сега или януари

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

сега или януари

Мнениеот dj_nako » Чет 26 окт 2006 15:55

днес говорих с майка ми :) за покупка на 2-ра за нашето семейство кола.Тя каза че от 1-ви януари щяло да има някакви промени в митническото облагане за нов внос коли.Какво ще ме посаветвате да отивам ли в горубляне и да си купувам там колата или да чакам до януари месец.Сумата предназначена за покупката е 7000 лева(демек за кола от 94-та до 97-ма)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 26 окт 2006 15:58

взимай сега!имай в предвид че цените на Горубляне вече се покачиха това видях в неделя

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 26 окт 2006 16:13

Абе и аз напоследък забелязвам раздвижване, и много автовози със стари коли :shock
Нали уж щели да падат цените, явно има нещо...

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 26 окт 2006 16:47

ACCELERATOR написа:Абе и аз напоследък забелязвам раздвижване, и много автовози със стари коли :shock
Нали уж щели да падат цените, явно има нещо...
кой каза че ще падат :wink: аа така си мислят хората ама не :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 26 окт 2006 17:37

ами търговските фирми, които купуват и продават автомобили втора употреба и сега си теглят германското ДДС, като спестяват тази подробност на клиентите си и особенно при по-скъпите автомобили става въпрос за 2-3к евро, така че тях не ги бърка особенно, че ще падне ДДС-то след нова година. Единствено ще са на далавера тези, които отидат да си купят автомобил лично в ЕС.

А цените се вдигат, защото народа е "прост" и като се появи някаква промяна на хоризонта, бърза да се презапасява. Полвината чакат 1.01.07, другата полвина бърза да купи сега, че от нова година няма да има коли втора ръка вече :) Това е като един кредитен инспектор, идва от една банка да ме зарибиява за кредит и ми вика "Сега му е майката, че от нова година в ЕС ще си е*е майката ... много по-трудно ще е и много по-високи такси..." :) Само където забравя да спомене, че навсякъде в ЕС са по-ниски таксите и лихвите, отколкото в БГ. Както се казва - бързата работа слепи ги ражда, аз лично бих изчакал 2 месеца :) То зависи и каква кола сте се засилили да купувате, колкото е по-нова и скъпа, толкова далаверата след 1.1. ще е по-малка. В момента най-голямата набутвация е за коли над 12-13 години, които ги взимаш за 500 евра отвън, а тук й плащаш 2500 лева ДДС :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 26 окт 2006 19:05

засега всичко е само слухове, а слухове има какви ли не, че няма да има ддс и цените ще паднат (едва ли държавният бюджет губи милиони левове), че такса регистрация ще се увеличи много ( в испания била към 1000 евро), че ще се плаща на килограм на автомобила и т.н. ако си решил и си харесаш кола взимай, иначе изчакай. никой неможе със сигурност да ти каже какво ще стане.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 26 окт 2006 19:19

musura написа::)
еми продавай ся голфу и веднага след 01.07 ще мое да си купиш тамън 5-6 КР-а ,по твоята логика ?!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 26 окт 2006 20:39

Еми несъм сигурен, че ще си намеря такъв като моя иначе веднага го засилвам :)

Иначе просто проверете как е било в Полша, Унгария и Чехия - при нас ще се случи абсолютно същото :) Само на бързо ще спомена, че продажбите на нови автомобили през първата година на члеснтвото им е спаднала с 35%, като преди членството в Полша специално, са имали най-голям ръст продадени нови автомобили в Европа и са изпреварили дори някой от старите членове на ЕС по нови автомобили на глава от населението. Интересното става след приемането им - за една година се вкарват около четири пъти повече вотра ръка коли, като не говорим за бангии на 15-20 години, а почти нови коли на 2-3 години, които реално са НОВИ, а практически ти излизат 40-50% по-евтино отколкото да си купиш от магазина чисто нова. Така че при нас 200% съм убеден, че ще се случи същото :)

А държавата нищо няма да загуби, защото постепенно за по-стари автомобили ще се увеличат данъците, за автомобилите извън еко нормите - също, така че пак ще ги дадем парите :)

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 26 окт 2006 21:35

musura написа:Еми несъм сигурен, че ще си намеря такъв като моя иначе веднага го засилвам :)

:)
eeee от 4-5 все един читав ще се сглоби :lol: иначе по другите неща съм абсолютно съгласен ,но досега в България сме ставали свидетели на доста неприятни изненади.На мен ми предстои сняма на колата до 2-3 месеца и ми се ще вместо 10000-12000 за А3-ка да дам примерно 7-8 хил ,но не вярвам че ще стане така :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 26 окт 2006 21:50

Ами следи цените в мобиле.де или ако имаш хора навън - капарирай нещо, което ти хареса и на 2-3.01.07 тичай да си я прибираш :)

по принцип цените ще се вдигнат навън, защото рязко ще се увеличи търсенето - сети се, че ние сме малко народ, обаче румънците като се юрнат да купуват и ще стане мазало, смятай че през 2007 ще се вкарат поне 300 хиляди коли в БГ, а в Румъния ще са поне 3-4 пъти повече :) и няма начин да не се вдигнат цените навън. Незнам дали си спомняш, но като влязоха Поляците в ЕС и цените се вдигнаха и нашите търговци масово се насочиха към Италия, защото в Германско не остана читава кола и на добра цена - просто народа изкупи всичко, което е що-годе изгодно. В момента примерно в Холандия (че там съм запознат) Г3 ГТИ 115 кс вървят по-скъпо от колкото в БГ (над 3к евро е там) :) няма начин да отидеш дотам и да си вземеш нещо изгодно. Шанса е да се капарира нещо сега в Германия или Австрия и да се купи официално в началото на годината. Успех с А3-то :)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 26 окт 2006 21:52

Аз доколкото дочувам ще има "такса първа регистрация" или нещо такова.И даже се очаква да е по скъпо от сега.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 26 окт 2006 21:54

dready написа:"такса първа регистрация"

на кое му се казва "първа" ? Като я вземеш от магазина или като я купиш за първи път "вотра ръка" или ако ти е първа кола в живота?

При нас ще важат правилата на ЕС, а там няма такива щуротии - ставаме един пазар и таксите ще са такива, каквито сега Пенчо плаща като си купи кола от Иванчо :)

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 26 окт 2006 22:00

musura-имам 2 мой приятели които имат платформи и пътуват всяка седмица до Австрия и Германия ,от 2 месеца им говоря за А3-ка дизелова 110коня задължително и всеки път отговора е един ''Такава кола немеца не продава '' :( трябвало да е блъсната иначе няма шанс -в италия ситуацията е друга ,но не искам италиянски дизел по обективни причини .

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: сега или януари

Мнениеот L&R » Чет 26 окт 2006 22:03

dj_nako написа:днес говорих с майка ми :) за покупка на 2-ра за нашето семейство кола.Тя каза че от 1-ви януари щяло да има някакви промени в митническото облагане за нов внос коли.Какво ще ме посаветвате да отивам ли в горубляне и да си купувам там колата или да чакам до януари месец.Сумата предназначена за покупката е 7000 лева(демек за кола от 94-та до 97-ма)

Почвай да търсиш читава кола отнема месеци :idea:

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Пет 27 окт 2006 0:02

колеги много нещо написахте ама не можах да разбера ако 1 голфче ся струва 5 хилки. след 1 януари ще падне ли цената.ако цената падне на кои коли ще е тя на тия вкарани след януари или вкараните преди януари

Върни се в “ОФФ-Топик - други”