Операция на флеботромбоза в БГ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Операция на флеботромбоза в БГ?
Здравейте.Един много близък приятел има въпросното заболяване което е засегнало главна артерия на крака му преди около 8-9 години.Тогава са му казали, че в БГ не се правят операции за отстраняването на тромби от артерии и вени.Трябвало в чужбина да се ходи и струвало доста пари.ОТтогава до сега никой не може да помогне, крака се подува редовно и т.н. Въпроса ми към всички вас е извършват ли се вече някъде в БГ такива операции? Благодаря.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Операция на флеботромбоза в БГ?
Чух наскоро за случай на поставяне на байпас на сънната артерия (т'ва дето минава зад ухото). Тъй че явно правят подобни операции.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Флеботромбозата е заболяване на вените... с най-опасно усложнение белодробна емболия!Артериалната тромбоза касае артериите(коренно различни като структура съдове)и е спешно състояние....иначе оставаш без крайник!Махането на тромба не е проблем за съдовата хирургия(т.н тромбектомия).Това обаче не решава проблема(а може и да го усложни),ако не се отстранят причините за тромбозата....съгласно т.н. триада на Вирхов те са 1.Промяна в съдовата стена.2.Промяна в кръвотока.3.Промяна в съсирваемостта.
Причини за тромбози ....бол!!!!Но не искам да навлизам в професионална лексика....
Причини за тромбози ....бол!!!!Но не искам да навлизам в професионална лексика....
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Joker на нея са и казали, че в БГ не правят такива операции (странно).Така си е от 2002 година.Вече не мога да я гледам в това състояние, но не можем да намерим свестен специалист в тази област да ни помогне.Ходихме тук-там и навсякъде ни казват различно. Искаме ако е възможно да се подложи на операция възможно най-бързо.Казали са и първоначално, че се живее с това (съсирека) и операция се правело само в краен случай, защото е много опасна
Същевременно има постоянна опасност да се откъсне и да отиде я в мозък, я в сърце.Така че помогнете колеги ако можете 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Не искам да те отчайвам,но не мисля,че форумът ще ти е от полза,а дори може да има и обратен ефект...по ред ОБЕКТИВНИ,а не субективни причини...
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ок, тогава моля някой от модераторите да изтрие темата.Ще търся хелп на друго място.
Ми,то и за го имам това и е супер гадно,немога да ви опиша колко е непоносимо понякога.Даже от време на време ми идва да го одрежа. 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”