Спектроматик, дроселклапа или търговия по български

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Спектроматик, дроселклапа или търговия по български

Мнениеот vaskoto1 » Вто 18 окт 2011 18:41

колеги, днес ще споделя с вас една случка от сутринта, която ме върна в осемдесетте години на миналия век и доказа за пореден път в моите очи колко сме в състояние да понесеме, ние, обикновените хора, и как, и най вече защо, в тая държава има много богати и много бедни хора (като вторите са мнозинството...).
иде реч за авточасти. изтърбушения семеен бюджет се огъва под тежестта на нужните детайли и възли, които трябва да бъдат подновени, за да задържиме нашите стари, измъчени коли на пътя. нямаме никаква възможност да направим другияче... пари за шоуруума на която и да е марка няма... те едвам за части стигат... защо обаче? защо се налага да наливаме стотици и понякога хиляди левове в скъпоструващи възли и агрегати и да въздишаме, гледайки обявите в и-бей, амазон и другите онлайн търговски сайтове, предлагащи същите "блага" за далеч по малко пари? защо??? те са бедни, а ние богати? как да разбирам тази абсурдна ситуация?
ето днес ми се разясни как става това.
и така.
реших да разгледам офертите в и-бей за дросел-клапа за моя мотор. 2.0, 115 к.с. 85 кВт. с код AGG. идентична клапа се поставя и на други мотори с идентични параметри, но на различни автомобили и с различни кодове на мотора. демек-универсална част. ако така можеме да се изразиме. демек-произвеждана част. не някоя екзотика. ширпотреба. и нещо, от което тия коли плачат. редовно.
намирам една интересна оферта. цена 160$. идеално! 27$ е доставката за германия. ммммм...я да видим откъде се доставя?
а! българия?!? пловдив?!? :011:
идеално!!! но... я чакай малко... доставка: за цял свят. изключение: българия ??? :shock :shock
drosel e-bay.jpg

ЕТО ЛИНК КЪМ ОБЯВАТА. скрийншота е, защото очаквам след скандала, който се заформя-тя да изчезне...
писах на уважаемите господа (за всеки случай на англ.) че се интересувам от това нещо, че живея в софия и че не е проблем да дойда до пловдив, ако се налага.
мълчание.
после се заиграх... както сами виждате на снимката пише спектроматик. я чичо жужъл-опаааа фирма!
ЕТО Я
контакти: пловдив, коматевско шосе... магазини: софия. оп.
ало. добър ден. да имате случайно дросел-клапа? я номер... я да видя-имаме. колко чини? 387лв... :shock МОЛЯ???
ами гледам една ваша обява в и-бей-там сте дали 160$+27$ това прави грубо 280лв...
ааа. това е за чужденци-вие не можете да я купите на тази цена...
:shock ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! :evil:
викам как така става? бае тодор е в гроба вече маса години... '80те беше времето, по което сваляхме гащи на всички, които говореха чужди езици... сега сме част от обединена европа. без граници. що за безобразие, що за наглост?
ми-шефа решава-е така става...
значи какъв е извода?
ние, уважаеми братя по оръжие и мизерия-наша, българска фирма, пловдивска (далеч съм от мисълта че са единствени-просто най нагли за момента) дава цена, с близо 1/3 по висока за сънародниците си, отколкото за хора, живеещи, може би през половин планета? за какво ще се наложи, господа, да ви платя аз близо 110 лв. повече?
ЕТОи цената, публикувана в техния сайт. за да няма недоразумения...
кажете ми, моля ви, на какво прилича това?
що за безобразие?
що за наглост?
:evil:

Последна промяна от vaskoto1 на Сря 19 окт 2011 12:02, променено общо 3 пъти.
Причина: Промених заглавието и преместих в ОФФ Други!

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Re: сага с дросел-клапа за ADY-AGG или българската безочливост!

Мнениеот golfmk1 » Вто 18 окт 2011 19:02

Направо не ми го побира главата :shock Това е една не малка фирма за съжаление и да се излагат по този начин maikomila

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 18 окт 2011 19:08

Както казва един мой приятел "Най-лесно се е.е болния на легло".
Идеята е може би точно това , че малко хора биха проверили.
Защо не поиска да говориш с "шефа"(да видим неговото "разумно" обяснение) ?

Айде и аз да напиша вълшебната думичка "Спектроматик"

Последна промяна от xalerrelax на Сря 19 окт 2011 13:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Вто 18 окт 2011 19:20

Шефа им явно ще каже - "политика на фирмата".Съмнява ме,че играят игрички с фирми вносители на такива части и са се разбрали да не подбиват цената и т.н..Т.е. да има хляб и за другите фирми.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 18 окт 2011 19:37

До няколко години голяма част от що-годе средноинтелигентните хора ще започнат да пазарят само онлайн. Тогава тези фирми или ще трябва да закрият дейност или да разчитат на малкото останали хора, които предпочитат класическия начин на пазарене. Другият вариант е да си слагат по-малка печалба и така да оцелеят.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 18 окт 2011 19:56

Най-малкото което може да се направи в момента е да им помогнем в рекламата:
Спектроматик
Чичко гугъл ще помогне в най-скоро време търсещите фирмата да бъдат запознати с "политиката" на фирмата.
И като се замислиш, че при $160 + $27 са пак на печалба представям си на колко реално ги вземат.
Аман от тарикати в тази държава :не:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 18 окт 2011 21:03

Нещата може да са доста по-дълбоки, ама ме съмнява. Реално, този, който им е дал лиценза да произвеждат тази именно част, може като условие да им е поставил ограничение за минимална цена или Бог знае какво. Иначе не виждам никаква причина да го правят това. При условие, че всеки (почти) ще намери начин да я поръча през някой приятел в чужбина.
Но най-вероятната причина е чиста проба алчност и безочие, както написа вече Васко по-горе.
Можем да им спретнем и анти кампания, ама нужно ли е? Всяка една реклама, лоша или добра, е реклама. Не виждам защо да им правим тази услуга.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 19 окт 2011 7:19

Васко, защо смяташ и доставката? Излиза, че клапата е около 220лв /160$/. Значи тия 387лв са си почти дубъл...Според мен, за нашенци, цената трябваше да е едно приятно 199лв, ама нейсе. Освен рейтингът им в ибей да го почовъркаме и да стане един красив и около 2-3%... :evil:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 19 окт 2011 7:34

Предлагам ти да смениш заглавието на темата и в него да присъства "Фирма Спектроматик" и нужните квалификации...

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 19 окт 2011 7:47

Не се чуди Васко, масово в заведенията ни все още има меню "за чужденци", там пък е обратно(по-скъпо). Щото "имали пари". От eBay съм купил стотици неща(главно джунджурии), които струват 5 пъти по-евтино отколкото тук. Просто избери друга оферта и не се занимавай. Можеш да поръчаш през eBay от тях ама аз не бих го направил.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 19 окт 2011 8:24

Васе отговора е конкуренция по света и затова цената е такава там.В бг няма такова нещо и както им е кеф такава цена слагат за същия продукт.
п.п навсякъде местното производство е по евтино за самата държава и по скъпо когато се изнася ,но това не важи в този случай-фирмена политика...................

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 19 окт 2011 8:26

васе, смени заглавието (ако ти се занимава, разбира се) както мислиш че ще излиза най добре по търсачките. :да:
иначе аз не съм за клапа. за момента не мисля да пазарувам. просто побеснях от факта, че толкова тъпо и безочливо ни клатят! всички го знаеме, но някак задочно... под сурдинка... никой не сочи с пръст и никой не вади конкретни неща. и докато не започнеме да се бориме срещу това-както и където можеме-все ще е така!
идеята на тази тема е да се постави някакъв конкретен прецедент. да се опитаме да направиме нещо поне срещу тия наглеци...
па а дано повлече крак...
:beat_butt2

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 19 окт 2011 8:47

Васко за пореден път е много прав!!!Убеден съм ,че НЕ ТРЯБВА да има търпимост към наглостта и безочието на всякакви нива!!! :twisted: никой не сочи с пръст и никой не вади конкретни неща. и докато не започнеме да се бориме срещу това-както и където можеме-все ще е така!
идеята на тази тема е да се постави някакъв конкретен прецедент. да се опитаме да направиме нещо поне срещу тия наглеци...
па а дано повлече крак...

А ДАНО! death

СПЕКТРОМАТИК ЕООД :не:

Последна промяна от nasko1978 на Сря 19 окт 2011 10:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 19 окт 2011 8:48

:shock :shock :shock ,няма кво да ги чака ме тез наглеци,направо една кампания да им направим сега тук ио на момента и да се оправят,това е безочливост,нагли ко***даци :не: :не: :не:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 19 окт 2011 9:36

:shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock

четох текста 3 пъти, за да видя дали не съм разбрал нещо криво, но уви не съм. Като човек който е в този бранш и сфера, гледам и не вярвам на очите си. Просто...оставам безмълвен...и освен да повторя и аз името Спектроматик, за да го отчете чичко жужъл и да насочва хората към тази тема, друго не мога да направя, а също така и думичките - Дросел, Throttle Body!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”