Някой с подобен проблем????

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Някой с подобен проблем????

Мнениеот vit_autosofia » Пет 11 ное 2011 8:25

Миналия понеделник ме схвана вратлето,но аз продължих да си работя.Малко схванат,но няма начин.В петък през ноща се събудих от адски болки в лявата част на гърба към плешката.Намерих позата за спане по корем с вдигната ръка над главата.Заспах и се събудих на сутринта с невероятни болки и невъзможност да помръдна.С големи мъки се изправих и не след дълго ми изтръпнаха показалеца и средният пръст на лявата ръка.
пия мидокалм,милгама,би-профенид.Мажа с Диклак 5%. от Събота.изтръпването на пръстите си го имам,както и болка към плешката,рамото и ръката до лакътя.При опит да си наведа главата силно на долу и болката се усилва,както и изтръпването.Мазах с някакво загряващо,но болката става по-силна.

какво ли ми е дошло на главата. scare scare

вчера не издържах и посетих невролога в частен медицински център намиращ се близо до вкъщи.Прегледа ме и ми постави диагноза "шиен Радиколит".Назначи ми медикаментозно лечение и каза след 10 дни да отида на контролен преглед.Възможно ли е от настинка и стоене на течение да се получи въпросното възпаление на нерв?
И колко време ще продължи този кошмар?
Ефект не усещам много от лечението :horror: :horror: :horror: :horror:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой с подобен проблем????

Мнениеот chefito » Пет 11 ное 2011 8:32

За успокоение ще ти кажа, че съм имал подобно нетърпимо схващане и не е нищо опасно. При мен мина за 10тина дни без медикаменти.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 11 ное 2011 8:34

Правил ли си си изследвания на кръвта?
Ако да - как ти е хемоглобина?

п.п. Чефи, сващането ок, а изтръпването?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 11 ное 2011 8:46

blinder написа:Правил ли си си изследвания на кръвта?
Ако да - как ти е хемоглобина?

п.п. Чефи, сващането ок, а изтръпването?

Ами не съм правил никакви изследвания.Невроложката ме прегледа и ми даде да пия:Диклак,мидокалм и милгама.И след десет дена на контролен преглед.Проблема е,че утре правя една седмица с изтръпнали пръсти,а това ме влудява.

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Пет 11 ное 2011 9:03

А да си правил някакви резки движения? Възможно е и да се е защипал нерв... Едно посещение на чекръкчия би било добре в такъв случай...

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пет 11 ное 2011 9:04

На колко си години ако не е тайна?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 11 ное 2011 9:17

Проблема е изключително сериозен щом е свързан с изтръпване на пръсти и болки в посочените области.Съпругата ми е с подобни проблеми от 6-7 години,вследствие на настиннка и неудобна позиция на ръцете и врата при работа.Еднотипни движения при работа! :cry: Сега е на 34!!! :cry:
След дестки "илачи",масажи,скъпи лекарства и куп диагнози на лекари,миналата година направи ядрено-магнитен резонанс за 400лв във военно-медицинска академия и нещата се виждат и с просто око.Диагнозата е подобна на твоята- Плексит и проблемни изкривявания на врата(съжалявам,
че не ги помня медицинските названия :oops: ,но мога да ги проверя).
Според изключително уважаван и доказал се доцент от ВМА е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОТИВОПОКАЗНО ДА ВИ ПРАВЯТ МАНУАЛНА ТЕРАПИЯ(от "чакръкчии" и подобни) ОСОБЕНО КОГАТО Е В ОБЛАСТТА НА ВРАТА!!!!! :012:
За съжаление проблема го имат от 20 до 80 годишни хора!!!
Обърни си внимание и се пази от течение,особено ръцете и врата! :да:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 11 ное 2011 9:19

zloby3400 написа:На колко си години ако не е тайна?

не е тайна,на 39 съм.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 11 ное 2011 9:30

Колега,
един приятел ми сподели(по голям от теб), че след 40 ако се събудиш сутрин от сън и нищо не те боли, значи си умрял.

Така, че свиквай...

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 11 ное 2011 9:35

Понеже баща ми има, хронична левкимия, и от година и нещо аз ходя с него по изследвания, в последствие друго заболяване, което не му позволява да кара кола, се запознах с много хора, болни за жалост от неизлечими болести.
Твоя случай, по описание ми напомня на един друг разкаран от едно момче с което се запознах в ракова.Меджународен шофьор на автобус и започва болки във врата...всички казват от това че си карал на отворен прозорец, почват болки в прешките, пак същото - мажи с кремове, айде болки в кръста, айде в ръцете, айде изтръпване, айде и краката почнали да се предават след период от време.Влиза в болница, правят му кръвни картини и ...хемоглобин 0, преливане на кръв...химеотерапии :(
Надявам се твоето наистина да е само схващане, но ти не стой във форума, ами отивай да си пуснеш една пълна кръвна картина, направи още една консултация с друг лекар, след като си видиш кръвта.
Една седмица не емалък период от време, в която да не почувстваш подобрение.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 11 ное 2011 9:39

И аз известно време бях с изтръпване на тези пръсти на лявата ръка и според един познат масажист даже трябвало да полежа в болница :shock и било възможно да си остане така дето се вика завинаги,но за радост след около седмица отмина и не се е получавало пак ! Това е някакъв специфичен нерв който се е травмирал по някаква причина,дано се оправи по-бързо,не се плаши не е левкимия :012:

Последна промяна от Stivi на Пет 11 ное 2011 9:43, променено общо 1 път.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 11 ное 2011 9:43

Не съм лекар, че да давам диагнози...
Просто споделям, какво съм видял и чул.
По разказа на Люската, го свързах с тази случка на момчето от по-горе.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 11 ное 2011 9:47

Vasseto написа:Колега,
един приятел ми сподели(по голям от теб), че след 40 ако се събудиш сутрин от сън и нищо не те боли, значи си умрял.

Така, че свиквай...

:beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 11 ное 2011 9:49

Stivi написа:И аз известно време бях с изтръпване на тези пръсти на лявата ръка и според един познат масажист даже трябвало да полежа в болница :shock и било възможно да си остане така дето се вика завинаги,но за радост след около седмица отмина и не се е получавало пак ! Това е някакъв специфичен нерв който се е травмирал по някаква причина,дано се оправи по-бързо,не се плаши не е левкимия :012:

за показалеца и средният пръст отговаря така наречения медияннен нерв който тръгва от врата.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 11 ное 2011 9:58

vit_autosofia написа:
Stivi написа:И аз известно време бях с изтръпване на тези пръсти на лявата ръка и според един познат масажист даже трябвало да полежа в болница :shock и било възможно да си остане така дето се вика завинаги,но за радост след около седмица отмина и не се е получавало пак ! Това е някакъв специфичен нерв който се е травмирал по някаква причина,дано се оправи по-бързо,не се плаши не е левкимия :012:

за показалеца и средният пръст отговаря така наречения медияннен нерв който тръгва от врата.

Така де,напълно е вероятно да се е възпалил от работата на течение и остава само да успееш да го "успокоиш" :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”