Днес май ме пуснаха по пързалката нашите митничари. Ходих да взема едни бутала дето ги бях пратил в САЩ за преработка и керамично покритие. Ония на митницата след като разбраха каква е цялата история казаха, че дължа мито и ДДС върху труда извършен в чужбина (700 долара според пей-пал разпечатката). Но поискаха 150лв за да скътаят цялата работа (под масата разбира се).
Та въпроса е дали наистина дължа мито и ДДС върху парите дето съм платил за услугата в САЩ?
Дължи ли се мито и ДДС върху труда в чужбина?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Re: Дължи ли се мито и ДДС върху трида в чужбина?
Според мен ако дължиш нещо то е само на хората които са извършили тоя труд.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Дължи ли се мито и ДДС върху трида в чужбина?
И аз така си мисля. Но тия настояха. Даже показаха разпечатан лист съдържащ може би нещо като правилник за митниците и там като го зачетох мернах, че пише, че се облага и транспорта с мито и ДДС.
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Re: Дължи ли се мито и ДДС върху труда в чужбина?
А те от Пейпал разпечатката ли знаят колко пари да ти искат,нямаше ли как да я прескочиш/да не я видят.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако не си оформил режим "Временен износ" .. сега излиза че внасяш бутала за които имаш ф-ра или разписка на стойност 700 долара .. ще те обложат 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
rado_mit написа:ако не си оформил режим "Временен износ" .. сега излиза че внасяш бутала за които имаш ф-ра или разписка на стойност 700 долара .. ще те обложат
даже и транспорта се прибавя към сметката

Малко са те ограбили,пък и лошо.Под масата.Що не си пуснал сигнал за митническо нарушение"рушвет"

-
Другия път мисля да ходя подготвен - с едно записващо устройство. Щото така нищо не мога да докажа пред шефовете им. Пък и по някоя медия мога да ги пусна със запис. Ама другия път ...
Я кажете, какво е необходимо за да мога да изпратя нещо за ремонт и то да се върне при мен без да плащам? До колкото разбрах трябва да ида при тях и да опиша какво пращам. Така ли е?
Я кажете, какво е необходимо за да мога да изпратя нещо за ремонт и то да се върне при мен без да плащам? До колкото разбрах трябва да ида при тях и да опиша какво пращам. Така ли е?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
rado_mit написа:ако не си оформил режим "Временен износ" .. сега излиза че внасяш бутала за които имаш ф-ра или разписка на стойност 700 долара .. ще те обложат
той ако не е направил временен износ, могат и в/у стойността на буталата да го обложат

Теоритично идеята е следната:
Изнасяш нещо, което претърпява 'усъвършенстване'.
Това нещо се връща за да го продадеш (такава е презумпцията, независимо какво ще правиш).
В крайната цена ще влезне услугата по 'усъвършенстване' и транспорт в двете посоки (плюс стойността на нещото, но него вече си платил налози уж)

Затова плащаш ДДС върху всичко.
Врътките и механизмите за да се намали тази цена са много и затова има едни мамуни, наречени митнечески агенти

Следващия път се образовай предварително за да няма ох.
В тази връзка - за мен си минал тънко

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В тази връзка - за мен си минал тънко
+1
те ако се заядат .. може и да му назначат експертиза за оценка на буталата задето няма ф-ра за тях ..

колега .. вместо със записвачка .. другия път .. ходи "научен" .. сам си си го ...........
така без никакви документи вече става само в ЕС .. излезе ли извън .. Митница с всичките му "екстри"
П.С. .. потърси някой митнически агент дето работи с тях .. да ти "покаже пътя" ..
-
Не е ли пътя с митническа декларация за временен износ? Има ли още нещо?
Т'ва беше втората идея на темата - да разбера кой е правилният път. Да се надявам, че няма да се наложи пак да минавам по него.
Т'ва беше втората идея на темата - да разбера кой е правилният път. Да се надявам, че няма да се наложи пак да минавам по него.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brum написа:Не е ли пътя с митническа декларация за временен износ? Има ли още нещо?
абе .. това е пътя .. ама като е излизала от Бг "стоката" .. сега вече .. ходи доказвай че нямаш сестра .. не са те обрали много .. дай им каквото искат .. и моето мнение е .. че минаваш тънко
700 долара х 1.4 = 980 лв. х 20% = 196 лв.

-
За сега ясно
. Благодаря за информацията.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”