзва с Bluetooth GPS. Наскоро пуснаха модел с вграден GPS но само за китай. Moto A780 http://mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=692 в европейския си вариант идва с вграден GPS. И за разлика от моя има и цифрова клавиатура + touch screen. А и това е може би най-добрата и стабилна платформа за "смарт" мобилни телефони. Имам наблюдения и върху O2 Atom, но е доста скъп и пак GPS-а е отделен модул.[/url]

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 17 окт 2006 0:08

интересно ми е покет пц-тата с телефон дали се браузва бързо в свободните зони? чак icq да върви???

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 17 окт 2006 0:53

maistora_1 написа:интересно ми е покет пц-тата с телефон дали се браузва бързо в свободните зони? чак icq да върви???

icq върви и на Nokia 6230i майсторе ;)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 17 окт 2006 7:57

maistora_1 написа:интересно ми е покет пц-тата с телефон дали се браузва бързо в свободните зони? чак icq да върви???

pocket pc-то няма отношение към бързото броузване .. въпроса е какъв интернет ще му пуснеш!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”